Çoğu üye neden hala Chrome kullanıyor?

Neden hala Chrome kullanıyorsunuz?

• Oy verenlerin toplamı
    312
Ben kullanan kişilerin daha çok alışkanlıktan dolayı kllandığını düşünüyorum. Basit ve sorunsuz geldiği için kullanıcıya. Şahsen çoğunlukla Brave veya Opera kullanıyorum.

Ben Internet Explorer kullanıyorum bilgisayarda. Nedenini bilmiyorum ama bir sempatim var Internet Explorer'a karşı. Ayrıca mobilde de Internet Explorer kullanıyorum.

Diğer tarayıcıların arayüzünü sevmiyorum özellikle Opera.
Opera candır.
Ben Opera'ya geçecektim ancak çıkarken tüm sekmeleri elle kapatmak zorundasın çünkü geri açtığında önceki sekmeleri tekrar açıyor ve ayarlarda uzun bir süre geçirmeme rağmen bulamadım hala kapatmayı. Bir de kapatma tuşuna basınca ``tüm sekmeler kapansın mı`` gibi saçma bir özelliği var.
Operada Ayarlar>Başlangıçta -> Ana sayfa ile taze bir başlangıç seçince açılışta kaldığı yerden devam etmez.
Opera Anlık Görüntü_2020-04-16_052050_settings.png

Son düzenleme:
Ben Opera'ya geçecektim ancak çıkarken tüm sekmeleri elle kapatmak zorundasın çünkü geri açtığında önceki sekmeleri tekrar açıyor ve ayarlarda uzun bir süre geçirmeme rağmen bulamadım hala kapatmayı. Bir de kapatma tuşuna basınca ``tüm sekmeler kapansın mı`` gibi saçma bir özelliği var.
Operada sekmelerin kapanmasını sormaması için Ayarlar>Kullanıcı Arayüzü -> Opera'dan çok sayıda açık sekme ile çıkış uyarısı seçeneğinin işaretini kaldırın
Opera.png

Bütün Google araçları Gmail, Chrome, Android yani Google amca açıkça verileri toplayacağını ve devletlerle paylaşacağını söylemişti zaten, veri toplaması yasal, Google'ye ait ürün kullanıyorsanız, bunu kabul etmişsiniz demektir. zaten o yüzden veri toplaması doğal.
Chrome farklı. Bu konuyu okuduktan sonra bir kez daha, göreyim bakalım nasılmış diye test ettim. Laptobum düşük özelliklere sahip olduğundan ötürü tarayıcılar arasındaki performans farklı kolayca ayırt edilebiliyor malum. Chrome denediğim en ağır ve hantal tarayıcı olabilir. Brave ve Edge bile bu kadar yavaş çalışmamıştı :)

Firefox vardı.
Firefox herzaman lider hız konusunda,

Son düzenleme:
Arkada 8K video açık kullanım ortada. Hoşuma gidiyor cihazlarım arası senkronizasyon çok güzel bir özellik. Kolaylık ve zaman açısından.

Dosya Ekleri

• 222.png
    222.png
    587,1 KB · Görüntüleme: 75
Gerek arayüzü, gerek ücretsiz ve sınırsız dahili VPN hizmeti, gerek hız anlamında en iyi tarayıcı şu anlık Opera'dır. (Tamamen kendi fikrim)

Üstelik Opera GX versiyonunda kullanılacak maksimim RAM miktarını ayarlayabiliyorsunuz. (Normal Opera'da var mı bilmiyorum aradım bulamadım.)

Merhaba arkadaşlar. Forumda hala görüyorum ki çoğu insan Chrome kullanıyor. O kadar tarayıcı çıkmış, Edge Chromium, Brave, Vivaldi ve bir sürü daha tarayıcı çıkmış fakat çoğunluk inatla Chrome kullanmaya devam ediyor.
Açıkçası Chrome'da çok iyi bir tarayıcı fakat maalesef son 2 yıldır Chrome'da mevcut olan Software Reporter Tool saçmalığı yüzünden Chrome'u tamamen bırakıp Edge'e geçtim. Telefonda bile Edge kullanıyorum. Bu mesajı Chrome'dan yazmışım gibi görünebilir fakat bunun nedeni mobil Edge'in tarayıcı tespit sistemi tarafından düzgün algılanmaması.
Niye hala çoğu üye (Recep Baltaş'da dahil) Chrome kullanıyor?

Teknoloji hakkında bilgili olmadığımız dönemlerde bile Chrome bir standart olduğundan ona alıştık ve çoğu kişi için bırakmak çok zor. İkinci bir sebebi ise bazı tarayıcılarda (bkz. Vivaldi) Chrome gibi gösteriyor Technopat'ta. Ben Vivaldi kullanırken Chrome yazıyordu çünkü altyapı Chrome zaten.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı