Çoğu üye neden hala Chrome kullanıyor?

Neden hala Chrome kullanıyorsunuz?

• Oy verenlerin toplamı
    312
Edge kullanmamamın tek sebebi Yandex ile beraber geliyor olması. Ayarlamaya uğraşana kadar Chrome yüklerim daha iyi. Yandex denen beladan kolay kolay kurtulunmuyor çünkü.

Anlaşılan alışkanlıklardan dolayı Chrome kullanılmaya devam ediliyor gibi. Çünkü bir insan alıştığını kolay kolay bırakamıyor. Mesela yeni bir kıyafet alınca ona alışmak nasıl uzun sürüyorsa bu da böyle gibi.
Nasıl bunu söyleyebiliyorsunuz? Kendi hatanızdan dolayı gereksiz raporlama yapan Chrome'u suçluyorsunuz. Türkçe yazan bir şeyi okumamak, gözden kaçırmak sizin hatanız. Burada belki de Chrome ile o sorunu yaşayan tek kişi sizsiniz.
Herhangi bir uygulamanın otomatik raporlama yapmasını önlemelisiniz. Bu yazılı olmayan bir kuraldır desek yeridir. En basitinden rekabetçi online bir oyunda bir anda veri göndermeye başlasa zaten 2 gram olan yükleme hızınızı boşu boşuna sömürür.

Neden kullanmayayım?
Sayacağın özelliklerin çoğunun umurumda olmadığına bahse girebilirim ama sen yine de say.

Bu arada insanların kullandığı tarayıcılara bakacağına kendi kullandığın olarak görünene bak bence. Herkes düzenlemiyor orayı.

Eki Görüntüle 530631
Tamamını sabırla okusaydın nedenini açıklıyor en son. Laf kalabalığı yapmana gerek kalmazdı.

Nasıl bunu söyleyebiliyorsunuz? Kendi hatanızdan dolayı gereksiz raporlama yapan Chrome'u suçluyorsunuz. Türkçe yazan bir şeyi okumamak, gözden kaçırmak sizin hatanız. Burada belki de Chrome ile o sorunu yaşayan tek kişi sizsiniz.
Hayır ben kurulum esnasında "Verilerimi Google'a gönder" seçeneğini kapatıyorum ama yine aynı. Bir okulda bulunan bilgisayarların bazılarında da gördüm.
Bu arada uzun süre çalıştırmadıktan sonra çalışınca 1 kereliğine 10-20 dakika boyunca %25 CPU yiyor ve kapanıyor, sonra bir daha da çalışmıyor. Beni de iyi cahil gördün demek ha.
Bu arada Chrome'un scroll animasyonu hoşuma gitmiyor, Edge daha yumuşak iken Chrome daha sert.

Neden kullanmayayım?
Sayacağın özelliklerin çoğunun umurumda olmadığına bahse girebilirim ama sen yine de say.

Bu arada insanların kullandığı tarayıcılara bakacağına kendi kullandığın olarak görünene bak bence. Herkes düzenlemiyor orayı.

Eki Görüntüle 530631
Mobil Edge ile yazdım o mesajı, maalesef Sosyal'in tarayıcı tespit sistemi yanlış algılıyor.

Tamamını sabırla okusaydın nedenini açıklıyor en son. Laf kalabalığı yapmana gerek kalmazdı.
O yazının 10 katını yazsa da okuyacaktım. Konudaki mesajları okursanız haklı olduğumu göreceksiniz. Kendi hatasından dolayı Chrome'un bilgisayarını sömürmesine izin vermiş. Suçu da Chrome'a atıyor.

Hayır ben kurulum esnasında "Verilerimi Google'a gönder" seçeneğini kapatıyorum ama yine aynı. Bir okulda bulunan bilgisayarların bazılarında da gördüm.
O seçenekten dolayı olduğuna %99 eminim. Yine de ondan değilse sorunu bir şekilde çözebilirsiniz.
Bu arada Chrome'un kaydırma animasyonu hoşuma gitmiyor, Edge daha yumuşak iken Chrome daha sert.
Bunu başta söyleseydiniz saygıyla karşılardım ama şu an çamur atma derdindesiniz. Kimse sizin yaşadığınız asıl sorunu yaşamayıp güzelce Chrome kullanırken siz o sorun yüzünden başka tarayıcıya geçmişsiniz ve insanların Chrome kullanmasını kaldıramıyorsunuz. Başta bunu deseydiniz tercih meselesi, ben böylesini seviyorum, muhtemelen başta böyle alıştığım için derdim. Ama şimdi, hiç sanmıyorum.

O yazının 10 katını yazsa da okuyacaktım. Konudaki mesajları okursanız haklı olduğumu göreceksiniz. Kendi hatasından dolayı Chrome'un bilgisayarını sömürmesine izin vermiş. Suçu da Chrome'a atıyor.

O seçenekten dolayı olduğuna %99 eminim. Yine de ondan değilse sorunu bir şekilde çözebilirsiniz.

Bunu başta söyleseydiniz saygıyla karşılardım ama şu an çamur atma derdindesiniz. Kimse sizin yaşadığınız asıl sorunu yaşamayıp güzelce Chrome kullanırken siz o sorun yüzünden başka tarayıcıya geçmişsiniz ve insanların Chrome kullanmasını kaldıramıyorsunuz. Başta bunu deseydiniz tercih meselesi, ben böylesini seviyorum, muhtemelen başta böyle alıştığım için derdim. Ama şimdi, hiç sanmıyorum.
Kusura bakmayın, onu çok geç açıkladım. Esas sebep kötü scroll animasyonu ve artık eskimiş teması bence.
Bu arada Android tarafında Chrome en iyi tarayıcı diyebilirim. Çünkü diğer tarayıcıların motoru Android'de çok sık güncellenmiyor fakat Chrome kesintisiz güncelleme alıyor. Ben bilgisayarda Edge kullandığım için ve senkronizasyonu kullanmak için mobilde de Edge kullanıyorum. Sosyal'de mesajlarda Chrome kullanıyorum gibi görünebilir fakat zaten Chrome'un eski bir sürümü görünüyor (Chrome 77). En güncel sürüm ise 80 şu anda.
Bu arada şu anda bilgisayar başında olmadığım için şu Software Reporter Tool aracının neden çalıştığını test edemiyorum. Bilgisayarda şu anda abim benim hesabım ile CS:GO oynuyor. Bilgisayara geçince yine bir bakayım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı