CHP resmi boykot listesini açıkladı

@EmirSrky, kesinlikle. Boykot önemli. Boykot yapma ihtiyacı duyan herkes, boykot yapabilir. Bunda problem yoktur. Bir başkasının özgürlüğü kısıtlanmasın, yeterli. İsrail'i protesto etmek adına Starbucks kahvesi basıp dökenler vardı, başkasının kahvesini. Bu tamamıyla yanlıştı. İçmiyorsan içme, internette boykot çağrını da yap. Bir başkasına da rahatsızlık verme. CHP, boykot listesini açıkladıktan sonra D&R ve İdefix sitesini direkt bakıma almıştı. :)

Kesinlikle hocam, hatta bazı akıllılar kola satın alıp döküyordu. Bu durumda olanlar cidden içimi daraltıyor. Bu ülke de herkesin düşüncelerine saygı duymamız lazım

@EmirSrky, tüketicinin ve kullanıcının gücü üzerine hiçbir güç tanımam. Yeri geldiğinde boykot yapmak önemli.

Çelişki falan yok, iki durum karşılaştırılamaz bile. Birinde ülkeyi işgal etmekten bahsediyorsun, diğerinde senden çok ama çok üst bir mevkide olan ve isterse sana karşı her şeyi yapabileceği bir diktatörün senin mallarına el koyması var. İki durum arasında dağlar kadar fark var karşılaştırılamaz bile. Ayrıca İsrail kolay kolay kafasına göre hadi bugün de Türkiye'ye saldırayım gibi bir olayı gerçekleştiremez
Bugünün dağları dünün ovalarıydı. Karşılaştırmak için düne, bugüne ve alınan dersle yarına bakmak yeterlidir.

Bence kimse bu boykota uymayacak gibime geliyor. Filistin için yapılan boykot sonuçları bunlara yapılan sonuçlarla aynı olur. İki üçe güne unutulur belki.

Bence kimse bu boykota uymayacak gibime geliyor. Filistin için yapılan boykot sonuçları bunlara yapılan sonuçlarla aynı olur. İki üçe güne unutulur belki.
Bu kadar gaz varken unutulmaz. Alternatifleri olan markalar hepsi ekonomiye zararı dokunmadan boykot da yapılabilir insanların unutmaması için uğraşılmalı.

Çok saçma bir liste hazırlamışlar. Firmalar kaldırılıp duruyor. Araştırmayı daha baştan yapsanız da halk güvenebilse. Kilim Mobilya, Ülker ve birkaç gaz şirketi kaldırılmış. Gidip 24 saat olmadan kaldırmak yerine hiç söylemeyebilirlerdi.

Bu arada belirli markaların boykotu ülke ekonomisine zarar vermez çünkü hepsinin alternatifi var. Espressolab yerine çevrenizdeki yerel kafelere gidebilirsiniz. D&R yerine İş Bankası şirketi olan Pazarama’yı kullanabilirsiniz. Market olarak Migros, Getir, Yemeksepeti ve CarrefourSA gibi alternatifler dışında yerel marketleri de tercih edebilirsiniz. Ortada Türk malına karşı bir şey yok. A Haber ile aynı yerden gelen D&R yerine Pazarama’dan bir şey alınca ve İş Bankası kâr edince paranız TDK’ye ve TTK’ye gidiyor. Zenginleri daha da zengin etmiş olmuyorsunuz çünkü İş Bankası, Atatürk’ün kurduğu iyi bir şirket. Ortada cebi sürekli dolan milyarderler yok.

Amazon gibi firmaları da çok önermem. Trump gitmeden Amerika’ya destek vermemek gerekli. Pazarama şu günlerdeki en iyi alternatif. Müşteri memnuniyeti de aşırı yüksek. Aldığım ürünü iade etmek istediğimde kargo şubesi çok uzaktaydı diye ürünü geri almadan paramı vermişlerdi. :)

Avrupa Birliği şirketleri de desteklenebilir.

Çok saçma bir liste hazırlamışlar. Firmalar kaldırılıp duruyor. Araştırmayı daha baştan yapsanız da halk güvenebilse. Kilim Mobilya, Ülker ve birkaç gaz şirketi kaldırılmış. Gidip 24 saat olmadan kaldırmak yerine hiç söylemeyebilirlerdi.

Bu arada belirli markaların boykotu ülke ekonomisine zarar vermez çünkü hepsinin alternatifi var. Espressolab yerine çevrenizdeki yerel kafelere gidebilirsiniz. D&R yerine İş Bankası şirketi olan Pazarama’yı kullanabilirsiniz. Market olarak Migros, Getir, Yemeksepeti ve CarrefourSA gibi alternatifler dışında yerel marketleri de tercih edebilirsiniz. Ortada Türk malına karşı bir şey yok. A Haber ile aynı yerden gelen D&R yerine Pazarama’dan bir şey alınca ve İş Bankası kâr edince paranız TDK’ye ve TTK’ye gidiyor. Zenginleri daha da zengin etmiş olmuyorsunuz çünkü İş Bankası, Atatürk’ün kurduğu iyi bir şirket. Ortada cebi sürekli dolan milyarderler yok.

Amazon gibi firmaları da çok önermem. Trump gitmeden Amerika’ya destek vermemek gerekli. Pazarama şu günlerdeki en iyi alternatif. Müşteri memnuniyeti de aşırı yüksek. Aldığım ürünü iade etmek istediğimde kargo şubesi çok uzaktaydı diye ürünü geri almadan paramı vermişlerdi. :)

Avrupa Birliği şirketleri de desteklenebilir.
Amazon kısmına pek katılamıyorum hocam hiçbir firma Amazon kadar iyi kullanıcı hizmeti sunmuyor malesef biraz el mahkum zaten en ucuz neredeyse oradan alıyoruz genelde. Ama diğer firmalarda öyle alternatifleri var para akışına zarar vermez o yüzden. Ülker'in falan hala masum olduğunu düşünmüyorum açıkçası yine de almayacağım ben zaten pek almıyordum. Bana kalırsa yaptıkları yanlış hamleleri geri çektiler o yüzden boykot listesinden silindi isimleri ama geri adım attılar diye boykot yapmayacağız diye birşey yok tabii. Açıkçası boykottan ziyade halkın kararlılığı çok önemli 1 2 güne unutulursa kaybederiz ve herşey biter. Dışarıya çıkmak zorunda değilsiniz ama en azından olayı gündemde tutmaya çalışın şahsen ben elimden geldiğince insanlara motivasyon vermeye karşıt görüşlüleri ikna etmeye çalışıyorum fikirler bulaşıcıdır ve ancak yayarak etkiye ulaştırılabilir.

Amazon kısmına pek katılamıyorum hocam. Hiçbir firma Amazon kadar iyi kullanıcı hizmeti sunmuyor maalesef.

Pazarama bu konuda daha iyi. Denemenizi öneririm. Türkiye'den ayrıldığım için ücretsiz kargo üyeliğini iptal ettiğimde bile arayıp 5 dakika sorunun ne olduğunu, neler yapmaları gerektiğini sormuşlardı. Memnuniyeti gerçekten önemsiyorlar ama satıcılar saçma sapan kargo şirketleri kullandığı için her satıcıyı sevmiyorum. Tüm kredi kartı puanlarının kullanılabilmesi ve sık sık kupon vermesi de çok güzel.
Açıkçası boykottan ziyade halkın kararlılığı çok önemli.
Yaklaşık 7-8 sene önce D&R üzerinden zorunluluktan 3 kitap almışım. Daha sonra hiç kullanmadım. Bugün Turkuvaz Medya’ya ait olduğunu ve satıldığını görünce anında hesabımı sildim. Tekrar aynı e-postayı kullanamayacağımı söyleyip tehdit ediyordu. AKP’liler zaten kitap okumadığı için bence en çok etkilenecek şirketlerden olacaklar. AKP’liler de tepki olarak kitap okumaya başlarlar belki. 🤣

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı