Çatır Çatır Korsan Kullanıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir tanıdık vardı, bakkaldan ekmeğin tadına bakmadan almazdı, bakkalcı da gülmek için izin verirdi.
Şimdi teknoloji dünyasında kimse bakkalın yaptığı gibi korsana izin vermez denebilir.
Ancak Windows'un korsan kullanıldığını bile bile Bill Gates izin veriyor.
Orada çalışan bir mühendisin de bunu doğruladığı bilgisini vereyim.

Evet, arkadaşlar çok sayıda korsan oyun oynadım ve oynuyorum. Şimdi bana hakaret etmeden önce bir saniye dinleyin; bir sorun neden? :D.
evet, neredeyse tüm oyunların korsanını indirip yaklaşık 30 dakika oynadıktan sonra hoşuma gitmezse kapatır siler, hoşuma giderse bir 2-3 saat daha oynayıp (çünkü başından kalkamam) oyunun parasını verip satın alırım. hatta The Witcher 3'ün parasını oyunu bitirdikten sonra vermiştim :D sonuçta parasını veriyorum, yani sıkıntı olmaz sanırım :D artık hala hakaret etmek istiyorsanız lütfen sebebini belirtin :)

Korsan kullanımı eskisi gibi olmasa da sizin taktiği deneyen birçok insan var. Ben PS kullancısı olduğum için böyle bir imkanım yok PC'dede kullandığım söylenemez. 2 saat bir oyunu anlamaya yeterli diye düşünüyorum fakat tercih meselesi 5 6 saat oynadım fakat sıkıldım diyeceğiniz oyun sizi 5 6 saat oynatmışsa emek hırsızlığı olur 1 oyun emin olun ilk 2 saat sarmadımı sarmıyor.

Bir tanıdık vardı, bakkaldan ekmeğin tadına bakmadan almazdı, bakkalcı da gülmek için izin verirdi.
Şimdi teknoloji dünyasında kimse bakkalın yaptığı gibi korsana izin vermez denebilir.
Ancak Windows'un korsan kullanıldığını bile bile Bill Gates izin veriyor.
Orada çalışan bir mühendisin de bunu doğruladığı bilgisini vereyim.
Korsan bile olsa kendi platformu kullanılıyor. İstese korsan kullanımı bitirir.(Online DRM ile ancak bu sefer parasını veren kişi de eziyet çeker)
Kullanıcı sayısını azaltmamak için göz yumuyorlar. Asıl lisans parasını Windows yüklü gelen PC'ler kırıyor Microsoft. Ahmet ağanın Mehmet amcanın kıytı köşede satın aldığı 25 TL'lik OEM keyden kuruş kazanmıyor.

Ahmet ağanın Mehmet amcanın kıytı köşede satın aldığı 25 TL'lik OEM keyden kuruş kazanmıyor.
Yanlış bilgi. O keyleri Microsoft laptop üreten şirketlere satıyor, şirketler de aracılara satıyor. Sen de aracılardan parayla alıyorsun. Kısaca Microsoft da o keylerden para kazanıyor.

Yanlış bilgi. O keyleri Microsoft laptop üreten şirketlere satıyor, şirketler de aracılara satıyor. Sen de aracılardan parayla alıyorsun. Kısaca Microsoft da o keylerden para kazanıyor.
Benim orada vurgu yapmak istediğim kısım o paranın Microsoft'a çok da bir şey kazandırmadığı yönündeydi. Elbette bir kaç Cent gidiyordur. Gamepass'dan, Gold Live vs kazandığı paranın yanında tabi.

Çok doğru yoldasınız. Siz binlerce lira verdiğiniz bilgisayarın miner olarak veya yasadışı işlerin yapıldığı bilgisayar olarak kullanılmasından zevk alıyorsunuz anladığım kadarıyla.

Evet, çok ama çok haklısınız. İsterseniz 100. olsun, asla iade etmemezlik yapmazlar.
Korsanı kesinlikle desteklemiyorum ama ben bir ara fazla iade yapmıştım belli bir süre içerisinde. Bana uyarı gelmişti. Unutmayın ki iade sistemi bir deneme sistemi değil demişti. Evet ben de hatalıydım ama bir sınırı var. Mesela 1 haftada 5 iade falan. Sonra sıfırlandı iade edebildim ama istediğin kadar iade söz konusu değil. Dediğim gibi korsanı desteklemiyorum ve hiç kullanmadım!

Peki hom ofis çalışanlar ne yapsın...? Mesela 3D stüdyo maks aylık lisansı çok yüksek... Yaptığım iş karşılamaz ama ihtiyacım var... Katya'da lazım hele o çok uçuk fiyatlarda aylık lisans istiyor... E bir de korel drav var... E yanına mecburen fotoşop lazım oluyor... Yaptığımız işler ise tasarım başı 200 lira nasıl edek şimdi... Ama vindovsum lisanslı... Haftada 1 - 2 iş geliyor... Hangisinin lisansını kurtarayım? Tabii ki autokedi unutmamak lazım...

Yanlış anlamayın korsanı desteklemiyorum ama mecbur kalıyorum... Evde oturduğum yerden başka türlü para kazanılmıyor...

Intel - envidya - mikrosoft - googıl gardaşlığı ve yandeks dostluğu adına!
Saygılarrr. R. Rrr.

Umarım o bilgisayarda banka sitelerine girmiyorsunuzdur ve güvenlik yazılımı kullanıyorsunuzdur. Kredi kartı bilgileri oldukça sevilen bir şey.

Herif sanki Centurion Card kullanıyor. Alt tarafı dandik bir kredi kartı. Kim ne yapsın kart bilgilerini. Yüksek kart limiti olan birisi de buralarda takılmaz zaten.

Konuya dönecek olursak. Bende AutoCAD 2017 kullanıyorum ve korsan kullanıyorum. Home Office çalışıyorum. Bu zaman da gidip dandik bir çizim programı için avuç dolusu para veremem.

İnşallah arkadan mining veya özel bilgilerini çalmıyorlardır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu gerçek mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı