Çok çaresizim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

biyolog16

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar. Arkadaşlar bir teknoloji forumunda neden böyle bir şey yazdığımı düşünüyor olabilirsiniz ama başka kime anlatabilirim ki anonimliğe sığınıyorum.

Dostlar yaşım 23 edebiyat fakültesi mezunuyum. Annemle yaşıyorum fakat annemde zamanla psikolojik sorunlar baş gösterdi. Tuvaletin kapısını yaptırmıyor ama aşırı yüksek su faturası geliyor öyle bir takıntı oldu. Sürekli bana başarısız olacağıma dair telkinler veriyor ama bir yandan da aksine yardım ediyor. Tamamen keyfine göre. Evden uzakta okuyordum ve sorun olmuyordu fakat evi de okuduğum yere taşıdı ve yurttan ayrıldım. Son zamanlarda çok kavga ettik ve ediyoruz. Ciddi şekilde benim artık evden uzaklaşmam gerektiğini söylüyor. İş bul evlen hayatını kur erkeksin diyor iş görüşmesine ağlayarak gittim bugün. Yeri geliyor iki lira için kavga ediyoruz. Gidecek yerim yok ve işim yok. Lisansta burs alıyordum ona güvenerek yükseğe geçtim. Yüksek lisanstayım diye babamdan emekli maaşı alıyorum tek gelirim o ama yazları kesiliyor/kesilecek. bu sene çok iş görüşmesi ve burs mülakatına gittim fakat hep hüsran. Bugün müze görevlisi işi için 170 lira yatırıp mülakata gittim, arkadaşlarıma -şu işi yapar mısın neler yapıyorsun bu gibi şeylere ne dersin gibi detaylı şeyler - demişler 7-8 dakika tutmuşlar beni ise 2 dakika tutmadılar herhalde yetersiz gördüler bunları yazarken ağlıyorum. Bayağı kötü durumdayım anlayacağınız. Evden bir kere ayrılsam geri dönemem. Fiziken(polis vs) de hiç ağır iş yapmaya uygun değilim tansiyon hastasıyım. Ne tavsiye edersiniz?

Son düzenleme:
Merhaba abim. Öncelikle konu dışı kısmına yazdığınız şeyler için böyle düşünmeyin. Bir sürü böyle konular olabilir. Bende sık sık açarım böyle konular. Sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz hepimiz. Kendim 17 yaşındayım. Size çok yardımcı olamam belki ama birşeyler diyebilirim. Anlattığınız kadarıyla annenizde biraz sıkıntılar var. Psikolojik demişsiniz. Son günlerde kötü bir olay falan mı yaşadı yoksa yalnızlıktan mı? Anlattığınız şeylerde babanızdan hiç bahsetmediniz. Babanız var mı onu da merak ediyorum. Akrabalarınızla konuşabilirsiniz. Annenizin annesi babası veya kardeşlerine sıkıntısı mı olduğunu sorun derim. Normal bir anne çocuğuna bakmak zoruna yaşı ne olursa olsun diye düşünüyorum. Sizi evden atmak istemesi de tuhaf. Dediğim gibi akrabalarınıza danışın.

Ah benim canım gardaşım. Hikaye karışık ama bahsettiğin gibi doğruysa yazdıkların Allah yardımcın olsun. Analar,babalar çöpe atılmaz. Hele ana,baba rahatsızlığı varsa susulur,cevap bile verilmez. Annenin kalbini bilemeyiz belki de senin işin olmadan evde oturmana üzülüyordur. Çünkü her ana çocuğunun başarılarıyla gurur duyar ve konu komşu herkese anlatır. Belki annen buna üzülüyordur. Üniversite maalesef 4 yıllık mezun dışında avantaj sağlamıyor. Ülkemiz gençlerine çok üzülüyorum her şeyin en iyisini hak ediyorlar ama günümüzde üniversite bölümleri gençleri 4-5 sene oyalayacak bir kurum olmuş. Hayatınızdan giden 4-5 sene. Sana verebileceğim tavsiyeler kendine bir an önce iş bul. Elinden gelen herşeyi yap. Artık pastane, kasiyer, mağaza ne olursa hepsine başvur. Eline para geçince de annene destek çık. Derslerini de ihmal etme KPSS, iş ilanları, diğer memurluklar vs peşinde koştur. Artık ekmeğin aslanın neresin de olduğu bilinmiyor. Devir öyle bir devir. Allah yardımcın olsun bol bol dua et.

Benzer sorunları ailemle aynı evdeyken ben de çok yaşardım. Ebeveynlerle kimyan tutmuyorsa ayrı yaşamaktan başka bir çözüm yok galiba. Ailen ne kadar sabit görüşlü olursa olsun,oturup açıkça rahatsız olduğun noktaları ve sorunlarını konuşmak çok faydalı oluyor. Babamla doğru düzgün tanıştığımızda 20 yaşındaydım. Katı biri olmasına rağmen iletişimimiz sonrasında fazlasıyla değişti.

Merhaba abim. Öncelikle konu dışı kısmına yazdığınız şeyler için böyle düşünmeyin. Bir sürü böyle konular olabilir. Bende sık sık açarım böyle konular. Sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz hepimiz. Kendim 17 yaşındayım. Size çok yardımcı olamam belki ama bir şeyler diyebilirim. Anlattığınız kadarıyla annenizde biraz sıkıntılar var. Psikolojik demişsiniz. Son günlerde kötü bir olay falan mı yaşadı yoksa yalnızlıktan mı? Anlattığınız şeylerde babanızdan hiç bahsetmediniz. Babanız var mı onu da merak ediyorum. Akrabalarınızla konuşabilirsiniz. Annenizin annesi babası veya kardeşlerine sıkıntısı mı olduğunu sorun derim. Normal bir anne çocuğuna bakmak zoruna yaşı ne olursa olsun diye düşünüyorum. Sizi evden atmak istemesi de tuhaf. Dediğim gibi akrabalarınıza danışın.

Eyvallah teşekkür ederim kardeşim. Peder bey 5 yıl önce vefat edince annem iyice içine kapandı. O ara biraz maddi sorunlar çıkınca ailesiyle de koptu. Komşularla da oturmaz oldu. Koronadan öne izole olmuştu yani anlayacağın.

Ah benim canım gardaşım. Hikaye karışık ama bahsettiğin gibi doğruysa yazdıkların Allah yardımcın olsun. Analar, babalar çöpe atılmaz. Hele ana, baba rahatsızlığı varsa susulur, cevap bile verilmez. Annenin kalbini bilemeyiz belki de senin işin olmadan evde oturmana üzülüyordur. Çünkü her ana çocuğunun başarılarıyla gurur duyar ve konu komşu herkese anlatır. Belki annen buna üzülüyordur. Üniversite maalesef 4 yıllık mezun dışında avantaj sağlamıyor. Ülkemiz gençlerine çok üzülüyorum her şeyin en iyisini hak ediyorlar ama günümüzde üniversite bölümleri gençleri 4-5 sene oyalayacak bir kurum olmuş. Hayatınızdan giden 4-5 sene. Sana verebileceğim tavsiyeler kendine bir an önce iş bul. Elinden gelen her şeyi yap. Artık pastane, kasiyer, mağaza ne olursa hepsine başvur. Eline para geçince de annene destek çık. Derslerini de ihmal etme kpss, iş ilanları, diğer memurluklar vs peşinde koştur. Artık ekmeğin aslanın neresin de olduğu bilinmiyor. Devir öyle bir devir. Allah yardımcın olsun bol bol dua et.

Aynen öyle kardeşim boyun büküp oturuyorum isyan etsem ne olacak da anamı doktora götürebilsem çözeceğiz işte ama sensin rahatsız diyor bana. Ara sıra günübirlik işleri kovalıyorum marketlerde geçici standları falan onlara da göndermiyordu anam korona kaparsın benim de ölümüme sebep olursun diye. Hikaye CSB değil keşke olsaydı ama.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı