Cenazeye gitmeli miyim?

3 kat maske, eldiven ve siperlik. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun hocam :(
Siperliklerin pek bir fayda sağladığı yok. Ancak onun yerine kalabalığa fazla girmemeni tavsiye ederim. 2-3 Metre uzaktan takip etmeye çalışırsın. Tekrardan Allah rahmet eylesin.

Tavsiye için sağ olun ancak siperlik cidden işe yaramıyor mu?
aslında ben maskeye de inanmıyorum ama yapacak bir şey olduğunu da sanmıyorum

Tavsiye için sağ olun ancak siperlik cidden işe yaramıyor mu?
aslında ben maskeye de inanmıyorum ama yapacak bir şey olduğunu da sanmıyorum

Yani bu nasıl olduğuna da bağlı ancak siperlik öyle pek bir işe yaramıyor çünkü plastiğin koronaya bir koruması yoktur ancak yeni araştırrmalara göre göz yoluyla da korono bulaşabiliyor bu yüzden siperlik alınıyor ama tekrar söylüyorüm plastiğin koronaya etkisi yok ve doktorlar sürekli hastanede hapşırık öksürük olduğu için direk yüzlerine bulaşmasın diye ayrıyaten siperlik takıyor
Siperliğe hiç gerek yok eğer yolunuz düşerse Fatih karagül iş merkezine gitmenizi tavsiye ederim oradan N95 maske alın şu an piyasada N95 maske en koruyucu maskedir eğer istemez iseniz filtreli maske alın bu filtreli maske her yerde olmaz şöyleki filtre dedğimiz 3 katın içinde ayrıyeten böyle biraz peçetemsi bir kağıt gibi bir şey oluşudur. Filtreli yani meltblownlu maske her yerde bulunmaz ve genelde filtreli maske en düşük 30 40 TL olur bu trendoyldakilerin ucuz olanların hiçbirinde yoktur benim babam 2 yıldır maske işinde korona öncesinden beri.
Eldivende şu an çok pahalı bu yüzden bazenleri Migros'ta oluyor latex eldivenler fiyatı pudralı 50-60 TL pudrasız 70-80 TL en az.
n95: https://www.hepsiburada.com/3m-9162...solunum-koruyucu-maske-5-adet-p-HBV00000VV7K5
eldiven:https://www.hepsiburada.com/beybi-l...n-lateks-100-lu-l-large-buyuk-p-HBV00000OC53Z

Dostum çok korkuyorum çünkü astımım var.
Gitme! Eğer yakın arkadaşların ise bunu biliyorlardır büyük ihtimalle. Ene onlar senin sağlığını nede sen onların sağlığını tehlikeye atmak istemezsiniz. Hele bir de astımın varmış (ki geçmiş olsun) daha çok etkilenirsin Covid-19 dan. (Allah korusun)

Ve bildiğim kadarı ile cenazelere sadece 1.dereceyakınlar gidebiliyormuş. Doğru mudur? Çünkü eğer öyleyse sen zaten yasal olarak gidemezsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı