CoD MW2'de neden Türkçe yok?

Türkiye Türkçesini değil.

Türkiye Türkçesini 85 milyon insan konuşuyor, bu da Lehçenin iki katı demek.

Adamlar büyük, alım gücü yüksek ülkelerin veya çok kişinin konuştuğu dilleri eklemişler.

Suriye, Irak, Lübnan, Yemen, Arabistan çok büyük ve alım gücü yüksek ülkelermiş demek ki 😀Öğrendiğimiz iyi oldu. Demek ki bizim ülkemizdeki oyuncular sadece Last of Us oyunlarını satın alıyor, ya da Last of Us oyunları çıkınca alım gücümüz yükseliyor.

 
13 tane dil koymuşlar ya konuşan kişi sayısı yüzlerce milyonla ifade ediliyor ya da ülkelerin alım gücü oranı çok yüksek. Giderler Malezya, Gürcistan dili koyarlar Türkçe koymazlar şikayet et eyvallah. Koskoca Hintçe yok milyarlar konuşuyor, Yunanca yok adamların tarihi o kadar eski.

Neden özellikle Türkçe olsun bir neden belirtseler anlayacağım.

Ben de onu demeye çalışıyorum. Bazıları anlamıyor. Türkiye'nin Online oyunlar ve mobil oyunlar dışında pek bir oyun kültürü yok. Zaten Online oyunlara ve mobil oyunların birçoğuna Türkçe dil desteği geliyor. Bak işe onlar Türk dostuymuş yav.
 
Suriye, Irak, Lübnan, Yemen, Arabistan çok büyük ve alım gücü yüksek ülkelermiş demek ki 😀Öğrendiğimiz iyi oldu.

BAE, Katar, Suudi Arabistan, Dubai evet oyunculuk buralarda son yıllarda fazlasıyla popüler, konsollar da dahil olmak üzere ciddi satış rakamları var. Türkiye kuru kalabalık ve alım gücü yok isterse nüfusu 500 milyon olsun yine eklenmez.

Lehçe'yi daha az insna konuşur ama oyun dünyasına daha çok para kazandırır, Arapların 500 milyonunun 50 milyonu bile parayı bassa senin yapacağın katkının çok daha fazlasını yapar.

Türkiye şu anda fakir Asya ülkelerinin konumunda, ne alım gücün var ne de katkın. Ancak dandik mobil oyunlara eklerler, o tabletleri ve telefonları da marketten alıyor millet. PC, konsol oyunculuğu nere bu nere.
 
Türkiye Türkçesini 85 milyon insan konuşuyor, bu da Lehçenin iki katı demek.



Suriye, Irak, Lübnan, Yemen, Arabistan çok büyük ve alım gücü yüksek ülkelermiş demek ki 😀Öğrendiğimiz iyi oldu. Demek ki bizim ülkemizdeki oyuncular sadece Last of Us oyunlarını satın alıyor, ya da Last of Us oyunları çıkınca alım gücümüz yükseliyor.

Konsol özel oyunu ile diğerlerini karşılaştırmak doğru değil. PS tarafı oyunu çok satmak için değil oyun sayesinde konsolu satmak için dublaj bile yapıyor.
 
Merhaba. Gerçekten bazen Türk oldugum için sıkılmaya başladım. Bunu sahsi olarak düşünmeyin ben Elazığ türkmeyinim ama yani gerçekten ayıp ya Arapça bile var, Lehçe var, kastilya İspanyolca'sı var ama Türkçe yok. Neden lüttfen anlamlı bir cevap?

Eki Görüntüle 1414483
knk onu ülke yasaklamaya çalıştı die biliom t3rorist karakter var die
 
Türkiye pek çok açıdan ambargo altında olan bir ülke aslında, platformların oyunları buna rağmen dolar bazında bize uygun vermeleri bile şaşırtıcı.
 
Arapların 500 milyonunun 50 milyonu bile parayı bassa senin yapacağın katkının çok daha fazlasını yapar.

50 milyon değil 15 milyon satsın Arap ülkelerinde gelip bu konuyu tekrar konuşalım 😀 Arap oyun pazarı öyle sandığın kadar büyük değil. CDPR, PlayStation gibi dev firmalar alt yazı ve dublaj eklerken alım gücümüz yükseliyor mu, veya oyun satın alan nüfus mu artıyor?
 
Konsol özel oyunu ile diğerlerini karşılaştırmak doğru değil.

Yapma ya doğru değilmiş 😀 Niye diğerleri oyun da bu patates mi? Kimse sırf Last of Us için 10 bin liraya konsol almaz, onlar da ülkemizde konsollarına ulaşmanın zor olduğunu biliyor. Yani geç şu "Konsol sattırmak için yapıyorlar." ayaklarını.
 

Geri
Yukarı