Cennetin Sıkıcı Bir Yer Olması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kesinlikle insanların görüslerine saygım var fakat Kur'an-ı Kerimde baş baş söyleniyor ama bu senin kararın istersen yok de.
 
@UgurUyar aslında zamanında diğer dinlere de inananlar cennete gitmiştir. Bunu tabii ki biz bilemeyiz, İslam'ın indirilme sebebi diğer dinlerin bozulmasından dolayı dini kendi kafalarına göre değiştirdiler.

Peygamberler mesela hangi konuda kendi çıkarları üzerine kullandı? Bu arada şu an seviyeli şekilde tartışıyoruz, yanlış anlama kesinlikle.
 
@SiyahPassat, neden? Sorgulamasın mı körü körüne mi inansın? Merak ediyor, soruyor. Aklında belki şüphe vs. olmuş olabilir.

Arkadaş açıklamış.

Cennetin varlığına inanan birisi orada caninin sıkılacağına inanıyor olamaz.

Yari din, yarı mantık birleştirip ortaya iddia atmış oluyoruz bu da saçma.

Selam ve dua ile biten copy paste açıklamalarla bu konuyu netleştirmeye çalışanlar gelmeden yazayım, dini bir ögeyi alıp mantık süzgecinden geçirmek hatadır. Oraya gelene kadar cennetin gerekli olmadığını, sınavın saçmalığını ya da adil olmadığını da iddia edebiliriz. Konu dinse mantık aramayacaksın, tomurcuk şarap ırmak vs diye oyalanıp duracaksın.
 
Dünya değil cennetten söz ediyorsun dostum, ikisi bambaşka şeyler. "CENNET" veya "CEHENNEM" kelimeleri bu ortamları anlatmak için çok yetersizdir.
 
Yok niye sıkıcı olsun bence mükemmel bir yer. Dert yok, sıkıntı yok, para da yok. İstediğim kadar akıllı saatim, telefonum, bilgisayarım olacak çok güzel.
 
Sürekli o olmayacak, bu olmayacak, şu olmayacak deyip duruyorsunuz da geriye hiçbir şey kalmadığını fark etmiyorsunuz. Sizin tasvirlerinize bakıldığında cennette sadece içki içen seks robotlarından başka bir şey olmayacağız. E ben kendim olmadıktan sonra cennete gitmişim ne yapayım? Benim suretimde hayalî bir porno yıldızı olacak cennette o kadar.
Dostum senin düşüncelerinle sınırlı bir yer değil.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı