Çok dışlanmak

• Konuyu başlatan 328914
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 176
  • Görüntüleme 11.239
Sanal ortamda bile dışlanıyorsan bazı duvarları kafanda yıkman gerekiyor. Bunu başardığın zaman gerçek hayatta da yavaş yavaş öz güvenini kazanacaksın. Öz güven sahibi olmak burada en kilit nokta.

Sen kendini eziklersen, aşağı görürsen başkası gözünün yaşına dahi bakmaz. Kimse senden daha değerli değil önce bunu anlaman gerekiyor.
Ben özgüvenli biriyim ciddi konuşurken çok net konuşurum ancak hiç ciddi olamıyorum. Sürekli bi komik bile olmayan saçma sapan 2 3 espri yapmaya çalışıyorum ben bile farkına varıyorum bunun ancak ciddi konuşamıyorum. Ciddi konuşunca da genelde yine bana yüz vermeye başlıyorlar.

Her konuyu boyuma taşıyan ap.allar sınıfta çok var. Saygı duyan yok genel olarak hepsi böyle. Bu sadece şuan değil hayatım boyunca sürekli dışlandım ben. Hiç öz bir arkadaşım da olmadı.
Tekrar konuyu boyuna getirdiklerinde hislerini açıkla hoşlanmıyorum de ne kadar susarsan o kadar üstüne gelirler

Hocam dışlanmanız normal. Bende dışlanıyorum ama sorun yok ya, kendi kendime yetiyorum. Sizde böyle olun. Boyunuz normal olmayabilir kısasınız olabilir ama ne olur ki? Uzamayacağınız ne malum.
Son 1 yıldır hiç gelişme sağlayamadım. 1 yıl önce 1.49 du boyum şuanda 1.51'im doktor tahmini olarak 1.64 olacağımı söylüyor. Kendi kendime yetebilirim ancak ben aile tarafında da çok sıkıntılar çekiyorum tüm imkanlarımı elimden alıyorlar neyden zevk alıyorsam onu elimden alıyorlar bende çok yalnız hissediyorum.

Ben 15 yaşındayım. Sınıfta sırf İslamcı biriyim diye dışlandım. Sınıfta hiç arkadaşım yok sayılır, aramın iyi olduğu kişiler ile arada konuşuyoruz. Ama sana şöyle söyleyeyim, onlar gibi arkadaşım olacağına hiç olmasın daha iyi diyorum. Atalarımızın bir sözü var; "Az olsun, öz olsun" yani sırf arkadaşın olsun diye çok kişi seçme, 1-2 arkadaşın bile olsa ömürlük arkadaş seç.

Son 1 yıldır hiç gelişme sağlayamadım. 1 yıl önce 1.49 du boyum şuanda 1.51'im doktor tahmini olarak 1.64 olacağımı söylüyor. Kendi kendime yetebilirim ancak ben aile tarafında da çok sıkıntılar çekiyorum tüm imkanlarımı elimden alıyorlar neyden zevk alıyorsam onu elimden alıyorlar bende çok yalnız hissediyorum.
Ne gibi imkanları elinden alıyorlar?

Özgüvenli biriyim ama iyi anlamda özgüvenliyim öyle her arkadaşıma küfürler yağdıran biri değilim konuşurken netim.

Özgüven başkalarına küfürler yağdırmak değildir. Kendinde gördüğün eksiklikleri bir eksiklik olarak algılamamaya başladığında gerçekten özgüvenli olursun.

Bir de arkadaş ortamının geniş olması bir artı değil, ben bizzat bundan uzaklaştım çünkü insanların samimiyetsizliği bir süre sonra kusma hissi yaratıyor. Sosyal medya hesaplarımda binlerce arkadaşım vardı, İstiklal'e kız arkadaşımla her gittiğimde hiç tanımadığım tipler bile "abi naber" falan diyordu. Öyle garip bir his vardır sen kimseyi tanımazsın ama herkes seni tanır. Ne oldu en sonunda bunaldım kaçtım, virüs kapanmaları da tuz biber olmuştu şimdi kafa nasıl rahat bilemezsin.

Neyse zamanla hayat tecrübesi edindikçe bu kafana taktığın şeylerin önemsiz olduğunu anlayacaksın. O zamana kadar sen eğitimine önem ver ve edineceğin az ama öz arkadaşınla vakit geçir.

Umarım sen de güzel arkadaşlar edinirdsin. Sana burada en cok destek olması gerekenler ailendir. Onlara da bu durumu dokmeye ne dersin?

Ailelerimiz kötü yola düşmemizden korkuyor ve ders ders ders falan diye dolanmamızı istiyorlar. Bu yüzden kısıtlamalar, dışlanmalar, zevklerin elinden alınması yapılıyor. İdari etmek zorundayız, tek sen ben o değil her genç bunu yaşıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı