Chip Forum'un Seviyesi

Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Bir zamanlar benimde severek takıldığım bir forumdu şuan ise durumu içler açısı. 5000 mesajı olan bir üye en son Xp ile Windows 8'i karşılaştırıyordu. 6-7 aydır girme gereği duymadım dün ise şans eseri bir konu denk geldim. Zamanında Türkiye'nin en iyi forumlarından biriydi. Şuan ise en kötü forumu. Forumda yönetici göremiyoruz, ayda yılda bir giren yöneticisi ise teknolojiyi takip etmiyor. Konuya gelecek olursak adam hayatında PS3'ten daha iyi bir grafik görmemiş, bana göre bunca yıl boşuna yaşamış. Bunun gibi konularla Chip dolup taşmış. Chip'in Forumundan ayrılarak Technopat'a geçmekle çok iyi yaptığımı düşünüyorum.

iş iş formu biraz bıraktık. - CHIP Online

İşte win 8 Vs XP Vs Win7 Kapışması... - CHIP Online

Burda forumun yöneticisinin arkasından konuşmuş gibi olmak istemiyorum ama o forumun o hale gelmesinin en büyük nedeni doğru düzgün yöneticisinin olmayışı. Zaten bir tane yöneticisi vardı, o da canı isteyince uğruyordu foruma. Geçen sene tatile gittiğinde forumla ilgilenecek insan kalmamıştı. (Kendisi yerine forum yazarlarından biri ilgileniyordu ama o, ondan da beterdi.) Arkasından kötü sözler söyledim ama hak ettiğini düşünüyorum. Orada da forumla ilgilenilmediğini yazmıştık, yazdıklarımızla da ilgilenmemişti. Dandik korsan paylaşım forumlarının bile denetimi daha iyidir herhalde...

Forumlarda dengeyi sağlamak yoğun çaba gerektirir. İpin ucu bir kaçarsa bir daha düzeltmek zor olur. Hele öyle bir forumda sadece 1 yöneticinin bulunması olacak iş değil. Bu forumdaki mesajlara bile zor yetişiyoruz. Üstelik yük her geçen gün daha da artıyor. Tek bir yöneticinin çok büyük bir forumu tek başına idare edebilmesi mümkün değildir. 24 saat çalışılsa bile altından kalkamaz kimse.

Forumlarda dengeyi sağlamak yoğun çaba gerektirir. İpin ucu bir kaçarsa bir daha düzeltmek zor olur. Hele öyle bir forumda sadece 1 yöneticinin bulunması olacak iş değil. Bu forumdaki mesajlara bile zor yetişiyoruz. Üstelik yük her geçen gün daha da artıyor. Tek bir yöneticinin çok büyük bir forumu tek başına idare edebilmesi mümkün değildir. 24 saat çalışılsa bile altından kalkamaz kimse.

Fazla değil 1 saat bile konulara bakıp yanıt yazsa yeterli. Onu bile yapmayan yöneticiler var :D

CHIP Forum'un düzgün olduğu zamanlarda yöneticisi bendim. 2010 gibi bıraktım o işi. Şimdi Technopat Forum var. CHIP'te yazdığım 9000 mesaj için bana bir teşekkür bile etmediler. Ama şimdi yazdığım her bir mesajın bana ve sizlere faydası olduğunu bilmek bambaşka bir şey. Technopat sadece forum olarak değil, site olarak da CHIP'i geride bırakacak.

Bu arada -her ne kadar mesaj sayısı değil içeriği önemli olsa da- CHIP Online'da 8 yılda 9000 mesaj attım, Technopat'ta ise 2 yılda 15.000 mesaj.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı