Clean Bulk nasıl yapılmalıdır?

Seninde yağ oranın şuan 16-17 falandır ağırsaglamda baya hata payı var. Yani aynı kiloda kalsan yavaşta olsa olur ama bence kilon az zaten sporda yapıyosun bu kiloda max sınıra gelmişsinizdir diye tahmin ediyorum.
16-17 olacağımı pek sanmıyorum hocam forumda boyuma yakın olanlara baktımda onlar daha kilolu veya yağlı neyse çok takılacak birşeyde değil eğer biraz kütle kazanacaksam 3-4 ay bulka girmek isterim sorun şu kalori açığını cicibebe,şekersiz fıstık ezmesiyle alsamda yağın makro değeri 100-110gramlara çıkıyor buda yağlanma çok yaparmı ? Shake tarzındada pirinç unuylada yapılabilir çünkü öğünlerin porsiyonunu büyültmek veya ekstra menü yapmam imkansız hem hazırlaması dert hemde yemesi. İstenilen vücut benim mevcut kilomun aynısı 75-77 kilo arası e zaten o kilodayım ama kas eksik :D

Dirty yapman lazım o zaman.
Hocam 20 gündür clean bulktayım 3200 kalori aldım kreatinlr beraber şuan 3 kilo aldım çokmu fazla 3000 bandına çekmem gerekirmi ?

Proteini mümkünse biraz daha artırmanızı öneririm. 120 gram kütleniz için optimal değer ancak artırabilirseniz faydasını da göreceksinizdir.


Yağ kazanmanız yediğiniz yemekten çok gün içinde aldığınız toplam kaloriyle alakalı.

Şu fizikle kalori açığı kesinlikle vermemeniz gerekiyor. Yüksek proteinli clean bir bulkı, kilo aldıkça değerleri gerektiği miktarda ve düzende artırarak, istikrarlı bir şekilde uygularsanız iyi gelişirsiniz. Bu süreçte yağ alabilirsiniz. Bundan korkmayın, öteki türlüsü çok zor ve yavaş zaten.
Merhabalar o günden beri bulktayım 3200 kalori ve kreatinle 20 günde 3 kilo aldım bel 2cm büyüdü 80 oldu kollarda 1,5-2cm büyüdü.
3200 kalorinin 160 gramını proteinden alıyorum karbonhidrat 450-460 gram çokmu ? Yağ 70-75gr arası.
Kimisi kilonun 4 katı karbo al diyor oda 320 gram kalanını 250gram protein olarak almam mimkün değil zaten zararlı diye biliyorum 120gr yağ deseniz oda fazla sizce makro değerlerim ve 1 ay dolmadan büyümem normalmi ?
Şuanki form ;
 

Dosya Ekleri

  • IMG_0663.jpeg
    IMG_0663.jpeg
    310,4 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı