CoD MW2'de neden Türkçe yok?

growss23

Hectopat
Katılım
7 Ekim 2020
Mesajlar
325
Çözümler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen™ 5 5600X 3.7GHz (Turbo 4.6GHz) 6 Çekirdek 12 İş Parçacığı 32MB Önbellek 7nm AM4 İşlemci

GSKILL 8GB 3200MHz Bellek

MSI B450M-A PRO MAX Anakart

Gigabyte GeForce RTX™ 3050 GAMING OC 8G

KINGSTON A400 240GB M.2 500-350MB/s SSD

HARKOON SHP-650 V2 650W 80+ EU Güç kaynağı
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Sinerji Bilgisayar Technician 🖥
Merhaba. Gerçekten bazen Türk oldugum için sıkılmaya başladım. Bunu sahsi olarak düşünmeyin ben Elazığ türkmeyinim ama yani gerçekten ayıp ya Arapça bile var, Lehçe var, kastilya İspanyolca'sı var ama Türkçe yok. Neden lüttfen anlamlı bir cevap?

sdsds.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2 saaattir gülüyorum yemin ederim sinirimden eğer birisi buraya satış cart curt diye zırvalayacak babasının şirketi gibi savunacak olursa çok ağır konuşurum.
2 tane Çince Arapça Rusça korece Japonca var ama Türkçe yok ve dünyanın parasını istiyor 6 saatlik hikayesi için. Artık devletimiz yasa çıkartmak zorunda izahatı yok bunun. Türkçe olmayan hiçbir kopyayı / dijital sürümü sattırmayacaksın ülken de bu kadar basit adamlar bizimle kafa buluyor dalga geçiyor resmen delireceğim abi ya.
 
Üstteki arkadaş sitemini şirketlere değil de içinde bulunduğumuz ekonomik duruma eleştiri yapsa yerinde olacak. Evet satış rakamları düşük olduğu için sana destek sunmuyor şirket. Sunmak zorunda da değil.

Dilinizde pelesenk olmuş hemen başka bir fikir sahibi de zaten değilsiniz yapmadığımı nereden biliyorsun? Ayrıca madem "sunmak zorunda değil" "bende ülkem de satmak zorunda" değilim. Ama sizin gibi özenti insanlar daha kendi resmi diline sahip çıkmaktan "aciz"
 
Dilinizde pelesenk olmuş hemen başka bir fikir sahibi de zaten değilsiniz yapmadığımı nereden biliyorsun? Ayrıca madem "sunmak zorunda değil" "bende ülkem de satmak zorunda" değilim. Ama sizin gibi özenti insanlar daha kendi resmi diline sahip çıkmaktan "aciz"

O zaman ilk gerçekçi eleştirini ekonomiden yana yaparsın. Ekonomi düzelir ve don fiyatına oyunu satın alırsın, satış rakamları yükselir.. Halen şirket dil desteği sunmaz ise o zaman haklı tepkimizi veririz.
""bende ülkem de satmak zorunda" değilim." Ben gideceğim alacağım o oyunu ve anlayabildiğim kadarı ile keyif çata çata oynayacağım. 3-5 dil duyarlısı insan yüzüne ben neden zevkimden olayım? Sen misin buna karar verecek merci?
He baktın o iş öyle olmuyor alma o zaman kardeşim olay bu kadar basit. Neden bu kadar geriliyorsun?
Baktın Türkçe dil desteği yok o zaman almazsın olur biter.
 
Ben firmaların bunu kasıtlı yaptığını düşünüyorum artık. Türk oyun pazarı İspanyol+Arap pazarının toplam potansiyelinden daha büyük fakat bizim dilimizi hâlâ eklemedikleri gibi oyunlarına 800TL fiyat çekmeyi biliyorlar. Hiçbir Activision oyununu almaya değmez, para kazandırmayın şunlara. Her sene aynı oyunu piyasaya süren Activision'ın oyunlarını oynamazsak pek bir şey kaybetmeyiz.

Evet satış rakamları düşük olduğu için sana destek sunmuyor şirket.

Alakası yok. Arap ülkelerinde veya Polonya'da Türkiye'den daha fazla Call of Duty oyunu mu satılıyor sanıyorsun? Hayır, ama onların dillerini eklemişler. Demek ki satış sayısı ile alakası yokmuş. 20 senedir bir laf ezberlemişsiniz yok satış rakamları yok bilmem ne diye geveleyip duruyorsunuz.

Sunmak zorunda da değil.

Oyunlarına 800TL fiyat çekip satmasını biliyorsa zorunda, bu kadar basit.
 
Türkçe yok ve dünyanın parasını istiyor
Tepki göstermen gereken kişi sence bu oyun yapımcıları mı?

1654841505896.png


800 TL 50 dolar bile etmiyor :D

Oyunlarına 800TL fiyat çekip satmasını biliyorsa zorunda, bu kadar basit.
Bundan yıllar önce oyunların torrent linkleri forumlarda gezerken millet indiriyordu, orijinal oyun alanlara enayi gözüyle bakılıyordu ki hâlâ da öyle. Türkiye'de oyun satılmasının büyük sebeplerinden birisi de oyunlara multiplayer özelliğinin eklenmesi, milletin hâlâ emeğe saygı gösterdiği falan yok kısacası.

Açıkçası ben oyun yapımcısı olsam dolar kurundan dolayı zaten Türkiye pazarından az para geliyor, bir de oyuncular korsan oynuyor falan. Ben destek sağlamazdım, zahmet olmazsa global dil olan İngilizce öğrenin. İngilizce sadece bir dersten ibaret değil diye bunun için diyoruz.
 

Geri
Yukarı