ChatGPT ile roman yazmak yasal mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İlk yazdığın mesajı okusana.
Ben 8 yıldır roman yazıyorum. Yayın evi senin ChatGPT'e yazdırdığın romanını kabul ederse, orayı ateşe veririm. O zaman biz boşuna düşünüp yazıyoruz demektir.

Yazdığım hikayenin eğer görünürde bir görsel anlatım bulunmaması onu şuan roman kategorisine sokmaz mı? Belki hayır, onu taslak yapar diye düşünebilirsin; bu konuda hak verebilirim. Ancak temel hat, güzergâh ve bitiş belli ise, bence çizimsiz bir biçimde roman olarak sunulabilir — eğer bunu yapabiliyorsa!

Kitabın kapağını ve ismini ben tasarlasam kitabın içeriğini ve konusunu tamamen ChatGPT yazsa yayınevleri kabul eder mi? Biliyorsunuz günümüzde her şey yapay zeka ile geçiyor.

Öncelikle yayınevlerenin böyle bir şeyi kabul etmesi için ChatGPT kısmını bilmemesi gerek. Hadi çaktırmadın adamda anlamadı bunu okuyacak adam anlar. Kitap yazan bütün yazarlar gidip ChatGPT ile yazmıyor kitaplarını kafa yorarak yazıyorlar sen hiçbir şey yapmadan adamların hakkına girerek bir kitap yazarsan eğer herkes linçler. Burada ChatGPT ile ödevini yaptırıp hoca kandırmıyorsun sonuçta. Diğer konuya gelirsek evet günümüzde çoğu işimizi yapay zeka halletsede kitap yazmana kadar da yapmasın bir zahmet yani.

Yasal, bunu ChatGPT'ye de sorabilirsin. Kitapevleri basar mı yoksa basmaz mı onu bilemem işte.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı