Çatır Çatır Korsan Kullanıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Korsana karşıyım elbette ama Witcher gibi 200 saatte her şeyiyle anca biten bir oyunu beğenip beğenmemek için 2 saat kısa bir süre. Süre uzarsa bu sefer de insanlar suistimal eder.

Bu tarz oyunlarda yapılacak şey ya video izlemek ya da oynamış kişilerden görüş almak. Rust dışında hiçbir oyunu iade etmedim. Keşke korsan oynasaydım da para vermeseydim dediğim tek oyun da Nier: Automata oldu.

Not: Bu arada Witcher DRM-Free bir oyun. Sırf bu hareketlerinden ötürü korsan oynayıp beğenmesem bile verir parasını alırım.
 
Eğer bir gün Steam kurlarını düzenleyip 1$=1TL yaparsa veya asgari ücret 2000 $'a eşitlenirse işte o zaman korsan kullanmam. RDR2 400 TL(ABD'de 60$) düşünsene denerken 2 saati biraz geçti diye iade edemediğini. Türkiyede yaşıyoruz en nihayetinde.
Bu arada bir ekleme yapayım, orijinal oyun alıyorum. Yani bunları yazdım diye Steam hesabım bomboş tüm oyunları korsan indirmişim izlenimi oluşmasın. Denemek için korsan.
 
Korsan oynaman ya da oynayanlar kimsenin umurunda değil. İnternete sahip olan herkesin korsana uzaklığı 1 tık ötede, bunun önüne geçemezsin. İsteyen kullanır ama bu yapılan emek hırsızlığını pişkin pişkin iyi bir eylem gibi gösterip üste çıkmaya çalışanlar olursa işte bu insanları sinirlendirir. Bu gibi platformlarda da teknik destek verilmez. 2+2=4.

Bir ürününün karşılığını vermek enayilik değildir, kendi yaptığını ''hırsızlıktan'' sayamayan ve kendini bazı boş sebeplerle avutmaya çalışanlar.

Açıkçası benim açımdan, etik değerlerime göre zor geçinen ve böyle şeylere gerçekten para bulamayan kişilerin korsan kullanmasında bir sorun yok ama maddi durumu yeterli seviyede olmasına rağmen enayilik gördüğü için korsan kullanmaya devam eden kitle her türlü lafı hak ediyor.
 
Yalnız ben de 2 saat oynadım yine iade edemezdim.
Sınava son çalışmak gibi umarsız davranılırsa bu tarz şeylerin meydana gelmesi gayet doğal. Eğer sınır 2 saat saat ise 1 saat 30 veya 45. dakikaya gelindiğinde oturup muhasebesini yapmanız gerekiyor. Ben bu oyunu 1 saati aşkındır oynuyorum, devam etmeli miyim yoksa bırakmalı mıyım diye?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı