Çok dışlanmak

• Konuyu başlatan 328914
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 176
  • Görüntüleme 11.183
Şu an bulunduğun durum ciddi kötü gibime geliyor, eğer daha kötü ne olabilir diye düşünüyorsanız söyleyin gitsin, ama sadece dışlanma konusunda konuşmak gerekirse emin olun aksi duruma geçince inanılmaz güzel şeyler olmayacak, bunlar önemli ya da takılacak şeyler değil, şansına bir yaştan sonra karşına düzgün adamlar çıkar ortamları da geniştir illaki geniş ortam nedir yaşarsın yani illa eğlenceli inanılmaz mizahı olan biri olmana gerek yok bunlar için.
Evet haklısınız dediğinizi uygulamaya çalışacağım. Sürekli taklitçi bir insan gibi gözüküyorum uyum sağlamaya çalışıyorum ancak başaramıyorum.

Fark etmeleri baya zor Aspergeri. Manik dönemlerindesin muhtemelen şu an. Bir psikiyatrist fark edebilir ama uzun süre fark etmeyebilirler. Umudunu kaybetme. Otorite ile sorun yaşıyorsun sanırım. Asperger belirtisi bu.
Bazıları çok çabuk fark ediyor. Fakat genelde söylesen dahi zor teşhis konur. Bazıları çabuk koyar.

Evet haklısınız dediğinizi uygulamaya çalışacağım. Sürekli taklitçi bir insan gibi gözüküyorum uyum sağlamaya çalışıyorum ancak başaramıyorum.
Normalde olması gereken otoriteye (Okul ve aile) itaat etmek. Tabi Anarşistler eleştiriyor bunu Karşıt Gelme Bozukluğu üzerinden ama sende bu olduğunu sanmıyorum. Sadece alakalı diye.

Şu an da dokuzuncu sınıf mısınız? Eğer onuncu sınıfın sonlarında boyunuz uzamazsa bir doktora gitmek gerek. Ben şu an 14 yaşındayım, boyum 1.61. Muhtemelen bu yaz tatilinde işler hallolur.
Hocam bir şey demek istemem ama 14 yaş için 1.61 biraz az şuan ben de 13-14 arası 8. Sınıfım. Ortalama 1.69 falanım.

Sitede sorun var o zaman. Asperger teşhisi almak istemiyorsun sanırım. Almak istersen uzun sürebilir. Askerlikten muaf olabilirsin. İleride ciddi sorunlar yaşayabilirsin. Fakat iş yerinde geçebilir ve şirketin beyni olabilirsin veya yine başarısız olursun.

Hocam bu arada bazı insanlar çok küçük yaştan itibaren hiçbir zaman topluma tam olarak dahil olamıyor doğal olarak nasıl muhabbet başlatılıra falan çok takıyor, aspergerle otizmle alakalı olmak zorunda değil hani normal ergenlerin karşı cins adına yaşadığı problemleri bu tarz insanlar her türlü ilişkide yaşıyor, bu tamamen tecrübeye dayalı hani.

Aspergelerin genel sorunu istese bile uyum sağlayamamak.

Arkadaşı asper olduğuna inandırmışsınız ancak anladığım kadarı ile dışlanma korkusu ile rahat davranamıyor pek eğlenceli olamıyor ve bir çeşit depresyonda asperger olsa çok daha rahat ortaya çıkar çünkü dönen basit esprilerin bile mantığını anlayamaz vs.

Bazıları çok çabuk fark ediyor. Fakat genelde söylesen dahi zor teşhis konur. Bazıları çabuk koyar.
En son gittiğimiz psikiyatrist 6. 7. Sınıf falandım. Adam önüme bir kaç çizim yapmam için bir şeyler koydu her zamanki gibi bir de bir sürü soru sordu ancak hiç birini hatırlayamıyorum. Ondan sonra ailemi çağırıp hiç bir sorunum olmadığını söylemiş bir de bilgisayar konusu hakkında eğer oynamayı seviyorsa bırakın oynasın yasak koymadın demiş ama ailem hala bunu kavrayamadı. Tek istediğim şey arkadaşımla 1 maç bile olsa valorant atmak onu vermek bile zor geliyor aileme. Ailemi seviyorum ancak bir yandan da nefret ediyorum. Benim iyiliğimi düşündüklerini söyleyip her gün moralimi en düşüğe çekiyorlar her şeyi kısıtlıyorlar. Genelde ucube her kelimesi küfür olan insanlarla takıldım beni kullanıyorlardı. Bir süre sonra kullanılmamayı öğrendim. Bu kadar şeye rağmen hala çevrem beni tatlı, dürüst ve saygılı biri olarak buluyor ki öyleyim. Küfür etmeyi sevmiyorum insanların ezilmesi hiç hoşuma gitmiyor öyle insanları koruyorum. Tartışma yaratmak istemiyorum ancak her insanın bir sınırı vardır değil mi? O sınırı aşarlarsa işte o zaman kontrolden çıkıyorum.

Hocam bu arada bazı insanlar çok küçük yaştan itibaren hiçbir zaman topluma tam olarak dahil olamıyor doğal olarak nasıl muhabbet başlatılıra falan çok takıyor, aspergerle otizmle alakalı olmak zorunda değil hani normal ergenlerin karşı cins adına yaşadığı problemleri bu tarz insanlar her türlü ilişkide yaşıyor, bu tamamen tecrübeye dayalı hani.
Küçük yaşta genelde otizm değilde uyaran eksikliği oluyor. Ben konuları titizlikle seçmeye çalışıyorum. Fakat 50%'sinden fazlası normal oluyor. Normal sorunda olabilir dediğin gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı