Çoğu Kadın Neden Çocuk Yapmak İstiyor?

Dikkat edersen insanların içgüdüsü olmadığını savunmuyorum. Sadece içgüdülerle hareket etmemek gibi bir seçeneğimiz var demek istemiştim Çoğu kişi bunu tercih ediyor zaten.

Diğer hayvanlar kadar olmasa da, bizde de birtakım içgüdüler var elbette. Peki hayvanların, bu içgüdüleri reddetme şansı var mı? Hayır.

Mesela, ben hiç intihar eden bir kuş görmedim
Hayatta kalma içgüdümüz olmasına rağmen, neden intihar eden insanlar var? Hiç düşündün mü?

Başkasının çocuğunu büyütme kısmına gelirsek, çoğu erkekler bunu reddetmiyor. Ama içgüdülerine yenik düşenleri elbette var

İntihar eden insanlara niye bu kadar taktın ben anlamadım.

Bu dünyada diğer insanlara kafa yorarsan bir yere varamazsın. Kendi dünyanı güzelleştireceksin. Kendini kurtaracaksın.

İntihar eden insanlara niye bu kadar taktın ben anlamadım.

Bu dünyada diğer insanlara kafa yorarsan bir yere varamazsın. Kendi dünyanı güzelleştireceksin. Kendini kurtaracaksın.

Sadece örnek veriyorum. Hala o soruma cevap vermediğin için ikinci kez yazma gereği duymuştum

Diğer insanlara kafa yorduğum yok? Sadece bazı şeyleri sorgulayarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Diğer insanların düşüncelerini de öğrenmek istiyorum. Bu yanlış mı? Bence değil

Ben de kendimi böyle kurtarıyorum.

Bunlar psikolojik şeyler.

Kadınlar çocuklara senin düşüncen gibi fazladan sorumluluk olarak bakmadıkları için olabilir. Veyahut içlerindeki annelik duygusu çocuğun getireceği sorumluluklardan daha büyüktür.

Bunu çok yakın bir akrabamdan duymuştum. Kadın sonuçta bekaretini o erkekte harcıyormuş, başka biri onu almazmış. Bu yüzden de kadının çocuk ile kendini garanti altına alması gerekiyormuş.
İlk duyduğumda kanım dondu. Sonra dönüp baktım ki toplumdaki ensestin, tacizin, tecavüzün ana sebebi toplumun zihniyetiymiş. Taciz haberi olunca herkes linç neferi oluyor birden ama bilmiyorlar ki o kişi o toplumun bir ürünü. Önce bu pespaye zihniyeti düzeltmediğimiz sürece toplumumuz katil ve tecavüzcü fabrikası gibi seri üretim yapıyor. Üzücü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…