Cinci hocaların söyledikleri gerçek mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gerçekten yapanlar var. Benim büyük dedem mesela. Şimdi kimse inanmayacak -hakli olarak- ama insanın yanı başında olunca inanıyor.

Büyük dedem kaç yıl önce rahmetli oldu, Allah rahmet eylesin. Şu ankilerin hepsi sahte bence.
Piyasa eskisi gibi değil hocam çakma hocacık doldu.

Öznel deneyimimi söyleyeyim. Köyde tek metafizik olaylarla ilgili anısı olmayan kişi benim. Gecenin köründe, köyün girişindeki mezarlıktan geçip giderim. Bunlar bende hiçbir hissiyat yaratmaz. Mezarlıkta aklıma gelen şey çok çok çürüme ve yavaştan karbon elementine dönüşümdür. Cin ve şeytanlı filmler beni korkutmaz. Kesmeli biçmeli ve gerçek insan organlarının birebir modellendiği filmlerden tabii ki de irite olurum. Ama ne bileyim. cine şeytana karşı bir şey hissetmiyorum. Bir yerde yalnız kaldığımda metafiziksel şeylerden çok insandan, hırsızdan vs çekinirim.

Nasıl bu kadar kesin ve net konuşuyorsunuz? Kanıtınız var mı? Gördünüz mü? Duydunuz mu? Hissettiniz mi? Nasıl olabiliyor da kestirip atabiliyorsunuz metafizik olaylarını. Belirsizlik her zaman vardır ve varolacaktır.
İnsan'dan daha üstün bir varlık olsaydı şimdiye kadar çoktan ortaya çıkmış olurdu.

• Beğen
İfadeler: GCN
Nasıl bu kadar kesin ve net konuşuyorsunuz? Kanıtınız var mı? Gördünüz mü? Duydunuz mu? Hissettiniz mi? Nasıl olabiliyor da kestirip atabiliyorsunuz metafizik olaylarını. Belirsizlik her zaman vardır ve varolacaktır.
Dostum bu kadar kesin konuşabilmemin sebebi doğa bilimleri ile içli dışlı bir insan olmamdan kaynaklanıyor. Zira dinlerin 2 temel işlevi vardır. Birincisi içerisinde yaşanılan doğayı ve kainatı izah etmek, ikincisi insanlar arası ilişkileri düzenlemek. Ayrıntılı bilgi için şu videoyu izlemeni tavsiye ederim:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Biz bugün bilim sayesinde içerisinde yaşadığımız kainatı dinlerin aksine gerçeğe uygun bir şekilde açıklayabiliyoruz. Poseidon'un öfkesi depremlere yol açmıyor bugün. Fay hatlarının ve kıta levhalarının hareketi depremlere yol açıyor. Dolayısıyla "Doğaüstü hiçbir güç yoktur." ifadesi doğa bilimlerini ve onların çalışma prensibini bilen insanlar için bir anlam ifade etmektedir. Senin "Bu kadar kesin nasıl konuşabiliyorsun?" çıkışını ve bu çıkışı neden yaptığını anlayabiliyorum. Naçizane bir dost tavsiyesi olarak bilim ile daha fazla haşır neşir olmanızı tavsiye ederim. Zira bugün insanların daha iyi bir "gerçekleri anlama aracı" yok.

Kuranda peygamber cesetlerinin çürütülmediği geçiyor. Peki sen hiç çürümemiş 3 bin yıllık peygamber cesedi gördün mü? Çaktın mı mevzuyu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı