Ceza Şikayeti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben bu kadar çok mesaj atmasanız giden birinin ardından da konuşmazdım ama açıklamasız bıraktığımızda olaylar hayal gücüne kalıyor. Sonra senaryolar senaryolar. Ayrı konuya taşıdık ki eleştirisi olan yapsın, şikayeti olan etsin.
Gerekli açıklamaları yaptığınız için teşekkürler. Arkadaki olayları elbette ki bilmiyordum ben. 1 yıllık ceza alınca ister istemez herkes tedirgin oluyor.

Cihazlar hakkında dandik kelimesi kullanılmadı. Dandik kelimesi yapılan incelemeler için kullanıldı. Eski tadı kalmadı. İncelemeler detaylı ancak eskiden ki duyguyu barındırmıyor. Yapılan eleştiri gayet saygı çerçevesi içinde yapılmıştır.
Ha ? Cihazlar hakkında dandik kelimesi kullanılmadı, Dandik kelimesi yapılan incelemeler için kullanıldı. Biliyorsunuz ki Cihazları inceleyen kişiler Technopat ekibi. Ayrıca neden böylesine koyu bir şekil de Nazım beyi savunuyorsunuz ? Ben anti-düşünce savunmuyorum ki ? bana ne diye dikleniyorsun. Ben zaten olağan bir şeyi söylüyorum.

Sayın @Recep Baltaş ve @Ali Güngör hocalarım, öncelikle kararınıza sonuna kadar saygı duyuyorum ve hak da veriyorum. @Nazım Paşa mizacı ve tepkileri sert bir hocamız, arkadaşımız ve bu forumun değerli bir üyesi. Kendisiyle bir çok konuda da karşılaştım. Banın sebebi olarak şu ana kadar gelen şikayetlerden, üsluptan falan dolayı diye belirtmişsiniz. Evet, hocam bu konularda cezayı hak etmiş olabilir, ancak bu cezanın 1 yıl olması sizce biraz fazla değil mi? Forum olarak daha yeni ceza sürelerini kısalttık ve bunun nedeni gerek yeni gerek eski ve sağlam üyelerin uzun süreli cezalardan dolayı forumdan uzaklaşmasıydı. @Nazım Paşa forumdaki mesaj ve beğeni sayısı 5000'in üzerinde olan gerçekten bilgi sahibi olan bir arkadaşımız. Şimdi bu verilen 1 senelik ban onu da uzaklaştıracak ve forumumuzdan bir sağlam kişiyi daha kaybetmiş olacağız. Arkadaşın perspektifinden bakarsak da 6000 mesajdan sonra hepsinin tek ceza ile bir nevi çöp olması forumu bırakması için yeterli bir sebeptir. Bunları göz önünde bulundurarak ben de arkadaşın cezasının hafifletilmesi taraftarı olan üyelerin arasındayım. Bence böyle bir üye sırf üsluptan dolayı kaybedilmemeli. Gerekli uyarı yapılıp bırakılabilir veya en azından ceza süresi 6 aya falan düşürülebilir. Böylece forumdan kopması engellenir ve umulur ki üslubunu düzelterek katkıda bulunmaya devam eder.

Ali Bey biz bu tutumu sadece sizi eleştirdiği için yaptınız sanmıştık ama burada görüyoruz ki bizi FETÖ ilan etmişsiniz. Her kim size böyle saçma şeyler anlattıysa lütfen direkt inanmayın. İnanarak hem Mr.Acar'ın hesabını sildiniz hem de başka arkadaşların başı derde girdi. Belli ki birinin bizimle derdi var, lütfen sorgusuz yargılama yapmayın. Biz orada sadece sohbet ediyoruz. Arada Technopat'ın geçmesi ve eleştirildiği de oldu ama kimse Technopat'ın ben ta gibi bir şey söylemedi. Toplanın beyler şu adamı sindiriyoruz gibi bir şey de olmadı. Senaryoyu siz yazıyorsunuz burada. Bu forum dışı ortamı bilmediğiniz için paranoyaklaşmışsınız sanırım. Lütfen, artık yalvarıyoruz neredeyse. Bizi bir dinleyin çünkü böyle şeyler yok. Daha önce de Twitter üzerinden size photoshoplanmış görüntüler atıldığını biliyoruz. @Jira daha iyi bilir. Diğer üyelere ve @Mert'e özellikle sesleniyorum. Ali Bey ve yönetim ne düşünüyor çok emin değiliz ama böyle bir olay yoktur. Lütfen bizi bir terör örgütüne, paralel yapılanmaya dönüştürüp bunu cadı avına götürmeyin. Kaldı ki bu ortamı birçok kişi gördü. Saygıdeğer @BilgisayarKurdu da gördü, @Yusuf Ensar Ertan da gördü. Onlar da size anlatır diye düşünüyorum.

Sayın @Recep Baltaş ve @Ali Güngör hocalarım, öncelikle kararınıza sonuna kadar saygı duyuyorum ve hak da veriyorum. @Nazım Paşa mizacı ve tepkileri sert bir hocamız, arkadaşımız ve bu forumun değerli bir üyesi. Kendisiyle bir çok konuda da karşılaştım. Banın sebebi olarak şu ana kadar gelen şikayetlerden, üsluptan falan dolayı diye belirtmişsiniz. Evet, hocam bu konularda cezayı hak etmiş olabilir, ancak bu cezanın 1 yıl olması sizce biraz fazla değil mi? Forum olarak daha yeni ceza sürelerini kısalttık ve bunun nedeni gerek yeni gerek eski ve sağlam üyelerin uzun süreli cezalardan dolayı forumdan uzaklaşmasıydı. @Nazım Paşa forumdaki mesaj ve beğeni sayısı 5000'in üzerinde olan gerçekten bilgi sahibi olan bir arkadaşımız. Şimdi bu verilen 1 senelik ban onu da uzaklaştıracak ve forumumuzdan bir sağlam kişiyi daha kaybetmiş olacağız. Arkadaşın perspektifinden bakarsak da 6000 mesajdan sonra hepsinin tek ceza ile bir nevi çöp olması forumu bırakması için yeterli bir sebeptir. Bunları göz önünde bulundurarak ben de arkadaşın cezasının hafifletilmesi taraftarı olan üyelerin arasındayım. Bence böyle bir üye sırf üsluptan dolayı kaybedilmemeli. Gerekli uyarı yapılıp bırakılabilir veya en azından ceza süresi 6 aya falan düşürülebilir. Böylece forumdan kopması engellenir ve umulur ki üslubunu düzelterek katkıda bulunmaya devam eder.
Maalesef çok denedik, yani belki de aylardır, belki de bir yıldır deniyoruz önerinizi, daha önce de denedik, insandan insana fark vardır da dedik pes etmedik. Ancak mesaj sayısı aşırı artınca ve biz bu şekilde insanları sadece uyarıp, rica ettikçe bu tam ters bir etki yapıyor. Dokunulmazlık zırhı olarak görülmeye başlanıyor mesaj sayısı ve tavırlar gittikçe kabalaşıyor. Bir yıl biz sabrettik, bir yıl da başkaları sabretsin artık Ahmet Bey.

Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki mesaj sayısı ; kurallara uymamak, üslupsuz konuşmalarda bulunmak, bazı çıkar ve beklentiler içine girme gibi konularda dokunulmazlık getirmiyor. Kimse katkıda bulunmak için zorlanmadı. Bu platform kurulduğundan beri her dönem tehditler savuran kişi ya da gruplar ortaya çıktı. İstediğimizi yapmazsanız burada kimse kalmaz, kimse mesaj yazmaz gibi mesaj yazan onlarca insan oldu. Sonuç olarak Technopat halen burada, büyüdü, büyüyor ve daha da büyüyecek.

Herhangi bir inceleme yapmanın, rehber hazırlamanın zorluğunu bilmeyen insanlar oturdukları yerden fütursuzca konuşurlar. Meyve veren ağaç taşlanır sözü boşuna denmemiștir. İsteyen her türlü platformda ya da yeni bir platform kurarak istediği gibi çalışabilir, her yerde istediği gibi paylaşımda bulunabilir. Daha önce de tehditler savurarak bu şekilde giden çok kişi oldu. Bir süre sonra unutulup gittiler. Kimsenin zorla tutulmadığı bu ortamda farklı beklentiler içinde olanlar "Çıkış" yaparak istedikleri gibi başka yerlerde paylaşımda bulunabilirler.

@aybrktrhn Dostum benim durumdan haberim pek fazla yok. Özellikle bana söylemişsin ama, ben burada hiçbir grup ne gördüm, ne de biliyorum. Uzun zamandır inaktiftim. Yeni döndüm sayılır. Şunun şurasında 1 aydır falan düzenli yazıyorum. Herhangi bir kimseye önyargım yok. Sadece geçmişte çok kötü olaylar yaşandı, ona ithafen söyledim.

Sosyal dışında organize olarak buradaki konulara grup olarak müdahale ve diğer üyelere karşı sindirme, baskı söz konusu.

Olayin perde arkasi buysa elbette cezalandirilsin ama Nazim Pasa'nin böyle bir insan oldugunu hic ama hic zannetmiyorum. Ya da ben cok iyi niyetli ve safim bilmiyorum. :)

Olayin perde arkasi buysa elbette cezalandirilsin ama Nazim Pasa'nin böyle bir insan oldugunu hic ama hic zannetmiyorum. Ya da ben cok iyi niyetli ve safim bilmiyorum. :)
Saflıktan öte siyasi düşünceniz ve felsefeniz, nerede bir "ezilen" görünce otomatik olarak sizi tetikliyor :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı