Çoğu dersi yapıp fizik ve geometrik yapamamak

egemen7numara

Centipat
Daha fazla  
Merhaba Technopat üyeleri, YKS 2026 öğrencisiyim, başlık biraz değişik olabilir ama sorum şu:

Altta daha ayrıntılı yazdım ama kısaca tüm dersleri yapıp geometri de (kare hariç) ve fizikte zorlanıyorum.

YKS 23'ü çözdüm matematik ve fenini çözdüm.

Matematik + Geo.
20 doğru.
20 boş.
Mat 19 D geo 1 D

Fen 11D.

Kimya 6D.
Biyor 4D (biyoloji hep 3 - 5 doğru arası geliyor)
Fizik 1D (fiziğim çok kötü)

Ankara yayıncılık TYT deneme çözdüm. (kolay orta arası zor sorusu yok)

Türkçe 30 net.
Sosyal 10 net.
Mat 24 net (geo 0)
Fen 8
Kimya 4
Biyor 3
Fizik 1 (o da çok basit soruydu)

Toplam 72 net.

Asıl konu fiziği hiç yapamıyorum yani hiç anlamıyorum.

Hedefim bilgisayar mühendisliği, tıp ama mühendislikte fizik istendiği için emin değilim ve tıpta fiziği yapabilmem lazım fizik için sizin öneriniz nedir?

Ens ve Bilgi Sarmal fizik kaynaklarım var sıfırım fizikte.

Altuğ güneş izledim ama anlamadım kanal kamp önerisi yazarsanız sevinirim sorum buydu.

Konu ismini değişemiyorum diğer sorumda TYT mat kaynak önerisi çözdüğüm Ankara yay. Denemesinde mat kolay ortaydı yani oradaki netime göre kaynak önermeyin.
Çoğu kişi 3 4 5 öneriyor sizce nasıl ve Full yayınları nasıldır?

Son düzenleme:
Temelden almaya başlayın, kaynak olarak karekökten 0 geometri ve 0 fizik almanızı tavsiye ediyorum. O da olmazsa 40 seansta fizik ve geometri olabilir, Okyanus Yayınları'nın. Netleriniz 26 öğrencisi için süper, bu kadar telaşlanmanıza gerek yok. TYT mat kaynak önerisi olarak, 3 4 5'i ben kendim çözdüm. İyi kitaptır ama kusurları var. ÖSYM tarzı sorular harici sorulan temel sorularda, ilk 1-2 test sonrası kitap çok saçmalıyor, bir zaman sonra zaman israfı olarak geliyor insana, alacaksanız ona göre alın. Başarılar, iyi çalışmalar.

Bu arada eklemek isterim, geometrinin temelini şimdiden atarsanız, 11'in matematikte ilk konusu olan trigonometride daha rahatlarsınız. Şu anda halletmezseniz 11 de illaki temel atmak zorunda kalacaksınız.

0dan geometri için derece geometri fasiküllerini ve karekök 0'ı al. Benim de 11'e geçerken geometrim sıfırdı ve bunları çözdüm. Bu sene sınavda tyt geo full ayt geo 1yanlış olması lazım. Bu kitaplardan sonra da 345 ve bilgisarmal çözersin ve hedefin büyükse (ilk 10k falan) barışın geometrisine bak. Fizik için de sıfırdan başlamak için vip fizik kanalı en iyisidir çok temel anlatıyor. Kitap içinse pek bir şey diyemeyeceğim 0dan başlamaya kitap bilmiyorum. Video ders defteri gibi bir kitap alıp daha sonra 345 ve 3d fizik alabilirsin. Bilgisarmal fizik çoğunlukla boş bir kitap.

Önerilerinizi okudum kendim için uyarlıcam teşekkürler. Peki 11 de trigonametri için apotemi fasikülü nasıldır ?
Diğer sorum: tyt matematik için soru bankası herkes 345 diyor full diyenler var bilgisarmal diyenler var sizin öneriniz nedir ?

Apotemi, bildiğim kadarıyla (matematikten biliyorum) ÖSYM seviyesi üstünde zor sorular hazırlayan bir yayınevi. Gerek yok.

Bilgi Sarmal öneririm, 11. sınıf mat için.

345 küçümsenmiş bir kitap bence, orijinalle, apotemiyle kapışacak seviyede neredeyse.

TYT mat için benim önerim 345 olur, Bilgi Sarmal da iyidir ama 345 gerçeği diye bir şey var, 345 alın bitirince orijinal alın orijinal bir tık daha zordur.

3D olabilir ama kitap içeriği hakkında pek bir şey bilmiyorum, genel olarak güzel diyorlar.

Hocam bu arada netlerinize göre konuşuyorum, siz yine de kitapları almadan önce içlerine bakın. Yanlış bir şey yapmayalım.

Önerilerinizi okudum kendim için uyarlıcam teşekkürler. Peki 11 de trigonametri için apotemi fasikülü nasıldır ?
Diğer sorum: tyt matematik için soru bankası herkes 345 diyor full diyenler var bilgisarmal diyenler var sizin öneriniz nedir ?
fasikül acil al 11.sınıfta. Apotemi fasikül 12. sınıfta çöz.

full hiç duymadım bilgisarmal ile 345in zorluğu yakın ama 345 en az 2-3 kat daha kaliteli bilgisarmaldan güven bana

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı