Çift motorlu TOGG var mı?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R7 5700X3D, RTX 4070S, 64GB RAM, 1.5TB M2SSD, B450 chipset
Meslek
Makine teknikeri
Herkese merhaba, iş yerinde ki arkadaşlar ile tartışıyorduk. TOGG T10X'in çift motorlu versiyonu var ya da yok diye. Ben diyorum ki yok onlar var diyor. Ancak internette arattığım zaman TOGG CEO'su Gürcan Karakaş'ın 18 Nisan'da yaptığı konuşma var ve diyor ki "Haziran veya temmuz ayında satışa çıkacak" ancak ne gelen var ne giden var. Bu zamanda da güncel haber yok. Konuyla ilgili bilgisi olan var mı? Çift motorlu TOGG piyasaya çıkacak mı? Çıkacaksa ne zaman çıkar?

Şuan çift motorlu versiyonu satılmıyor, ortada da yok. Var diyenler malesef ne arabalardan ne Togg'dan anlıyor. Çift motorlu olan versiyon 4 çeker sisteme sahip olacak. Şuanki tüm Togg'lar 2 çeker versiyon ve tek motor.

Çift motorlusu henüz yakında çıkar gibi gözükmüyor. Çıkarsa da sedan tanıtıldığı zaman çıkacak muhtemelen.

Çift motorlu araçlar için vergi dilimlerinin revize edilmesi gerekiyor. Yaklaşık 320 kW motor gücüne sahip olacak bu araçlar, Tesla gibi markaların neredeyse tüm modellerini yüksek vergi dilimine sokuyor. Böyle bir durumda, TOGG için rekabet edebilirliği ciddi anlamda düşer. Örneğin, Tesla Model Y'nin kısa menzilli versiyonu sırf vergi avantajından yararlanabilmek için 230 kW'den 159 kW'ye düşürüldü ve bu hamle tüm piyasanın Tesla'ya yönelmesine neden oldu. Eğer TOGG baştan benzer bir strateji izleseydi, şu an rekabet edecek bir satış yapacağını zannetmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı