Cinsel konuların okullarda öğretilmemesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben daha ortaokula giderken biyoloji dersinde ufak bir bilgi verilmişti.
Üniversiteden önce 13 yıl okula gittim ve sadece sanırım 6. sınıfta penis ve vajina lafları geçince gülen çocukları hatırlarım ders ve cinsellik denince.

Derste insanların nasıl çoğaldığından bahsetmişlerdi.
Derste vajina penis demiyor ki. Sperm yumurta diyor. Benim sınıfımda kadınların da erkekler gibi tek donanım ile boşaltım ve üreme işini hallettiğini sanan kişiler vardı. O kadar üstünkörü anlattılar.

Lisede Gilette gelip boş boş konuşup reklamını yaptı. Etek tıraşına girmedi bile. Sakaldan bahsetti sadece.

Eğitim sisteminde kesinlikle olması gereken bir konu fakat dersler arasında yok. Lisede sağlık dersinde hoca, 2 şey anlatırdı. Herkes hemen gülerdi ya da saklanırdı. Böyle bir şey yok vallaha. Bana göre bu konuda geri kalmış bir milletiz.

Cinsel ilişkide olması istenmedik olayları oluyor, sonra kötü şeyler oluyor. Anladınız siz. Korunma yöntemleri hakkında hiçbir şekilde bahsedilmiyor.
Bize ortaokulda anlatılmıştı. Kelimelerin üstünü örterek anlatıyorlar hatta kitabımızda cinsel organların resimleri de vardı.

Ben daha ortaokula giderken biyoloji dersinde ufak bir bilgi verilmişti. Nasıl yok?

Daha detaylı bilgi de konferans tarzı bir yerde verildi, yine ortaokulda.

Katılıyorum, ergenliğin tüm doğal sürecini aktarılmıştı bize ama okuldan okula değişiklik gösterebiliyor demek ki.
Ama cinsellik hakkında yeteri kadar bilgi verilmiş miydi? Hatırlamıyorum.
Ama veliler çağrılmıştı toplantıya. Gerekli bilgiler daha doğru bir ortamda aktarılsın diye.

Cinsellik önemli bir konu. Okullarda öğretilmez ise 7-8 tane çocuk yaparsınız.
Biraz abartmıyor musunuz? Google amcadan zaten kendi zevkleri doğrultusuna hatırı sayılır bilgi öğreniliyor. Sonrasında oluşacak sıkıntıda doktora başvurulabilir. Korunma yöntemlerini öğrenmek için doktora gerekmiyor.

Hocam böyle şeyler genelde toplumumuzda ayıplandığı için aileler ve okul çok bilgi vermiyor okul neyse vermek zorunda değil fakat aile çocuk bireyi bilgilendirmeli yoksa bu bastırılmış duygu merağa dönüşüyor ve çocuk aileden gizli bir şeyler yapmaya kalkıyor. Okuldan önce evdeki eğitim çok önemli. Okul konusuna girersek çıkamayız.

Biraz abartmıyor musunuz? Google amcadan zaten kendi zevkleri doğrultusuna hatırı sayılır bilgi öğreniliyor. Sonrasında oluşacak sıkıntıda doktora başvurulabilir. Korunma yöntemlerini öğrenmek için doktora gerekmiyor.

Bak işte Google amcadan öğreniyorsun diyorsun. Asıl okulda öğretilmeli. En düzgün okulda öğrenirsin.

Bizim okulda anlatılmıştı. Fakat üstünü aşırı örtüyolardı. Bir şey anlattıkları da yoktu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı