Celeron Sisteme İşletim Sistemi Önerisi

Yağız ERASLAN

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Sizden bir isteğim var. Şu anda kullandığım bilgisayar yavaşladı. Yeni bir işletim sistemi kurmak istiyorum. Fakat hangi Linux dağıtımının bu bilgisayarı daha stabil çalıştırır bilemiyorum. Kullanım amacım internette gezinmek olacak. Bilgisayarımın özellikleri şöyle:

Intel Celeron CPU B820 1.70 GHz x2
2 GB RAM
500 GB Sabit Disk

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Sizden bir isteğim var. Şu anda kullandığım bilgisayar yavaşladı. Yeni bir işletim sistemi kurmak istiyorum. Fakat hangi Linux dağıtımının bu bilgisayarı daha stabil çalıştırır bilemiyorum. Kullanım amacım internette gezinmek olacak. Bilgisayarımın özellikleri şöyle:

Intel Celeron CPU B820 1.70 GHz x2
2 GB RAM
500 GB Sabit Disk
Ubuntu ya da Linux Mint deneyebilirsiniz. Az gereksinim duyarlar. Hatta link bırakıyorum aşağıya bakabilirsin.
Linux En Az Sistem Gereksinimi İsteyen Dağıtımları Değerlendirilmesi [Ayrıntılı] // dRose98 - Turkhackteam.net/org - Turkish Hacking & Security Platform

Çok benzeri bir sisteme lubuntunun uygun olacagını düşündüm, kurdum fakat güncel olmamasına ragmen xp daha güzel çalışıyordu. Güvenlik kaygın yoksa xp kur, ufak tefek oyunları da oynarsın.
Linux olması bu dagıtımları hafif oldugu anlamına gelmiyor maalefes. Mint ve Ubuntu Windows10 ile yarışan Windows10 alternatifi dagılımlar.

Ubuntunun 18.04 sürümünü kullanmak istemiştim fakat işlemci hızım minimum sistem gereksiniminden düşük olduğu için sanırım sistem kasmaya başladı. Bildiğiniz güncel ve işlemci hızıma uygun bir Ubuntu sürümü biliyor musunuz ?
Çok benzeri bir sisteme lubuntunun uygun olacagını düşündüm, kurdum fakat güncel olmamasına ragmen xp daha güzel çalışıyordu. Güvenlik kaygın yoksa xp kur, ufak tefek oyunları da oynarsın.

Linux olması bu dagıtımları hafif oldugu anlamına gelmiyor maalefes. Mint ve Ubuntu Windows10 ile yarışan Windows10 alternatifi dagılımlar.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Fakat takdir edersiniz ki programlar artık yavaş yavaş desteklerini Windows Xp'den kesiyorlar. Benim için şu anda güncel bir işletim sistemi olması önemli.
Bende İntel Celeron J3060 6.Nesil 1.60 GHz bir işlemciye sahip bir bilgisayar var ve Windows 10 Home SE kullanıyorum gayet hızlı ve stabil performans düşmesi daha yaşamadım.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. SE olması neyi belirtiyor? Avantajı nedir ?

TinyCore :D 12 MB bir boyutu vardı. Tabi şaka bir yana deneyimlerdiğim kadarıyla Linux sistemler boşta 1.5 GB'a kadar kullanıyor. Hafiflik açısından Lubuntu öneririm.

Arkadaşım Ubuntu, Linux mint vs. hepsini kurabilirsin. Önemli olan masaüstü seçimi. Deepin, Gnome, KDE bunlar ram fazla kullanır, sistemini kasar. LXDE, XFCE masaüstü kullanmalısın. Zorlasan Mate masaüstü de stabil çalışır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı