Ces 2022'de TOGG sedan tanıtıldı

Konsept olarak sedan karoser tipini hiç sevmem ama aracın tasarımını beğendim. seri üretime bu şekilde gireceğini sanmam. İlk değişmesi muhtemel özelliklerden biri standart yan aynalar eklenmesi. Arka kapıların terse doğru açılması da muhtemelen seri üretim modelinde değişecektir, ben bu ters tarafa açılan kapıları daha çok seviyorum iniş ve biniş rahatlığından dolayı ama insanların büyük kısmı buna alışık değil.

Tavandaki mini panellerin ne kadar enerji üretebileceği konusu soru işareti, ekranlar için gereken miktarı bile anlık olarak karşılayamayacağından eminim. O kadar az fark yaratacak bir şey yerine isteyene cam tavan ya da normal tavanlı modeller de üretilir herhalde.

Ayrıca bu araçların gelecekte endüstriyel başarısının olup olmayacağını gerçekten merak ediyorum. Anlatılanlar güzel, konseptler güzel ama açıklanan iş planı kimse kusura bakmasın kârlı ve sürekliliği sağlayacak bir yol değil. Sürekli sübvansiyon isteyecek en başlarda normal olarak ama üretim kapasitelerini yükseltmeleri, yüksek maliyetli ithal parçaları yerli yapmalı (ya da oranını düşürmeli) ve kârlılığı artırmaları gerekecek. Bu arabaları "sıradan" halk alamayacak, o konuda da beklentiniz olmasın. Sadece 90 kWh civarı bataryanın üretim maliyeti ve son satıştaki (ÖTV + KDV'li) fiyatını araştırırsanız yok artık dersiniz. :D

Son düzenleme:
Malzemeler konusunda net bir bilgi yok galiba ama tamamen yerli üretim olmadığı sürece fiyat olarak herkesin alabileceğini sanmıyorum.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Otomobili'nin fiyatının ne olacağına ilişkin soruya 'halkımızın inanıyorum ki cebini de rahatlıkla inşallah sıkıntıya sokmadan alabileceği otomobil noktasında olacak diye düşünüyorum.' demişti."

Konsept olarak sedan karoser tipini hiç sevmem ama aracın tasarımını beğendim. Seri üretime bu şekilde gireceğini sanmam. İlk değişmesi muhtemel özelliklerden biri standart yan aynalar eklenmesi. Arka kapıların terse doğru açılması da muhtemelen seri üretim modelinde değişecektir, ben bu ters tarafa açılan kapıları daha çok seviyorum iniş ve biniş rahatlığından dolayı ama insanların büyük kısmı buna alışık değil.

Tavandaki mini panellerin ne kadar enerji üretebileceği konusu soru işareti, ekranlar için gereken miktarı bile anlık olarak karşılayamayacağından eminim. O kadar az fark yaratacak bir şey yerine isteyene cam tavan ya da normal tavanlı modeller de üretilir herhalde.

Ayrıca bu araçların gelecekte endüstriyel başarısının olup olmayacağını gerçekten merak ediyorum. Anlatılanlar güzel, konseptler güzel ama açıklanan iş planı kimse kusura bakmasın kârlı ve sürekliliği sağlayacak bir yol değil. Sürekli sübvansiyon isteyecek en başlarda normal olarak ama üretim kapasitelerini yükseltmeleri, yüksek maliyetli ithal parçaları yerli yapmalı (ya da oranını düşürmeli) ve kârlılığı artırmaları gerekecek. Bu arabaları "sıradan" halk alamayacak, o konuda da beklentiniz olmasın. Sadece 90 kWh civarı bataryanın üretim maliyeti ve son satıştaki (ÖTV + KDV'li) fiyatını araştırırsanız yok artık dersiniz. :D

Tavanda ki mini Panel'ler enerji üretmekten çok, daha güzel bir görünüm vermesi için eklenmiş olabilir. Hem bir nebze elektrik üretsin hem de görünüm sağlasın. O Panel'ler arabanın görünüşünü çok çok değiştirmiş.

Arabayı toplarlarken hangi parçayı hangi ülkeden aldılar acaba... Bir de %100 bizim arabamız demezler mi? Türk mühendisler tasarımda bulunmuşlarmış... Diğer firmalar olmadan arabayı yapın da görelim.
Dünya üzerinde hangi parça kendisine ait? 😄 %100 yerli ülke var mı? YOK. o yüzden boş yapmayın. Her ülke parçaları bir yerden alıyor.

Malzemeler konusunda net bir bilgi yok galiba ama tamamen yerli üretim olmadığı sürece fiyat olarak herkesin alabileceğini sanmıyorum.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Otomobili'nin fiyatının ne olacağına ilişkin soruya 'halkımızın inanıyorum ki cebini de rahatlıkla inşallah sıkıntıya sokmadan alabileceği otomobil noktasında olacak diye düşünüyorum.' demişti."

20.000 TL olmadığı sürece sıkıntıya sokmuş oluyor.. Sonra insanlar hayatları boyunca 300.000'in 2 katını kredi olarak ödüyorlar. Yani asla böyle olmayacak.
Dünya üzerinde hangi parça kendisine ait? 😄 %100 yerli ülke var mı? YOK. o yüzden boş yapmayın. Her ülke parçaları bir yerden alıyor.

Bir kaç parçayı alırsın ama arabayı olduğu gibi başka ülkelere yaptırmazsın.

Amaç Türk halkının alabilmesi mi yoksa dış pazara açılmak mı? Zaten halkın büyük kısmı alamaz ama Avrupa pazarına girerse iş değişir. Çok güzel gözüküyor.

20.000 TL olmadığı sürece sıkıntıya sokmuş oluyor.. Sonra insanlar hayatları boyunca 300.000'in 2 katını kredi olarak ödüyorlar. Yani asla böyle olmayacak.

Bir kaç parçayı alırsın ama arabayı olduğu gibi başka ülkelere yaptırmazsın.
Sonuca bakalım biz. %100 hiçbir ülke kendi başına yapmıyor. Ama parça ama mühendis farketmez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı