Fazla iyimsersin.
İstisnalar kaideyi bozmaz. Cinsiyetçi değilim, gerçekleri söylüyorum.
Ütopyada yaşıyorsun.Tam olarak iyimserlik değil de bu konuların bilimini olabildiğince anlamak & anlamaya çalışmak benim için işe yarıyor diyeyim ki yine başkaları içinde işe yarabilir diyerekten paylaşmak istedim bunları.
Ve hayatta aslında istisnalar ile doludur, ne yazık ki daha başlangıcı bile eşit olmayan bir dünya da yaşıyoruz, kimileri doğuştan güzel, zengin, sağlıklı, kimileri de doğuştan çirkin, fakir, sağlıksız doğuyor bu dünyada & doğa da, hangi durumda olursak olalım bizlere yardım edecek şey yine bilimdir ve insanlardır ki insanların toplumunda & dünyasında yaşamaktayız, bu nedenle bunlar çok yaygın olan durumlar ve aslında yaygın olduğu kadar da yeterli birikim & uğraş & emek ile gayet aşılabilir durumlar. Bilgi & bilim insanı hem iyimser yapar, hem de kötümser, ama hayatın iyimserlikten ya da kötümserlikten daha fazlasını anlamak & kabullenmekte yine bilimden geçer ^_^.
Ütopyada yaşıyorsun.
Dostum içini daha da karartmak istemem ancak bu devirde ne sırtını yaslayıp arkadaşım diyebileceğin insanlar var ne de karşılıklı sevgi. Herkes çıkar ilişkisi peşinde. Daha da üzücü olan kısım şu ki mantıklı olan böyle olmak. Çünkü düzen böyle. Filmlerdeki kitaplardaki dostluklar yok ya da ben rastlamadım. İnsanlarla işin düştükçe iletişime geç, onun dışında tek takıl. Arkadaşlıkları gözünde büyütüp gerçek arkadaşlığı arama çünkü öyle bir şey yok. Birkaç kez aldatılmış birçok kez en yakın dostlarım dediğim insanlardan kazık yemiş birisi olarak çok rahat verebiliyorum bu tavsiyeyi.
Maddi zorluklar ve iş konusunda da sabretmeni ve elinden geleni yapmanı öneriyorum. Çoğunluk aynı durumda. Belki gelen gideni aratır belki de gerçekten bir şeyler düzelir bunu bilemeyiz. En azından bir şeylerin olumlu ya da olumsuz değişeceğini biliyoruz. Bir buçuk yıl kaldı sık dişini. Sana stresini at hobi edin şunları bunları yap da diyemem çünkü hobi edinebilmek bile belli bir ekonomik statüye bakıyor bu ülkede. Ama az kaldı. Umudunu yitirme.
“umutsuz durum yoktur. Umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.”
Cinsiyetçi yorumlar yapıyorsan cinsiyetçisindir. Bu kadar basit bir tanım aslında, kabullenmemek çok komik gösteriyor. Gerçekleri söylüyorum demek, ne yaptığını meşrulaştırmaktan başka bir şey değil. O zaman ben de tüm erkekler cinsiyetçidir diyeyim, istisnalar kaideyi bozmasın. Oluyor mu öyle, olmuyor. Bu konuda daha çok şey söylerim ama sen kendini şartlamışsın, en azından şu an anlamayacağını tahmin ediyorum.İstisnalar kaideyi bozmaz. Cinsiyetçi değilim, gerçekleri söylüyorum. Özgüven sorunum yok.
Kadınlara özel değil, herkesten nefret ediyorum. Pesimist değilim, realistim. Çürük fikirler sandığın şeyler de gerçekliktir. Neyse sen hayal dünyanda yaşamaya devam et.Cinsiyetçi yorumlar yapıyorsan cinsiyetçisindir. Bu kadar basit bir tanım aslında, kabullenmemek çok komik gösteriyor. Gerçekleri söylüyorum demek, ne yaptığını meşrulaştırmaktan başka bir şey değil. O zaman ben de tüm erkekler cinsiyetçidir diyeyim, istisnalar kaideyi bozmasın. Oluyor mu öyle, olmuyor. Bu konuda daha çok şey söylerim ama sen kendini şartlamışsın, en azından şu an anlamayacağını tahmin ediyorum.
Ve bu pesimistlikten kurtulmaya sana yardımcı olmak için satırlarca cümle yazmış birine sadece teşekkür ederek adım atabilirdin. İlk defa pesimist bir duvara konuşmuşum, sadece duymak istediğin şeyleri duymuşsun. Kendini geliştirmekten kastın da redpillcilik değildir umarım, çünkü çok garip sözlerin var öyle ki genelleme bile yapamıyorsunNeyse zaten bunalmışsın her şeyden, çürük fikirlerin üzerinden daha fazla yazmak istemiyorum, sen %50 şansla iki cinsiyetten biri olmuş tüm insanları yargılamaya devam et. Böyle oldukça mutlu olabileceğini sanmıyorum.
Çok nadir konuştuğum birileri olabiliyor.Mutluymuş gibi davranabilirsin, sevdiğin işleri yap ya da yaptığın işten zevk almaya çalış, konuşacağın bir insan vardır inla.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.