Çok dışlanmak

• Konuyu başlatan 328914
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 176
  • Görüntüleme 11.239
Ömürlük arkadaşım hiç olmadı ki. Doğru düzgün konuştuğum bir tane arkadaşım var o da beni çoğu zaman satıyor. İlkokuldan beri ben sürekli dışlandım.
Ben de aynı şekilde küçüklüğümden beri hep dışlanırım. Bu arada eğer Müslüman isen şöyle bir şey var. Kendini yanlız hissettiğinde bil ki, Rabbim kendini ona yakınlaştırmanı istediği için aciz varlıklar olan insanlarlardan seni uzaklaştırır ki aradığın mutluluk ve sevgiyi Rabbim'de ara.

Öncelikle fiziksel olarak olduğunu düşünmüyorum. Size benzer bir durumu yaşadım. Sadece farklı olarak. Ben insanların beni anlamadığını düşünerek geri çektim kendimi. Öz güvenim, başarım hiçbir şeyimde yoktu. Sustum günlerce, aylarca. Yalnız oldum. Şimdi neredeyse hiç dostum yok 1 tane. Arkadaş sayısıda 3-4. kitap okudum, film izlemeye başladım, kendimi geliştirmeye başladım. İş hayatına atıldım, üniversite vs. açıkçası şunu söylemek isterim ki yalnızlığı arayacaksınız. Çünkü gerçekten en sağlıklısı bu. Utangaçtım eskiden şimdi hiç değilim. Mesele üniversitede yalnızım. Yalnız yerim, gezerim vs. ama inan çok mutluyum. Ha diyeceksin kimse mi olmasın. Olsun ama hayat daima iyi yerlerde iyi insanlar çıkarır, buna inan. Önce ilgi alanlarını, yaparken mutlu olduğun şeyleri bul. Sonra bu faaliyetlere, topluluklara katıl. Kısaca sana benzeyen insanlar bul. Kalıcı ve daha sağlıklı dostlar edinirsin. Kendini üzme.

Ben de aynı şekilde küçüklüğümden beri hep dışlanırım. Bu arada eğer Müslüman isen şöyle bir şey var. Kendini yanlız hissettiğinde bil ki, Rabbim kendini ona yakınlaştırmanı istediği için aciz varlıklar olan insanlarlardan seni uzaklaştırır ki aradığın mutluluk ve sevgiyi Rabbim'de ara.
Evet ancak her şeyi dine bağlamak ne kadar mantıklı bir yaklaşım olabilir ki? Yanlış anlamayın elhamdülillah müslümanım ancak böyle düşünmek her şeyi düzeltecek mi?

kalın yazı tipinde yazıyor bugda kaldı kusura bakmayın bilerek olmuyor.

Bu tarz şeyler bence sadece ruhsal olarak kendini avutmaya yarar. İnsanlar sosyal varlıklardır ve sosyal etkileşimlere ihtiyaçları vardır. Bu nedenle, her insana bu şekilde yaklaşırsanız, hayatınız boyunca yalnız kalmanız kaçınılmaz olur.

Son düzenleme:
Merhaba, ben biraz içimi dökmek istiyorum. Hem sanal ortamda hem gerçek hayatta çok dışlanıyorum. Genelde içine kapanık kişiler arkadaş edinemez ben öz güvenli biriyim iyi anlamda genelde hep iyi bir insan olmayı hedefliyorum. Çevrem de hep öyle söylüyor ancak çok dışlanıyorum böyle olmak zorunda mı ki? Bu hayatın bir sınavı mı hiçbir zaman arkadaş ortamı geniş olmayacak mı ilerleyemeyecek miyim? Ne yapmam gerekiyor? Bunları düşünüp sessiz sessiz ağladığım da çok oluyor. 15 yaşına gireceğim genetik hastalığımdan dolayı boyum 1.51. boyumdan mı kaynaklanıyor bu yüzden mi dışlanıyorum? Bunları çekmek zorunda mıyım?

Steam Discord falan varsa ekleyeyim kimseye ihtiyacın yok merak etme boy konusunda da işin zor Allah yardımcın olsun spor yap arkadaşa fazla gerek yok bende psikolojik olarak kötüyüm ama düzeleceğiz inşallah.

Boyundan dışlarsa kızlar dışlar. Erkekler arasında genelde böyle bir şey olmuyor. Biz burada ne desek yalan olur ama kimi zaman yalnızlık diğer seçeneklerden iyidir.

Erkeklerde de oluyor arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Steam Discord falan varsa ekleyeyim kimseye ihtiyacın yok merak etme boy konusunda da işin zor Allah yardımcın olsun spor yap arkadaşa fazla gerek yok.

Erkeklerde de oluyor arada.

Discord'umu üstte yazmıştım. Pasa#3810. İstediğiniz zaman konuşabiliriz, teşekkür ediyorum tekrardan konuşmak istediğiniz için.

evet ancak her şeyi dine bağlamak ne kadar mantıklı bir yaklaşım olabilir ki? Yanlış anlamayın elhamdülillah Müslüman'ım ancak böyle düşünmek her şeyi düzeltecek mi?

Kalın yazı tipinde yazıyor bugda kaldı kusura bakmayın bilerek olmuyor.

Tabii ki de düzeltmez. Benim büyüklerim bana öyle demişti ve ondan sonra namaz kılmaya başladım, hatta namaz kılmaya başladığım gün bu tavsiyeyi veren büyüğüm bana ilk kez geldiğim bir cami ise dualarımın daha fazla kabul olabileceğini söylemişti. Ben de dua ettim ve 1.5 yıldır gitmek istediğim fakat maddi durumum kötü diye gidemediğim fitnesse başlamayı diledim. Ve inanır mısın bilmem fakat o günün akşamında annem yanıma geldi ve spor salonu için ne kadar gerektiğini sordu, ben de araştırdım ve mükemmel bir kampanya buldum, anneme de söyledim ve o gün parayı verdi, ertesi gün de gidip yazıldım. Anlatmak istedim bence doğru olduğunu söylemek için. Bu arada yalnızlığa spor yapmak çok iyi geliyor, orada belki güzel arkadaşlar da edinirsin.

Bu tarz şeyler sadece ruhsal olarak kendini avutmaya yarar. İnsanlar sosyal varlıklardır ve sosyal etkileşimlere ihtiyaçları vardır. Bu nedenle, her insana bu şekilde yaklaşırsanız, hayatınız boyunca yalnız kalmanız kaçınılmaz olur.

Hocam keşki cümlenizin başına "bence" koysaydınız. Çünkü bana yalancı damgası takmış olabilirsiniz yanlışlıkla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı