Celeron N4020 sistemde Linux'a geçilmeli mi?

Geliştirici

Decipat
Makaleler
1
Herkese merhaba! Şu anda Windows 11 kullanmaktayım. Linux'a geçmeyi düşünüyorum bu aralar ben de sizlere sormak istedim fikir almak amaçlı. Aklımda Zorin OS kullanmak var. Fakat Linux'un uygulama desteği biraz kısıtlı olduğu için bir taraftan da düşündürüyor. Sizler ne önerirsiniz? İyi sosyaller!

4 GB RAM.
Intel UHD 600.
Intel Celeron N4020 1.10 GHz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba! Şu anda Windows 11 kullanmaktayım. Linux'a geçmeyi düşünüyorum bu aralar ben de sizlere sormak istedim fikir almak amaçlı. Aklımda Zorin OS kullanmak var. Fakat Linux'un uygulama desteği biraz kısıtlı olduğu için bir taraftan da düşündürüyor. Sizler ne önerirsiniz? İyi sosyaller!

4 GB RAM.
Intel UHD 600.
Intel Celeron N4020 1.10 GHz.

Film izlerim, nette takılırım diyorsanız geçin Linux'e. Uygulama kısıtlı demişsiniz sizin ihtiyacınız hangi uygulamalar. Örnekler misiniz?

Film izlerim, nette takılırım diyorsanız geçin Linux'e. Uygulama kısıtlı demişsiniz sizin ihtiyacınız hangi uygulamalar. Örnekler misiniz?
Hocam zamanında bir kerelikte olsa Linux Mint kurmuştum. Uygulamalar ya desteklemiyordu ya da Wine adlı uygulama ile kurulması gerekiyordu. Onu da ben becerememiştim.
Zorin OS yerine Linux Mint kurun.

Ayrica ne yapacaginiza bagli.
Hocam daha böyle modern bir işletim sistemi istiyorum. Linux Mint aşırı sade geliyor bana göre. Başka önerebileceğiniz var mı modern böyle göze hitap eden ?

Hocam zamanında bir kerelikte olsa Linux Mint kurmuştum. Uygulamalar ya desteklemiyordu ya da Wine adlı uygulama ile kurulması gerekiyordu. Onu da ben becerememiştim.
Günlük kullanıcı için depolardaki yazılımlar yeterli.
Tarayıcı, ofis platformu, fotoğraf açma, müzikçalar falan hazır gelir zaten.
Multimedya için depolardan VLC'yi kurmanız yeterli olur.

Bire bir uygulamalar bulamıyabilirsiniz. Ancak ticari programlar hariç neredeyse her programın bir alternatifi var Linux'te. O yüzden araştırmanız lazım.

Hocam daha böyle modern bir işletim sistemi istiyorum. Linux Mint aşırı sade geliyor bana göre. Başka önerebileceğiniz var mı modern böyle göze hitap eden ?
4GB RAM için MATE masaüstü iyidir. Gnome ve KDE Plasma biraz kasabilir.

Günlük kullanıcı için depolardaki yazılımlar yeterli.
Tarayıcı, ofis platformu, fotoğraf açma, müzikçalar falan hazır gelir zaten.
Multimedya için depolardan VLC'yi kurmanız yeterli olur.
Hocam Adobe programlarının desteği sanırım Linux'ta yok. Bu sıralar Adobe programlarını öğrenmeyi düşünüyordum ama desteğinin olmaması biraz üzücü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı