Çok sıkkınım

Furkan Alp

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 11. sınıfım ve dil bölümündeyim. Bölümümle herhangi bir sıkıntım olmasa da canım hiç okula gitmek istemiyor, önümdeki 1,5-2 yılın üniversite sınavı için çok zor ve sıkıcı geçeceğine, ailemin, öğretmenlerimin(çok gereksiz derecede) beni çok sıkacağına eminim. Şimdiden bile sıkıyorlar. Gittiğim okul çok iyi olmasa da kötü de değil. Hocaların, idarenin gereksiz bir baskısı var. Bu baskıyı bir şey yaptıklarını sanarak yapıyorlar ve çok yanlış bir hareket. Türkiye'nin durumu zaten ortada. O ayrı bir sıkıntı, sınav ayrı bir sıkıntı, önümdeki 1.5 senin sıkkınlığını bilmem ayrı bir sıkıntı. Benim için ne kadar zor geçeceğini biliyorum ve bu beni şimdiden çok yıpratıyor. Bu okul baskısı beni çok sinir ediyor ve hocalar tabii ki. Sınav stresi henüz başlamamış olmasa da ilerde başlayacak. Şimdiden bu haldeyken ilerde ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum. Canım ne ders çalışmak istiyor ne de okul ile alakalı başka bir şey ama mecburum maalesef. Büyük ihtimalle hayatımı bu önümdeki 1.5 yıl içinde belirleyeceğim o yüzden bu sıkıntıyı geçirmem gerek. Nasıl sıkıntım geçer ve ne yapmam gerek? Ya da okuldaki hocaları falan hiç umursamayıp kendi eğitimimin nasıl olacağına ben mi karar versem? Sizin görüşleriniz nelerdir ve dediğim gibi bu içimdeki sıkıntıdan nasıl kurtulurum?

Sürekli aynı şeylere odaklanıyorsun ve düşünüyorsun bu da seni yıpratıyor, sonuç olarak yılgınlık başlıyor. Alternatif şeyler düşünmeye başlıyorsun bir süre sonra, yukarıda @@89666 'in paylaştığı gibi. Tabi her insanın veya ailesinin mali durumları aynı değil, bu duruma göre kendine iş kurabilir, ailenin işi varsa orada çalışabilir veya başka bir yerde işe girebilirsin. Ama asıl önemli nokta sen ne yapmak istiyorsun, hani derler ya büyüyünce ne olmak istiyorsun 😄 hedeflerin hayallerin neler ?
Eğer okulu bırakırsan sadece para kazanmak için çalışırsın. Ama okursan hayallerini gerçekleştirebilirsin ve bence daha başarılı olursun işini sevdiğin için.
Konuyu daha fazla dağıtmadan ve uzatmadan yazımı bitiriyorum ve asıl konuya değiniyorum.
Her şeyi yapabilirsin ilk önce kendine inan, seni bunaltan etrafını çevreleyen bu dünyadan çık ve her şeyi unut yani kafanı dağıt, hobi edin. Kendini iyi hissettiğin de geri dön ve savaşmaya devam et, daha azimli ve mutlu olduğunu farkedeceksin işte o an önünde hiç bir engel kalmayacak.
Hadi aldın gazı devam et, bekleme yapma 😅 Şaka şaka anladın sen olayı 😉

Sizin görüşleriniz nelerdir ve dediğim gibi bu içimdeki sıkıntıdan nasıl kurtulurum?

Kasmayin kendinizi öncelikle bazi seyleri oluruna birakmak en iyisi. Bir ara güzel bir imzam vardi "Moraliniz mi bozuk, caniniz mi sikkin, moralinizi bozmayin, caninizi sikmayin" diye. Benim taktigi uygula süper oluyor Allahima ahahahhaa :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı