Çatır Çatır Korsan Kullanıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gerçekten paran yoksa. Eğer 15.000 liralık sistemin varsa bir oyun $60 da verebilirsin.
Oyunu resmi yollarla alamıyorsan veya artık satılmıyorsa. Korsan kullan geç demiş. Benzer şekilde Binlerce dolarlık mühendislik yazılımları kişisel kullanım içinse indir kullan(riskleri göze alarak). Ama bu işten para kazanıyorsan kaç bin lira olursa olsun lisans ücretini ödemek zorundasın. Tanıdığım bir Doç. Korsan Bilgisayar Yazılımı baskınlarında "Bilgisayar Yüksek Mühendisi" olarak görev alıyor. Geçen bir firmaya Catia yüzünden 90.000 TL ceza yazmışlar artı lisans ücreti tabiki.
15 Bin liracık, bu miktarda parayı bilgisayara harcayabilecek ve sonrasında sizinle korsan üzerine tartışmaya girebilecek kaç kişiyi tanıyorsunuz?

Oyunlara verilmesi gereken devamlı para ülkemizde normalin aşağı yukarı 4 katı olduğu için insanların, durumu çok kötü olmasa dahi korsan oynama tercihlerini mantıklı buluyorum. Senin ucuz dediğin 80 birim paralık oyunun 20 birim olduğu ülkelerde bile korsan kullanım mevcut, hal böyleyken buradaki insanlara ne diyebilirsin? Yemeyip içmeyip bütün parasını idare eder düzeyde bir bilgisayar almaya harcamış, adamın elinde devamlı verecek bir parası mı var :)

Korsanı indirene değil indirtene bakacaksın. Ben para veriyorsan hakkımı oyun sirketleri savunacak. O oyun internette bir sekilde geziyorsa kullanicinin değil, satıcının suçu var. Haa hırsızın hiç mi suçu yok? Oda kendi vicdanı artık.

Arkadaşlar ben Steam ve Epic'de iade olayının böyle işlediğini bilmiyordum, sadece oynamazsam iade edebiliyorum sanıyordum :D
Bu arada bana hırsız, ş*refsiz gibiymişim gibi muamele yapanlar olmuş, oyunu satın aldığımı belirttim :D Sakin olun :D
Edit 2: Lütfen hayatında hiç korsan kullanmamış, görmemiş gibi takılmayın :D CD'ci den gidip oyun aldığımız zamanlar pek eski değil :D

Son düzenleme:
15 Bin liracık, bu miktarda parayı bilgisayara harcayabilecek ve sonrasında sizinle korsan üzerine tartışmaya girebilecek kaç kişiyi tanıyorsunuz?

Oyunlara verilmesi gereken devamlı para ülkemizde normalin aşağı yukarı 4 katı olduğu için insanların, durumu çok kötü olmasa dahi korsan oynama tercihlerini mantıklı buluyorum. Senin ucuz dediğin 80 birim paralık oyunun 20 birim olduğu ülkelerde bile korsan kullanım mevcut, hal böyleyken buradaki insanlara ne diyebilirsin? Yemeyip içmeyip bütün parasını idare eder düzeyde bir bilgisayar almaya harcamış, adamın elinde devamlı verecek bir parası mı var :)
Fakir edebiyatına geçtiğimiz zaman işler değişir. Şu an sistem toplayanları çoğu minimum 5000-6000 liralık makineler alıyorlar. Arada Budget ve High End sistemler de var. Çatır Çutur kullanıyorum diyen adam ihtiyaçtan dolayı değil keyfi kullanıyordu korsanı.
RTX 2070 vs alıp yine de korsan kullanan adam vardır. Çünkü parası olmadığı için değil yazılımı ürün olarak görmediği için bunu yapıyor. Fiziksel olarak var olmayan, elle tutulamayan bir ürün olduğu için kendini boşa para harcıyormuş gibi düşünüyor. Bence sorun burda. Ülkenin durumu tamamen farklı bir konu. Amerikada korsan kullanılmıyor mu? Ordakiler için 20 birim para hala 20 birim. Bizim paramız değersiz olduğu için çalmayı hak olarak görebilir miyiz?

Fakir edebiyatına geçtiğimiz zaman işler değişir. Şu an sistem toplayanları çoğu minimum 5000-6000 liralık makineler alıyorlar. Arada Budget ve High End sistemler de var. Çatır Çutur kullanıyorum diyen adam ihtiyaçtan dolayı değil keyfi kullanıyordu korsanı.
RTX 2070 vs alıp yine de korsan kullanan adam vardır. Çünkü parası olmadığı için değil yazılımı ürün olarak görmediği için bunu yapıyor. Fiziksel olarak var olmayan, elle tutulamayan bir ürün olduğu için kendini boşa para harcıyormuş gibi düşünüyor. Bence sorun burda. Ülkenin durumu tamamen farklı bir konu. Amerikada korsan kullanılmıyor mu? Ordakiler için 20 birim para hala 20 birim. Bizim paramız değersiz olduğu için çalmayı hak olarak görebilir miyiz?

Daha iyi açıklanamazdı ama bence şu da var. Sonuçta hiçbir çaba sarf etmeden oyuna para vermeden tek tıkla indirebiliyorlar. Böyle düşünüp para verenleri enayi yerine koyanlar da var.

Yine bir korsan konusu. Anlamadığım şey korsanı lokantada yemek yemeye, araba çalmaya, bakkala falan benzetmişler bazıları. Bu kişileri pek anlayamıyorum ben. 😒

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı