Cidden bunaldım

Çevreniz varsa (illa ki vardır.) bir işte çalışmak istediğinizi vs. söyleyin size iş bulsunlar, sizde bi zahmet amaç paraysa ne iş olursa olsun çalışın, sonuçta karşılığını alıyorsunuz. Çevre faktörleri bu tarz durumlar için çok önemlidir.

Ben kendi göbeğimi keseceğim diyorsanız kendinize herhangi bir hobi edinin, tamamen para odaklı bir hobi olmasın fakat cebinizi de doldurabilmelidir.

Arkadaşın para kazanamaması.
Sadece paradan bahsetmiyor arkadaş. Genel olarak bunalmış.
Peki bunun sebebi ne?

Sorunu en başta kendinde aramayıp hükümeti, ekonomiyi suçlayarak, aileni suçlayarak, işverenlerin iş vermemesini suçlayarak bir yere varamazsınız.

En başta umutsuz olmamak gerek, sonrasında çalışmak gerek. İyi ve çalışkan bir insan bu sorunları yaşar mı?

Araştırıyosun, öğreniyorsun ama yine de istenilen adam olamıyor musun? Demek ki sadece bu yetmiyor.

Üremeye karşı olmak neye karşı normal değil dostum? Bu evrenin, doğanın, iyi ya da kötü diye bir kavramı yoktur, bu evrende & doğa da normal diye de bir kavram yoktur, sen daha normal diye bir kavramın olduğuna inanarak elenmişsin dostum.

Evren, dünya, doğa, olanı biteni umursasaydı "yaratılış" böyle olmazdı, sen üremeye karşı olduğumu demişsin ama dünyaya bir meteor çarpsa ne olacak? Güneşin bile bir ömrü mevcut, ömrü dolunca patlayıp yok oluyor ve yok olur iken çevresinde ki tüm hayata sahip gezegenleri yok ediyor, hatta ileride hayata sahip olabilecek gezegenleri de yok ediyor güneşin patlaması ki bu da o gezegende başlayabilecek hayatı başlamadan silmiş oluyor.

Anti-natalism kişisel bir seçimdir bu arada, ben dünyaya başka bir hayat getirmeyi seçmez isem bu olabildiğince benim seçimimdir.
images (1).jpeg

Sadece paradan bahsetmiyor arkadaş. Genel olarak bunalmış.
Peki bunun sebebi ne?

Sorunu en başta kendinde aramayıp hükümeti, ekonomiyi suçlayarak, aileni suçlayarak, işverenlerin iş vermemesini suçlayarak bir yere varamazsınız.

En başta umutsuz olmamak gerek, sonrasında çalışmak gerek. İyi ve çalışkan bir insan bu sorunları yaşar mı?

Araştırıyosun, öğreniyorsun ama yine de istenilen adam olamıyor musun? Demek ki sadece bu yetmiyor.
İş bulamıyorum. Geri aramıyorlar.

Ayriyeten, "overthinking" kavramını duymuşsunuzdur. Her şey üzerine çok düşünme problemi. Bu bence sizde de var. Herhangi bir şeyle alakalı bir şeyler düşünmeyi en azından birkaç aylığına bırakıp hayatınızı akışına, oluruna bırakın. "Ben neden bu kadar çok şey düşünüyorum" demek bile bir düşüncedir, bundan bile uzak durun.

Birkaç ay tamamen boş yaşayın ve gerçekten kafanızı boşaltın bakalım ne olacak.

O hariç diyelim.

%100 her şeyi konuşmadığın bir şekilde de haklı olduğunu vurgulaman yetersiz kalmakta o halde. Bu işi & uzmanlığı yapanlar senden gelecek her bilgiye ihtiyaç duymaktadır, söylemen gereken 10 şey varken 9 şey söylemen karşında ki uzmanın sana ne diyeceğini belirler, o 1 şeyi söylememiş olman bile eksik & kusurlu bir sonuç çıkarabilir.

Burada dürüst olman gereken kişi ben değilim, dürüst olman gereken kişi kendinsin, ve yardım almaya çalıştığın kişiye de Full dürüstlük borcun olmalı, sonra vermen gerekeni vermediğinde alman gerekeni alamadığın için çok şaşırma en azından.

%100 her şeyi konuşmadığın bir şekilde de haklı olduğunu vurgulaman yetersiz kalmakta o halde. Bu işi & uzmanlığı yapanlar senden gelecek her bilgiye ihtiyaç duymaktadır, söylemen gereken 10 şey varken 9 şey söylemen karşında ki uzmanın sana ne diyeceğini belirler, o 1 şeyi söylememiş olman bile eksik & kusurlu bir sonuç çıkarabilir.

Burada dürüst olman gereken kişi ben değilim, dürüst olman gereken kişi kendinsin, ve yardım almaya çalıştığın kişiye de Full dürüstlük borcun olmalı, sonra vermen gerekeni vermediğinde alman gerekeni alamadığın için çok şaşırma en azından.
Gerekeni söylüyorum merak etme.
Üniversite okuyor musunuz?
Sınava çalışıyorum.
Ne söylersen söyle, ne yaparsan yap. Hayat senin hayatın. Bu inatla devam edersen o hayatı cehennem etmeye devam edecek olan da sen olacaksın o cehennemi yaşayacak da.
Şartların kurbanıyım.

Gerekeni söylüyorum merak etme.

Sınava çalışıyorum.

Şartların kurbanıyım.
Sınava çalışıyorsun. Çok iyi, muhtemelen benim gibi Eylülün sonunda antrenmanlarla matematik alıp hala 5. günde değilsindir.

Technopata girmeyi hele ki bu tarz konular açmayı vs. hemen kes, sosyal medyayı falan kes. Barış Özcan vs. gibi bilim, teknoloji vs. kanallarını izlemeni öneririm. Sadece sınava odaklan. Bu gidişle kendine çok yazık edersin, beni dinle.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı