Clean bulk veya definasyon yapılmalı mı?

• Konuyu başlatan AFAN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 54
  • Görüntüleme 1.909
Gayet iyi biliyorum hocam. Ama hem definasyon yapıp hem de tatmin olacak kadar kas kütlesi koyamazsın. Çok optimum şekilde yaparsan bir miktar koyabilirsin ama o disiplin de herkese nasip olmaz. Hem arkadaşın yağ oranını bilmiyoruz ki hocam. Ben mecburen diyete vakit ayıramayacağım için %19 yağ oranında bulka girdim. Yanlış bir şey biliyorum ama kimse de mr. Olympia olmak için yapmıyor bu sporu.

Çok bir beklentim yok biraz gögüs şişse az bir şey sixpack klasik fizik ya.

Gayet iyi biliyorum hocam. Ama hem definasyon yapıp hem de tatmin olacak kadar kas kütlesi koyamazsın. Çok optimum şekilde yaparsan bir miktar koyabilirsin ama o disiplin de herkese nasip olmaz. Hem arkadaşın yağ oranını bilmiyoruz ki hocam. Ben mecburen diyete vakit ayıramayacağım için %19 yağ oranında bulka girdim. Yanlış bir şey biliyorum ama kimse de Mr. Olympia olmak için yapmıyor bu sporu.
Ya kardeşim doğal yapıyor adam dünyayı yese ne kadar fark edecek. Adamlar araştırma yapmış tıka basa yiyen yüzde 4 5 daha fazla kütle koymuş. Arkadaş fıçı gibi zaten daha ne kadar yiyecek.

600gr tavukla anca 150 160 gr protein ihtiyacimi karşılayabiliyorum toz kullanmak istemedigim için sıkıntı çıkartır mı?
Çeşitlendir biraz. Tavuğu 300'e falan düşürüp yumurta, balık vs. ekle. Her gün 600gr tavuk yersen 1-2 haftaya tadı tavuk kümesi gibi gelmeye başlar.

Boyun belli, kilon belli toz zaten alma hiçbir zaman gerekli değil ama 600G tavuk ne kardeşim zaten 180G protein yapıyor. Senin kütlenin büyük kısmı yağ bu kadar protein almana bile gerek yok. 130G falan protein alsan yeter günlük. Ayrıca yumurta falan günde 230 240G protein alıyorsun.

Kaç grama düşürmem lazım tavugu.

Ya kardeşim doğal yapıyor adam dünyayı yese ne kadar fark edecek. Adamlar araştırma yapmış tıka basa yiyen yüzde 4 5 daha fazla kütle koymuş. Arkadaş fıçı gibi zaten daha ne kadar yiyecek.

1.72'ye 73 kilo o kadar da fazla değil gibi hocam. Tıka basa yesin demiyorum zaten, temiz kütle koysun diyorum. Günde 300-500 arası bir kalori fazlası bırakacak. Gidip de önüne geleni yerse tabii obez olur.

Yağ oranın nedir önemli olan bu kilo önemli değil.

Yağ oranımı bilmiyorum.

300 falan yesen yeterli, yanına yoğurt falan yiyince tamamlarsın. Böyle hem kendine hem cebine yük.

300 gram tavuk 4 5 yumurta 100 gram yulaf yeter o zaman bir de pilav yemeli miyim sizce definasyona girmem lazım mı hala anlamadım çok kaos olud :D

Yağ oranın nedir önemli olan bu kilo önemli değil.
Sixpack istiyorum göğüs kası istiyorum diyorsa pek düşük değil sanki hocam.

1.72'ye 73 kilo o kadar da fazla değil gibi hocam. Tıka basa yesin demiyorum zaten, temiz kütle koysun diyorum. Günde 300-500 arası bir kalori fazlası bırakacak. Gidip de önüne geleni yerse tabii obez olur.
Valla oralardan geçtim, gayet fazla bir kilo. Arkadaş sporda uzun yıllar vermemiş belli ki. Kas kütlesi az ve 73 kilo baya fıçı gibi demek. Kendi deneyimlerime bakarak konuşuyorum, bu arkadaşın kesinlikle definasyon yapması gerek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı