Çocukların siyasetle içli dışlı olmaya başlaması

Evin içinde hep hayat pahalılığı, ekonomi vs. konuşulduğu içindir.
Birde televizyonda koca koca adamların gerek vatandaşa gerek bir birlerine yaptıkları hakaretleri kavgalarını görüp etkileniyorlar da olabilir.
Bu işin çözümü de yok, televizyonu kapatsan İnternet var, dışarıdaki hayat var.

Ben yanlış olduğunu düşünüyorum. Genç yaşlarda neye eğilimleri varsa oraya doğru, düzgün bir şekilde rehber yardım/aracılığı ile ilerlemeliler. Bu tarafa yönelen olursa bireysel olarak siyaset alanına yönlendirilebilir. Temel eğitim, çocukluk, anılar geriye gelmeyen şeyler.

Doğru ülkenin okuyana değil eli iş tutana ihtiyacı var Almanya nasıl kalkındı sanıyorsunuz hepsi sanayide üretim yaparak sanayi sanayi sanayi bu kadar.

Bir arkadaş var kira da kira diye yazmış evet kiralar biraz yüksek ama sen eğer gider şehirin göbeğinde oturmak istersen yüksek yoksa dersen ki ben "auf dem Land" yani şehir dışında ki köylerde oturayım orada kiralar daha normal arayıp bulabilirsin, ek olarak kiraya yakacak dahil. Bakmak isteyenler için buyrun bir örnek warmmiete yazan kısma bakmanız lazım.

Çocukların oyun oynamaları gereken yaşlarda siyasete maruz kalışı ve istemeden dahil olabilişleri çok üzücü.

Tamam, belki kötü zamanlara denk geldiler fakat arkadaşlarıyla oyunlar hakkında konuşması gereken bir çocuğun siyasetle alakalı konuşmaması gerekiyor. O yaşlardaki çocukların fikirleri daha yeni yeni olgunlaşıyor. Çevrelerinden ya da sosyal medyadan duydukları, gördükleri fikirleri sorgulamadan kabul edebiliyor ve savunabiliyorlar.

Genç neslin olanların farkında olması elbette güzel fakat oy vermesine daha yıllar olan bir çocuk bu kadar içli dışlı olmamalı bence siyasetle.

Gördüğü haberi hemen doğrulayan her yaştan var hocam. Her ne kadar yeni gençlerde drillci mrillci gibi gezen tipler ve cahiller olduğu gibi 12-15 yaşında yüksek zekaya sahip olan da var.

E Almanya Belçika Fransa gibi ülkelerde ucuzdur tabii ki de zaten orada üretilen şey evet çoğu ABD ve Avrupa ülkesinde arabalar ucuz bu gerçek çünkü orada üretiliyorlar örneğin Fransa'da Renault Citroën Almanya'da BMW Audi Ford Mercedes Japonya'da Nissan Toyota vs. çok ucuzdur çünkü üretim yeri Türkiye'ye ithal geliyor bir de vergi olayı evet çok fazla.

Bir mala ederinin iki katı vergi koyulmasını normalize etmeyin.

Avrupada da durum farklı değil ordada çalışmayanlar açlıktan ölüyor sokakta yatıyor çalışanlar ise rahat herkes çalışacak çalışmak üretmek şart
Maaş yattıysa nereye çalıştığını söyle de seni referans göstereyim, bende yazılırım oraya.

Çocukların oyun oynamaları gereken yaşlarda siyasete maruz kalışı ve istemeden dahil olabilişleri çok üzücü.
Okulundan tut gündelik yaşamına kadar her yer siyaset oldu bu veletlerin yaşantısında, ben yaşıtlarımla kumda yuvarlanıp kavga ederdim ama ne rezil günler yaşıyoruz...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı