Çoğunluğun katılmayacağı bir düşünceniz var mı?

Siz bunu bireysel bir durum olarak değil, toplumun düzenini değiştirecek bir şekilde önermektesiniz; "suç olmaktan çıkarılsın" ne demek?

Benim dinime yüzüme karşı saygısızlık eden çok gördüm, ancak sorun yok, dediğiniz şekilde yapıyorum zaten. Ancak sizin dediğiniz hukuğun değiştirilmesi önerisi. Tüm toplumu karşı karşıya getirecek bir öneri ve siz bu öneriyi "toplum düzeni için" önermektesiniz. Anlamadığınız şey: ben ahiret için değil, bu toplumdaki huzur için karşı çıkıyorum bu dediğinize.

Gerçi ne diye uğraşıyorsam, sizi onaylayacak bir grup haricinde kimseyi toplayıp da bu hedefinizi gerşekleştiremezsiniz. Hayallerinizi bozmayayım.
Adama elli kere söyledim toplum düzeni için değil toplumun gelişmesi için istiyorum diye yok arkadaş anlamıyor. Toplumdaki huzur dediği de Türkiye'nin toplumsal huzuru ha, günde 50 kişinin cinayete kurban gittiği, bebeklerin tecavüze uğrayıp çöpe atıldığı, yeni doğan bebeklerin özel hastanelere satılmak için zehirlendiği Türkiye'nin huzuru. Ama görmediğimiz duymadığımız göklerdeki varlığı şüpheli figürlere saygısızlık yapmak çizgiyi aşıp toplumu çökertiyor.

Konu zaten çoğunluğun katılmayacağı düşünceler, ben ülkeyi toplayıp bu fikri hayata geçirecek olsam bu konuya yazmam zaten. Kişisel fikrim katılırsın katılmazsın sana kalmış. Neden böyle düşündüğümü de gayet net bir şekilde açıkladım.

Siz bunu bireysel bir durum olarak değil, toplumun düzenini değiştirecek bir şekilde önermektesiniz; "suç olmaktan çıkarılsın" ne demek?

Benim dinime yüzüme karşı saygısızlık eden çok gördüm, ancak sorun yok, dediğiniz şekilde yapıyorum zaten. Ancak sizin dediğiniz hukukun değiştirilmesi önerisi. Tüm toplumu karşı karşıya getirecek bir öneri ve siz bu öneriyi "toplum düzeni için" önermektesiniz. Anlamadığınız şey: Ben ahiret için değil, bu toplumdaki huzur için karşı çıkıyorum bu dediğinize.

Gerçi ne diye uğraşıyorsam, sizi onaylayacak bir grup haricinde kimseyi toplayıp da bu hedefinizi gerşekleştiremezsiniz. Hayallerinizi bozmayayım.

Yukarıdaki cevabımdan ilgili kısmı okuyabilirsiniz, ben toplum düzeni adına karşı çıkıyorum buna.

Kısaca gelin, yüzüme karşı istediğinizi söyleyin dinim için, umurumda olmaz. Ama sizler yasalarla oynarsanız, bunun toplumdaki yansımalarını görürsünüz. Herkes her zaman sabırlı değildir, olacakları tahmin etmeye çalışın biraz.

Böyle bir şey olmayacak ki hocam zaten, bence kafaya fazla takıyorsun. Arkadaşın yazdığı ilk mesaja ben de like atmıştım, dine ya da diğer şeylere hakareti savunmuyorum ama insanların dine içten saygı duydukları için değil zorunda oldukları için saygı duyuyormuş gibi yaptıklarına katılıyorum.

Toplumda bu dediğimiz yok mu şu anda sence? Ülkenin yarısı hoşgörü dinine inanıp İslam’ı aşağılattırmayan, ama iş Hristiyanlığa, Yahudiliğe, Ateistliğe, Agnostikliğe veya başka bir şeye geldiğinde aşağılayanları destekleyen, hatta bir de kendisi hakaret eden elemanlarla dolu.
Ben bahsettiğiniz kesimin de karşısındayım. Benim dinim benimle savaş/saldırı halinde olmayan kâfirler ile iyi anlaşmamı öğütlüyor. Kendi dinini bilmeyen Müslümanlardan da beriyim yani, ben inanç konusunda tüm dinlerin özgürlüğü taraftarıyım. Hatta bir din olarak görülmeyen ateistlik için de.

Böyle bir şey olmayacak ki hocam zaten, bence kafaya fazla takıyorsun. Arkadaşın yazdığı ilk mesaja ben de like atmıştım, dine ya da diğer şeylere hakareti savunmuyorum ama insanların dine içten saygı duydukları için değil zorunda oldukları için saygı duyuyormuş gibi yaptıklarına katılıyorum.
O kısma ben de katılıyorum zaten, hemfikiriz.

Adama elli kere söyledim toplum düzeni için değil toplumun gelişmesi için istiyorum diye yok arkadaş anlamıyor. Toplumdaki huzur dediği de Türkiye'nin toplumsal huzuru ha, günde 50 kişinin cinayete kurban gittiği, bebeklerin tecavüze uğrayıp çöpe atıldığı, yeni doğan bebeklerin özel hastanelere satılmak için zehirlendiği Türkiye'nin huzuru. Ama görmediğimiz duymadığımız göklerdeki varlığı şüpheli figürlere saygısızlık yapmak çizgiyi aşıp toplumu çökertiyor.

Konu zaten çoğunluğun katılmayacağı düşünceler, ben ülkeyi toplayıp bu fikri hayata geçirecek olsam bu konuya yazmam zaten. Kişisel fikrim katılırsın katılmazsın sana kalmış. Neden böyle düşündüğümü de gayet net bir şekilde açıkladım.
Güzel; o kadar sorun üstüne bir de bu sorun eklenir, daha güzel bir ülke olurduk : )

Son düzenleme:
Dinlerin insanlar tarafından yaratılmış olmasına sıcak gözle bakıyorum. Din devasa toplulukları kısıtlamanın ve kontrol altında tutmanın en iyi yolu. Ve o dönem şuan ki dönem gibi değil, artık hangi dine inandığın kimseyi ilgilendirmiyor ama eski uygarlıklarda ve Orta Çağ'da neredeyse tüm dinlerde zorla din kabul ettirme mevcut, insanları belirli bir kalıba sokup yönetmeyi hedeflediler ve bunu tüm uygarlıklar yaptı.
Katılıyorum olabilir.

Ki bu arada her ne kadar dışa vurmasamda dünyadaki bütün dinlerden nefret ediyorum. Ama saygı duyuyorum bir şey diyemem inananlara.

Windows 11'in aşırı kötü bir işletim sistemi olduğunu düşüyorum. Her bir tarafı bozuk ve buram buram kasıyor. Hissetmemek elde değil.

Sanki yıllar önce, pentium işlemcili 1 GB Ram'li bilgisayarımızda, tarayıcı çalıştırınca olan tepksizlik gibi.

Bence 2D platform oyunları iyi değil. 2D platform olup oynanış türü olarak aksiyon, rpg, rouge-like yedirmeleri, modellerinin 3D olması falan yine de 2D platformdan öte başka bir şeye taşımıyor.

Mobil oyunlar dışında bir oyun en kötü 2.5D olmalıdır.

Son düzenleme:
Boşanması gereken aileler değil, boşanmaması gereken aileler ayrılıyor.

Bende çoğu kişinin katılmayacağı bir düşüncemi anlatmak isterim: Antinatalizm.

Antinatalizm, insanların çocuk yapmaması gerektiğini savunan bir felsefedir. Bu düşünceye göre, dünyaya gelmek kaçınılmaz acı ve sıkıntıları beraberinde getirdiğinden, doğmamak birey için daha iyidir. Hayata başlamanın getirdiği zorlukların önüne geçmenin en iyi yolu yeni bir varlık yaratmamaktır. Böylece hem bireyin çekebileceği acılar önlenir hem de çevresel ve toplumsal kaynaklar korunmuş olur.

Bu dünyaya masum bir ruh getirip sonsuza kadar ona ıstırap çektirmektense, parçalanmış bir ruhu düzeltmek isterim. Çocuklarıma verebileceğim en büyük miras onların hiçbir zaman var olmayacak olmalarıdır.

Bu dünyaya masum bir ruh getirerek ona hayatı boyunca çekebileceği acıları veriyoruz, ayrıca çok güzel bir laf var; zaman düz bir çemberdir. Bu dünyaya sıfırdan bir hayat getirip ona işkence etmektense, zaten var olmuş bir hayatı güzelleştirebilirim.

Keşke Tanrı bizi yaratmasaydı.

Kanka üremezsen toplum olmaz, yukarıda bireyin ve toplumun çekebileceği acılar önlenmiş olur yazmışsın :D. Ayrıca bu düşünceye göre herkesin intihar etmesi gerek, ne de olsa acı çekiyorlar ya :D.

Ben Tanrı'nın olduğunada inanmıyorum, dinler bence kandırma yöntemi.

Dini kullanarak neredeyse her şeyi yapabilirsin. Toplumları örgütleyerek kendi çıkarların için kullanabilirsin mesela. Tüm herkesten üstün olabilirsin.

İdam cezası geri getirilmeli.

Kesinlikle getirilmemeli, üsttekiler toplumu bu şekilde kısıtlayabilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı