CoD Advanced Warfare Türkçe Olması için İmza Kampanyası

Haberin Kaynağı: Call of Duty: Advanced Warfare'in Türkçe olması için imza kampanyası başladı! - Call of Duty: Advanced Warfare - Merlin'in Kazanı

Sledgehammer tarafından geliştirilen Call Of Duty: Advanced Warfare için imza kampanyası başladı. Change.org üzerinde "We Want Turkish Subtitle Option for CoD A.W.!" ismi ile açılan başlıkta, yeni Call of Duty oyununun Türkçe olması için Activision'a çağrı yapılmış durumda.

Kampanya başarıyla sonuçlanmayabilir ancak sesimizi şimdiden dünyaya duyurmamız gerekir. Kampanyaya şimdiden 3500 kişi katılmış durumda.

3.jpg



Kendi yorumum: Türkçe olması çok büyük bir adım olur. Yıl olmuş 2014 hala çıkan oyunlarda Türkçe yok ve o kadar kullanıcı varken.
Orijinal oyun alımına destek verin. Artık oyunlarda Türkçe dilinde olması gerekiyor.

Merlin'in Kazanı yorumu:
''Pek işe yaracağını sanmıyoruz ancak...''

Kendi yorumum: Korsan oyun almış başını gidiyorken bende pek sanmıyorum. Ama dışlanmışlık duygusu hissettiriyor, diğer ülke dillerinin olup bizim dilimizin olmayışı...
 
Geçen seneye kadar hem orijinal hem de korsan, ikisini de kullandım. Ve daha çok online oyun oynadığım için korsan ile pek işim yoktu. Ama geçen seneden sonra korsana elimi sürmedim. Araştırmalarımdan sonra bu kararı vermiştim. Çok büyük bir emek var işin içinde... Bunların yanı sıra artık çıkan oyunların Türkçe dil barındırması büyük bir gelişme olur.
 
Oyun-Çeviri'nin Mw3'e yaptığı dil desteği çok şahaneydi. Emekleri gerçekten devasa. Söylemeden geçemedim. Ben umutluyum şahsen. Neden olmasın Advanced Warfare'da.
 
Kusura bakmayın da ülkemizde milyonlarca korsan kullanıcı varken, dil desteği çıkaracaklarını sanmıyorum.
 
Ciddi bir talep olursa altyazı olarak Türkçe desteği gelebilir. Sonuçta kaç satır diyalog var ki oyunda? :)
 
MW3 haber verildikten 2 sene sonra çıktı?

Oyun çeviri işini güzel yapıyor. Geç yapmasını da umursamıyorum ama haber verdikten 2 sene sonra çıkarması beklemekten bezdirmişti. Tahmini sürede belirtilmemişti. Aydan aya %60 yazıp bırakıyorlardı. Çıkmasına 1 ay kala haber verilse daha iyi olurdu. Ha çıkacak diye bekleyip çıkmamasıyla benim gibi bir çok kişi beklemeyi bıraktı.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı