CM Hyper 212 EVO ile G3258 uyumu ve performansı

G3258 bazı oyunlarda i5 kadar performans verir dogrudur. Peki hangi oyunlar bunlar ? Bir Crysis 3, Far Cry 4 veya Wacth Dogs oyunlarında İ5 işlemciler kadar performans verebilir mi ? Veremez. G3258 in iyi performans verdigi oyunlar etkin olarak iki çekirdegin kullanıldığı oyunlardır. Mesela LOL, WOT, Dota 2 gibi. Böyle söylemişken G3258 bugünün bütün oyunlarını oynatır. Bazı oyunlarda kendini yazılımsal olarak çift çekirdeğe kapatmış durumda. Sogutucu+G3258 parasına i3 4160 alınabiliyorken ve İ3 4160 GTX970 i bile besleyebiliyorken neden gidip G3258 alıyım mı ? İnternette gördügünüz karşılaştırma videoları G3258 4.7 GHZ hızında iken yapılmış videolar. Forumda 4.0 GHZ aşamayan bir çok kullanıcı var. Yani satın alacagınız işlemci 4.0 GHZ geçemeyebilir.

Bu videoda G3258 in 4.5 GHZ hızında, İ3 4130 ve diger işlemciler ile kıyaslaması var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

BTF 3

G3258 169FPS
İ3 4130 167 FPS

Crysis 3

G3258 75 FPS
i3 4130 81 FPS

Far Cry 3

G3258 103 FPS
i3 4130 91 FPS

i3 4160, İ3 4130'dan biraz daha performanslı. İ3 4160 alıp ileriye dönük oyunlarda problem yaşamamak varken GHZ efsanesine kapılıp G3258 alıp bugünün oyunlarda bile problem yaşamak bence mantıklı bir seçim değil.

G3258 takabileceginiz ekran kartları belirli. Bir seviyeden sonra darbogaz başlıyor ve çözümü yok. Fakat i3 4160 istediginiz ekran kartını takıp rahatlıkla oyun oynayabilirsiniz.

Bu videoda arkadaş 4.6 GHZ hızında G3258 in yanına GTX970 takmış ve ekran kartı kullanımı %80 in üzerine çıkmıyor. Ekran kartından tam anlamıyla performans alamıyor yani. Ekran kartına verdigin paranın %20 si boşa gitmiş durumda. i3 4160 da ise böyle bir durum söz konusu değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu arkadaş i3 4160 ın yanına GTX970 takmış. İşlemci kullanımı %85 lerde, ekran kartı kullanımı ise %98 lere kadar çıkıyor. Tam anlamıyla ekran kartından bir performans alıyor yani.

Editör arkadaşların çekmiş oldugu videonun tarihine bakmanızı tavsiye ederim. G3258 in o zaman çok önerilmesinin sebebi 160 TL oluşu siz aynı işlemciyi bugün 230 TL ye alıyorsunuz ve arkadaşlar 40 TL lik T2 mini ile OC yapmıştı siz gidip 150 TL'lik soğutucu ile OC yapmanın peşindesiniz. Para sizin benden bu kadar.

Bu çok tartışılan bir mevzu ve çözüme gitmiyor ne yazık ki. Bana kalırsa konuyu bu yönde uzatmadan arkadaşın ihtiyacı olan tavsiyelere odaklanmak lazım. Öncelikle ben g3258'yi hyper lga 412s ile kullanıyorum. Senin bahsettiğin hyper212 ile neredeyse tıpta tıp aynı olduğunu söylemişlerdi bana, stok yoktu bunu aldım. 1.2V 4.0ghz de kullanıyorum, fazlasına ihtiyacım olmadığından arttırmadım ama boşta 30-35, yükte 50 derecelerde geziniyor, yani yeterli olduğunu düşünüyorum. Ama bu tabii tamamen işlemcine bağlı olan bir durum. Ama geliştirilebilir bir sistem istiyorsan, para verme önceliklerini değiştirmeyeceğin parçalara kaydırmanda fayda var diye düşünüyorum. 200 liraya alacağın bir işlemciyi bir iki sene sonra değiştirsen üzülmezsin, işlemci için 700-800 lira ayırmadıktan sonra da seni uzun süre götürecek bir işlemci alamazsın diye düşünüyorum. Tabii bunlar benim görüşlerim. Ben şahsen şuan topladığım bu doğrultudaki bilgisayarımda, psu+kasaya işlemcinin 3 katı civarı bir para verdim. Bu arada bilgisayarımda r9 270 var, oyundan oyuna değişiyor tabi ki ama ekran kartının hiç var gücüyle çalıştığına şahit olmadım, yani fps belirlemede işlemci daha çok dominant oluyor zannediyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı