ChatGPT ile roman yazmak yasal mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yazarlık iki sözü kağıda dizmek değil.

Yazarlık sözleri kağıt üzerinde yaşatmaktır onlara yeni bir hayat yeni bir renk yeni bir ahenk kazandırmaktır.
Yapay zekanın ne yaşadığı bir hayatı ne gönlünün derinliğinde renkleri ne de sahip olduğu bir ahengi var.
Yazdığı eser(!) de tıpkı kendisi gibi soğuk ve renksiz olacaktır. Zaten satamazsınız; malum insanlar günümüzde zaten yeterince soğuk, ısınmak istiyorlar.

Daha çok manga ve çizgi roman işte.

Neden roman dedin öyleyse.

Yazarlık iki sözü kağıda dizmek değil.

Yazarlık sözleri kağıt üzerinde yaşatmaktır onlara yeni bir hayat yeni bir renk yeni bir ahenk kazandırmaktır.
Yapay zekanın ne yaşadığı bir hayatı ne gönlünün derinliğinde renkleri ne de sahip olduğu bir ahengi var.
Yazdığı eser(!) de tıpkı kendisi gibi soğuk ve renksiz olacaktır. Zaten satamazsınız; malum insanlar günümüzde zaten yeterince soğuk, ısınmak istiyorlar.

Abart.

Yıllardır düzenli bir şekilde kitap okuyorum. Sizin bilmediğiniz o yazarların eserleri üstünde sabahladığımı bilirim. Abartmıyorum. Hatta az bile söyledim.

Roman okuyorsan oyun ya da film bağımlısından farkın yok kendine yararlı bir kitap okuyormuş gibi havaları girmen kendini burjuva sanman gülünç git felsefe ya da bilim kitabı oku.

Şu an roman formatında ve dikkat edersen "çizgi roman" dedim.

İlk yazdığın mesajı okusana.

Roman okuyorsan oyun ya da film bağımlısından farkın yok kendine yararlı bir kitap okuyormuş gibi havaları girmen kendini burjuva sanman gülünç git felsefe ya da bilim kitabı oku.

İnsanlara okuduğu şeyler hakkında söz söyleyemezsiniz. Gün geliyor tıbbi makale okuyorum gün geliyor ezbere bildiğim Romeo ve Juliet'in bilmem kaçıncı kez yazılmış eleştirisini.

Kendimi burjuva sandığımı da nereden çıkardınız merak ediyorum.

İlginizi çekerse yeni bir Histoloji kitabı daha aldım. İsterseniz sizinle beraber hücre faslını ne kadar detaylı anlattıklarını tartışabiliriz açacağınız yeni bir konuda.

İnsanlara okuduğu şeyler hakkında söz söyleyemezsiniz. Gün geliyor tıbbi makale okuyorum gün geliyor ezbere bildiğim romeo ve Juliet'in bilmem kaçıncı kez yazılmış eleştirisini.

Kendimi burjuva sandığımı da nereden çıkardınız merak ediyorum.

İlginizi çekerse yeni bir histoloji kitabı daha aldım. İsterseniz sizinle beraber hücre faslını ne kadar detaylı anlattıklarını tartışabiliriz açacağınız yeni bir konuda.

Tamam histoloji kitabında da yazar sözleri kağıt üzerinde yaşatıp onlara yeni bir hayat yeni bir renk ve yeni bir ahenk veriyor yani?

Tamam histoloji kitabında da yazar sözleri kağıt üzerinde yaşatıp onlara yeni bir hayat yeni bir renk ve yeni bir ahenk veriyor yani?
Evet. Robot gibi sadece ösafagus epitel dokusu hemotoksilen eosin boyama yazıp geçmiyor.

Oturup onu uzun uzadıya kendi anladığı ve karşısındaki en iyi nasıl anlacağını düşünüyorsa o şekilde yazıyor. İçine biraz klinik bilgi katıyor. Farklı noktalara işaret ediyor belki çalıştığı alanda ekstra detay veriyor.

Dün dersine girdiğin hocanı kağıdın arkasında görüyorsun kitabı okurken. Yarısı yanlış, hatalarla ve eksiklerle dolu bir bilgi karmaşası görmüyorsun kağıdın üstünde.

Evet. Robot gibi sadece ösafagus epitel dokusu hemotoksilen EOS'in boyama yazıp geçmiyor.

Oturup onu uzun uzadıya kendi anladığı ve karşısındaki en iyi nasıl anlacağını düşünüyorsa o şekilde yazıyor. İçine biraz klinik bilgi katıyor. Farklı noktalara işaret ediyor belki çalıştığı alanda ekstra detay veriyor.

Dün dersine girdiğin hocanı kağıdın arkasında görüyorsun kitabı okurken. Yarısı yanlış, hatalarla ve eksiklerle dolu bir bilgi karmaşası görmüyorsun kağıdın üstünde.

Yani bir kitabı anlaşılır yazmak onun sözlerini kağıt üzerinde yaşatmak onlara yeni bir hayat yeni bir renk ve yeni bir ahenk vermek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı