CHP seçimi neden kaybetti?

453476

Megapat
Makaleler
1
Sizce CHP neden seçimi kaybetti? Ben söyleyeyim: Şu ana kadar AKP'liler 2-3 defa ziyaret ettiler. Her seçimde olduğu gibi "tepsi" hediye ettiler. CHP'liler ise evin önünden bile geçmediler. Deprem bölgesine de duyduklarıma göre bir tane CHP'li vekil gitmemiş. AKP'li vekiller dolaşmış hep.

Not: AKP'li değilim.

CHP milliyetçi oyları almak yerine HDP'lilerin oylarını almakla ilk büyük hatasını yaptı. Daha sonra Mansur Yavaş'ı aday göstermek yerine Anadolu insanının nefretini kazanmış Kılıçdaroğlu'nu aday göstererek 2. hatasını yaptı.

Mansur Yavaş aday olsaydı milliyetçilerden oy alırdı. Herkes kürtlerin oy vermeyeceğini söylemiş fakat ben buna katılmıyorum. Kürtler de oyunu verirdi. Ümit Özdağ'la ittifak yaptıkları halde kürtler oy veriyorsa, o zaman da verirlerdi.

Kısacası bu iki büyük hata CHP'yi bitirdi.

Son düzenleme:
Çeşitli şehirlerde mitingler yaptılar, kaliteli bir kadro kurdular, çok iyi konuşmalar yaptılar, çok iyi bir mutabakat metni yayınladılar ve en önemlisi ise (en azından halkın gözünde) teröristlere terörist dediler. Bunlar dışında ülke de büyük bir ekonomik kriz var, mülteci krizi var, insanlar zar zor geçiniyor ve hükümet depremde binlerce insanı ölüme terk etti. Bunlara rağmen Erdoğan bu kadar fazla oy aldıysa bana göre bunun tek sorumlusu cahil halktır. Demek ki halk ezilmekten hoşlanıyor.

Çeşitli şehirlerde mitingler yaptılar, kaliteli bir kadro kurdular, çok iyi konuşmalar yaptılar, çok iyi bir mutabakat metni yayınladılar ve en önemlisi ise (en azından halkın gözünde) teröristlere terörist dediler. Bunlar dışında ülke de büyük bir ekonomik kriz var, mülteci krizi var, insanlar zar zor geçiniyor ve hükümet depremde binlerce insanı ölüme terk etti. Bunlara rağmen Erdoğan bu kadar fazla oy aldıysa bana göre bunun tek sorumlusu cahil halktır. Demek ki halk ezilmekten hoşlanıyor.
Örnekte gördüğünüz gibi, CHP seçmeni daha neden kaybettiğini bile bilmiyor ve "halk ezilmekten hoşlanıyor" gibi mantıksız bir sonuç çıkarmak durumunda kalıyor.
Bu sorunun cevabı bilinçtir, CHP bilinç sahibi olmayan, yanlış yolda ilerleyen ve yanlış yönetilen bir parti. Halkın sahip olduğu farkındalık artmaya başladıkça CHP'nin aldığı oy gittikçe azalıcaktır.

Hemen anlatayım bunun birçok sebebi var, euro'yu daha karlı nerede tüketebiliriz diyen almancılar daha sayamayacağım gurbetçiyim ben deyip Türkiye'nin kaderini kötüye yiten taraflar. Erdoğan kalırsa biz kalabiliriz diyen Suriyeli ve Afganlar pakistanlılar, Türk milletinden çaldıkları vergi paraları ile birilerinin doyması ve birilerinin destekleri oyları. Daha sayamayacağım tonlarca şey bu yüzden kazanamıyor diye düşünüyorum. Fakat bizim halkta, ''soğan patatese ülkemi verilir?'' deyip ülkeni soyan kişileri görmeyen halk olduğu sürece kimse gözünü açmazsa daha çok kaybeder. Bence halk kaybeder iyi dürüst konuşmasını bilen ve prompter bağlı kalmayan güzel bir lider Kılıçdaroğlunu kaybediyor halk ama farkında değiller. Halen bir reis denen adamın laflarına kanıp gerçekleri görememeleri ne acı, benim şu an tek üzüldüğüm ağlayan ekonomistlerimiz, gençlerimiz, bugünlerimiz, yarınlarımız ve ülkeyi terk etmeyi düşünen gençlerimiz gerçekten bu reis denen zihniyeti destekleyen kişiler gençleri düşünüyorum. Demesin bu vatanı düşünüyorum diye hiç demesin. Vatan bitti, tükendi ekonomi bitti, iflasa doğru sürükleniyor, kasada para kalmadı halen nasıl seçiyorsunuz? Gerçekten söyleyeceğim tonca şey var ama kısa tutmaya çalıştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Örnekte gördüğünüz gibi, CHP seçmeni daha neden kaybettiğini bile bilmiyor ve "halk ezilmekten hoşlanıyor" gibi mantıksız bir sonuç çıkarmak durumunda kalıyor.
Bu sorunun cevabı bilinçtir, CHP bilinç sahibi olmayan, yanlış yolda ilerleyen ve yanlış yönetilen bir parti. Halkın sahip olduğu farkındalık artmaya başladıkça CHP'nin aldığı oy gittikçe azalacaktır.

Sonuç mantıksız değil çünkü halk güzel bir yaşam sürmek istese AKP'yi yıllar önce göndermişti. İnsanların AKP'yi desteklemesinde pek çok sebep var elbette. Bunların bazıları AKP'nin dini kullanması, insanların güce tapıyor olması, insanların demokrasi denen kavramdan bir haber olması ve insanların araştırmıyor olması. Bu kitleye laf anlatmak zaten neredeyse imkansızdır, ayrıca hala daha oy verdiklerine göre hallerinden gayet memnunlar.

CHP özellikle seçim döneminde gayet iyi yönetildi, hayat pahalığı gibi önemli sorunlara fazlasıyla dikkat çekildi ve güzel bir dil kullanıldı. Kaliteli bir kadro kuruldu, bir sürü miting yapıldı ve iyi vaatler verildi, reklam alanında da ortaya güzel işler çıkarttılar. Yani bana göre CHP doğru yolda ilerledi.

Halkın farkındalığı arttıkça CHP'nin oyları artacak çünkü farkındalık arttıkça insanlar demokrasinin ve hukukun önemini anlayacak. Demokrasi ve hukuktan en çok bahseden parti de CHP.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı