Çoğu Kadın Neden Çocuk Yapmak İstiyor?

Bir insan durup dururken neden soyunu devam ettirmek istesin? Ben bunun cevabını arıyorum. Şahsen, bu benim umrumda bile değil açıkcası. Sadece kendin için yaşamak gibisi var mı ya? :D
Binlerce yıl önceden gelen iç güdüsel bir olay. Her kadın en güçlü erkeği elde edip türünü devam ettirmek ister. Aynı şey erkek için de mevcut.

Bir insan, yapabileceği onca şey varken neden soyunu devam ettirmeyi önemsesin ki? Ben bunun cevabını arıyorum.

Şahsen, bu benim umrumda bile değil açıkcası. Sadece kendin için yaşamak gibisi var mı ya? :D
Sakıncası yoksa yaşını öğrenebilir miyim?

Varoluşun amacı bu. Bulabildiği en güçlü genlerden çocuk sahibi olmak. Kadın bunun için evrimleşmiş.

Zaten içgüdüsel olarak 2 amacımız var. Hayatta kalmak ve üremek.

Bunu ben değil bu arada bilim söylüyor.:)
Düşünebilen bir hayvan türünün, içgüdüleriyle hareket etmesi biraz saçma değil mi? :)
İstisnalar ne olacak?
İntihar eden insanlar, çocuğu olmayan kadınlar?

Düşünebilen bir hayvan türünün, içgüdüleriyle hareket etmesi biraz saçma değil mi? :)
İstisnalar ne olacak?
İntihar eden insanlar, çocuğu olmayan kadınlar?

Kadınlar çocuk sahibi olmak istemeseydi sen de olmazdın. Bu sorunun saçmalığı da burada. Bunun nedeni yok.

Herkes aile kurmak ister. Bunu bazıları 20 yaşında ister. Bazıları 30 veya 40 yaşında evlenirler. Bu sana kalmış.

İçgüdü sadece hayvanlarda yok. Bizde de var. Mesela sen başkasından olan çocuğa babalık yapıp onu büyütür müydün? Aslanlar sürüyü ele geçirince yavruları öldürüyor mesela.

Bunu kaç erkek kabul eder? Başkasının çocuğunu büyütmek.:)

Genelde erkek çocuk yapmak istemiyor muydu ya? Bu arada bu imkanlar sebebiyle bence çocuk yapmak aşırı mantıksız. İnsanların hayatına karışmak diyebilirsiniz ancak doğan her birey bizim de haklarımızdan tüketiyor.

Biyolojik saat denen baskının etkisi ve hayatlarının ilk 30 senesinden sonra çocuk sahibi olma ihtimalleri çok düştüğü için bu konuda hızlı karar vermeleri gerekiyor. 30 yaş civarı karar verme zorunluluğu erkek için de geçerli olsaydı erkekler de çocukta ısrarcı olurdu ama yine de kadındakini geçemezdi herhalde?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı