CD Project RED Davalarla Karşı Karşıya Kalabilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cyberpunk 2077 ile birlikte başına gelmeyen kalmayan ünlü oyun geliştirici şirket CD Project'e toplu davalar da açılabilir.

IMG_20201221_003207.jpg
Cybersusak :D

Uzun süredir oyuncular tarafından beklenen ama çıkışı optimizasyon sorunları ile birlikte yapılan Cyberpunk 2077, CD Project'in dava edilmesine de sebep olabilir.

Yabancı haber kaynaklarına göre Varşova'da CD Project yatırımcılarıyla hukuçular arasında sıkı bir iletişim trafiği sürüyor. Bunun sebebi CD Project'e 286. kanuna dayanarak toplu bir şekilde dava açılması planlanıyor. 286 numaralı kanun finansal kazanç sağlamak gerekçesiyle yanlış bilgi verme durumunu kapsıyor.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan CD Project yatırımcısı Mikolaj Orzechowski toplu dava açmayla ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti. Bununla birlikte New York'taki hukuk bürolarının biri de CD Project'e inceleme başlattığını ve maddi kayıp yaşayan yatırımcılarla birlikte çalışma çağrısında bulundu.

Olaylar Büyüyor​


Cyberpunk 2077 büyük bir girişim olsa da başarısızlığı maalesef bu sektör affetmiyor. CD Project'in bu oyundan önce çizdiği olumlu imaj bir ayda yerle bir olmuş durumda. Dilerim ki bir an önce toparlanırlar.
 
Şirketin toparlanmasını umuyorum bu seviyede oyunlar çıkarıp üstüne Türkçe yapıp üstüne yerel fiyatlandırma yapan hiçbir şirket yok. Üzücü gerçekten.
 
Hem ısrar ediyorlar, hem de sorunlu çıktı diye şikayet ediyorlar. Hayret bir şeyler ya.

Bu tür bir oyunun daha süreye ihtiyacı vardı, 1 yılı aşmayacak şekilde tabii. Fakat oyuncular hırslarına yenik düştü, tehditler, davalar derken ortalığı karıştırdı. Kına yakın şimdi!
 
Rockstar'ın bile Konsoldan PC ye geçişi arasında bayağı bir süreç farkı oluyordu. Yıllarca bekledik GTA V, RDR2 PC ye gelsin diye. Aç gözlülüğün karşılığını gördüler.
 
Bence yatırımcıların yaptığı saçmalık. İllede kazanacaksın diye bir şart yok yani bunu riske alıp yatırım yapıyorlar zaten sonra da dava açmaya sebep arıyorlar.
 
500 kişiyle bu boyutta devasa bir oyun yapmaya çalışırlarsa olacağı bu olur. Cidden anlaması güç. Bunlar bir noktada hisselerinin değerleri bakımından Ubisoft ile baş edecek konuma gelmişlerdi geçtiğimiz aylarda. Avrupa'nın en büyük geliştiricisi konumundaydılar yani. Zaten Witcher'ın dizisi de çıkınca bir de öyle deli gibi sattılar oyunu. Para desen para, itibar desen itibar vardı. Yapacakları tek şey geliştirici ekibi iki, hatta üç katına çıkarıp oyunu bu senenin başında 2021'e herhangi bir tarih vermeden ertelemekti. Kâr edeceğiz diye iyice aptal gibi yönettiler süreci. Şimdi iyi mi oldu yani. Oyunculara kızanları da anlamıyorum, oyuncularla dalga geçer gibi ertelemeyeceklerdi oyunu o zaman. Sen Mart ayında oyunu yarım sene ertelerken çıkıp "oyun baştan sona oynanıp bitirelebilir durumda" de, sonra o tarih gelince yine çıkışa bir ay kala tekrar ertele. Erteledikleri süre de 21 gün. Yılbaşı satışlarına konacağız, vurgunu yapar seneye de oyunu düzeltiriz diyerek hareket ettikleri çok belli. CEO'ların, hissedarların cepleri dolacak diye şirketin geldiği konuma bak.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı