Çoğu üye neden hala Chrome kullanıyor?

Neden hala Chrome kullanıyorsunuz?

• Oy verenlerin toplamı
    312
O dediğin şey Chromium tabanlı neredeyse bütün tarayıcılarda var. Edge Chromium'da da var mesela, Chrome Dev Tools'dan hiçbir farkı da yok.
Ama Chrome'dan memnunsan geçmene gerek yok, kullanmaya devam et.

Edge Chromium'da yarin olmaya devam edecegi tartisilir. Sonucta kontrol Microsoft'ta. Chromium Linux'te calisiyor, Edge Chromium calisiyor mu?

Ayni kod tabanli olmasina ragmen neden Linux'te yok, Microsoft'un ekledigi abidik gubidik seylerden dolayi elbette. Yarin bir gun kafalarina gore bir seyleri ekleyip cikarmayacaklari ne malum. O yuzden bir kere "Chromium tabanli oldugu icin her sey aynen var" kafasini birak. Aynen yok her sey. Ayrica Chromium Edge'deki guzel olan her sey Chromium'dan geliyor. Microsoft kendi teknolojileri ile browser i harmanlamaya calisip proprietary seyler sunmaya devam ettigi muddetce browser isini beceremeyecek. Chromium'u alip, orijinalinde olmayan isler yapip farklilasacak bunu Opera gibi yapacaksin. Chromium 'u alayim, yanina Excel destegi, outlook bilmemnesi, bing aramasi ekleyeyim diyeceksen yine kaybedersin.

Tasarim olarak Material Design gayet guzel. Arkasinda Google oldugu surece liderligi devam edecektir. HTML5 ve JavaScript'in ozelliklerini ilk aktif eden tarayici Chrome ve Web API ozellikleri her zaman daha fazla. Ayrica cogu Web standarti icin de on ayak oluyorlar. Sadece tarayici degil yani. Tarayicidan fazlasi.

yanina Excel destegi, outlook bilmemnesi, Bing aramasi
Kalın yazdığım şeylere hiç rastlamadım, görmedim. Bing aramasını ise gördüm ve yeni sekmedeki arama kutucuğunun Bing'de arama yapması ve değiştirilememesi bir gerçek. Fakat Excel desteği nerede varmış, Outlook desteği nerede varmış?
Bana kalırsa Opera, Chrome, Edge ve Firefox arasında öyle belirgin bir performans farkı yok tamamen tercih meselesi.
Eskiden Firefox bana daha rafine geldiği için kullanıyordum şimdi ise başka bir platforma geçmek istemediğimden Firefox kullanmaya devam ediyorum.
Eski Firefox kullanıcılarındansın anlaşılan :D Bazı yakınlarım da eski Firefox kullanıcılarından ve Chrome'u hiç sevmiyorlar. Chrome'un bilgilerini sattığını iddia ediyorlar fakat esas kullanmama sebepleri Chrome'da birlikte aç olmamasıymış, Chrome dosyaları olduğu gibi Downloads klasörüne indiriyormuş. Tek bir kelime söylemedim ve işime bakmaya devam ettim.

Opera kullaniyorum. İlk basta alisamadim(Chrome'da butun kisayollar ezberde). 3-4 gune butun ozellikleri cozdum ve asiri memnunum. Film izlerken cikan reklamlardan kurtuldum vesaire vesaire daha bircok sey soylenebilir.

PC'de Opera, telefonda Brave kullanıyorum. Yıllardır Chrome kullandım ve geçtikten sonra biraz afalladım ancak aynısı şu an Chrome sekmesi açılınca başıma geliyor. Opera'nın default şekilde birçok ince ayar sunması ve hata/çökme vermemesi bakımından iyi olduğunu düşünüyorum.

Daha önce Mozilla'ya da bakmıştım ancak çok fazla çöküp hata verdiği için bye çektim kendisine.
Hocam, önceleri dediğiniz gibi çok vardı (Çökme vb.). Güncellemelerden sonra epey azaldı. Hatta, ben hiç görmüyorum bile. (Quantum güncellemesi ile de hız konusunda ilerleme kaydettiler.)
Tekrardan geçmenizi tavsiye ederim.

Sistemim için en uygun olanın Chrome olduğunu düşünüyorum. Opera ve Mozilla denedim hepsi de Chrome'dan daha fazla CPU kullanıyordu. Ayrıca alıştığım ve yıllardır kullandığım için vazgeçmiyorum.

Chrome kullanırken anlık ram kullanımım (6 sekme açık).

Screenshot_5.png

Screenshot_4.png

Eğer tarayıcınız video işlerken bu ölçümleri yapar iseniz çok farklı sonuçlar ile karşılaşırsınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı