Çocukların siyasetle içli dışlı olmaya başlaması

Herkes kendinden önceki nesillerin artıklarıyla yüzleşmeye mahkumdur. Bu durumdan dolayı üzülmeli mi yoksa ders mi çıkarılmalı sizler düşünün.

Bu ülkede siyaset her yerde. Bir çocuk sakız alırken bile durup düşünüyorsa, yabancı yaşıtlarının haftalık harçlığıyla aldığı oyunu sadece izleyebiliyorsa, rezil bir eğitim sistemi içerisinde harcanıp gittiğini fark ediyorsa siyaset yapar, yapmak zorunda.

Bu ülkede iyi bir yönetim olsaydı, ne biz ne onlar siyasetle uğraşırdık.

Emin ol diğer ülkelerde de durum çok farklı değil çalışmayana hiçbir yerde bedava iş de yok parada yok Avrupa'dan gelen herkes bunu söyler bizde çoluk çocuk herkes çalışır der çocuklarımız hafta sonu gazete dağıtır çim biçer harçlık kazanır der öyle yatmakla olmuyor çalışmak şart gökten inmiyor para.

Emin ol diğer ülkelerde de durum çok farklı değil çalışmayana hiçbir yerde bedava iş de yok parada yok Avrupa'dan gelen herkes bunu söyler bizde çoluk çocuk herkes çalışır der çocuklarımız hafta sonu gazete dağıtır çim biçer harçlık kazanır der öyle yatmakla olmuyor çalışmak şart gökten inmiyor para.

Ha ayrıca Türkiye ekonomisi hiçbir zaman iyi olmadı bu hükümetten önce de kötüydü memur gene ay sonunu zor getiriyordu hep borç harç içinde 50 yıl önce de öyleydi 40 yıl önce de 30 yıl önce de hiç iyi olmadı Türkiye ekonomisi.

Para zaten gökten inmez en önemli olan şey kazandığın para ile neler yapabilmen.

Para zaten gökten inmez en önemli olan şey kazandığın para ile neler yapabilmen.

Çalışmalısın diğerleri gibi sadece aile harçlığı ile olmaz çalıştıktan sonra daha fazla paran olur bu kadar.

Çalışmalısın diğerleri gibi sadece aile harçlığı ile olmaz çalıştıktan sonra daha fazla paran olur bu kadar.
Avrupada da durum farklı değil ordada çalışmayanlar açlıktan ölüyor sokakta yatıyor çalışanlar ise rahat herkes çalışacak çalışmak üretmek şart

İyi de Avrupadaki çocuk bunu neden yapıyor? Çünkü Avrupadaki çocuk bunu yaparak PS5 alabiliyor,bilgisayar,laptop,ekran kartı alabiliyor. İleride para biriktirip Ev-Araba alabiliyor. Dediklerinizin hangi birini yaparak Türkiyede Ev-Araba-PS5 alabilir bir çocuk? Çocukların ve gençlerin artık bir hayalleri kalmadı. Evet gençler gerçekten çalışmıyor ancak uğruna çalışacak bir şey kalmadığı için olabilir mi?

Sadece onlarla sınırlı değil o dediklerin anlatmaya klavye dayanmaz.
13 yaşında bir çocuk için cipsin kolanın futbol topunun veya oynayacağı oyunun pahalılanmasından kötü bir şey yok ki. O yaşta çocuk ne bilsin annesinin pişireceği ıspanağın vs. fiyatının artması nedir nasıl etkiler.

İyi de Avrupa'daki çocuk bunu neden yapıyor? Çünkü Avrupa'daki çocuk bunu yaparak PS5 alabiliyor, bilgisayar, laptop, ekran kartı alabiliyor. İleride para biriktirip ev-araba alabiliyor. Dediklerinizin hangi birini yaparak Türkiye'de ev-araba-PS5 alabilir bir çocuk? Çocukların ve gençlerin artık bir hayalleri kalmadı. Evet gençler gerçekten çalışmıyor ancak uğruna çalışacak bir şey kalmadığı için olabilir mi?

Geçler nankör bende bir gencim ama çalışıyorum yatıyor evinde akşama kadar sonra ekonomi kötü git çalış bakalım ondan sonra konuş (lafım sana değil)

Benim demek istediğimi anlamadın mesela Amerika da bir adam çocuğuna PS5 almak istese rahat bir şekilde alabilir ama Türkiye de ise bir PS5 alabilmek için 4-5 ay uğraşman gerekiyor. Ailem bana zaten günde 40-50 TL harçlık veriyor maddi durumumuz şükür iyi neden Avrupa da çocuklar evde yatarken ben çalışayım ki.

Diğer ülkelerde teknolojik alet ucuz telefon ucuz ama ev kirası ve gıdalar çok pahalı bunu kimse konuşmuyor hayat sadece bilgisayar almak değil tabii genç adam onu düşünür benim neden iPhone 14'üm yok der başka bir şey bilmezki.

Ben 6-7 yaşındayken siyaset ne onu bile bilmiyordum arkadaşlarımla top oynuyordum cips kola veya kraker falan alıyorduk takılıyorduk şimdi her zaman siyaset konuşuyoruz neden işte konuşuyoruz onu düşünmek lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı