Çoğu oyunda neden Türkçe dil desteği yok?

Sony ve crytek olmasa biz türkçe oyun oynayamayacaktık. Sony cidden çok iyi bir firma bu konuda. TLOU Remake türkçe dublaj olarak gelecek. Uncharted mesela %100 türkçe.

Rockstar Games biraz inat yapıyor gibi geldi.
GTA 6'nın Türkçe olmayacağına dair bahse girebilirim. Rockstar Türk kitlesinin büyük olduğunu biliyor. Neden böyle bir şey yapıyor anlamadım. RDR 2 ve GTA için yama bulmak çok zor. Hiçbiri %100 değil.

Yıl olmuş 2022 İngilizce öğrenin. Sadece oyunlarda değil bir çok yerde işinize yarar.
Mesele dil öğrenmesi değil. Zaten dil biliyorum. Ama neden ana dilim varken inglizce oynamak zorundayım. Fransız kendi dilinde oynuyorken ben neden 2. dilimde oynayacağım.

Bencede olmayacak bizimkiler tepki göstermedikçe hiçbir zaman olmaz.

Sony ve crytek olmasa biz türkçe oyun oynayamayacaktık. Sony cidden çok iyi bir firma bu konuda. TLOU Remake türkçe dublaj olarak gelecek. Uncharted mesela %100 türkçe.
Crytek sağ olsun Türkiye için Global ilk dublajlı oyunu yaptı resmen. Eğer firmaya destek verilseydi şu an daha iyi yerlerdeydi.

Yıl olmuş 2022 İngilizce öğrenin. Sadece oyunlarda değil bir çok yerde işinize yarar.
Türkçe oynamanın tadı bir başka oluyor be hocam. Çevirmenler ara sıra işin içine mizah veya racon ekliyor bu yüzden bir hava katıyor.

Mesele dil öğrenmesi değil. Zaten dil biliyorum. Ama neden ana dilim varken inglizce oynamak zorundayım. Fransız kendi dilinde oynuyorken ben neden 2. dilimde oynayacağım.
Eklemiyorlarsa yapacak bir şey yok zorla ekletemeyiz.

Sebebinin arz-talep ve evrensellik olduğunu düşünüyorum. Ek olarak getirisi ile götürüsü arasındaki farkta önemli. Adamın Türkçe yamadan çekebileceği ekstra oyuncu sayısı kaç kişi olabilir?
Çok fazla olur. Mesela daha yeni Türkçesi çıkan disco elysium.

Alt yazıyı takip etmek sizce de zor değil mi?
Türkçe olunca altyazı olmuyor mu? Yaptığın tek ek şey cümleyi Türkçeye çevirmek. Oyunda Türkçe dil seçeneği olsa bile İngilizcemi geliştirmek için kullanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…