Ben Comnet'in önüne taş koyulduğunu düşünmekteyim
Kim ve hangi gerekçelerle taş konulmuş olsun? Şimdi de bir "mağdur Comnet" mi yaratmaya çalışıyorsunuz?
BTK'nın yaptığı incelemede zaten çok sayıda kusurlar belirlenmiş ve bunlara istinaden ayrıca 5 milyon TL mertebesinde ceza kesilmiş. BTK'nın 8 Ekim tarihli raporunda herşey belli. Üstelik bu raporun içeriği Comnet'e zaten daha öncesinden sızdırılmıştır. Peki Comnet bu raporun varlığında neler yapmış? 1) T.Telekom'a ödemelerini durdurmuş! 2) Ekim ve Kasım aylarında anormal agresif ve hesapta çok ekonomik kampanyalarla muhtemelen 20.000-25.000 arası yeni abone edinip yine muhtemelen bunlardan 80-100 milyon TL'sını peşin peşin toplamış!
Bu para şu anda nerede? Şirket kayıtlarında girişi var da çıkışı da var mı?
Bırakın daha eski aboneleri: bu 20-30.000 abonenin işletme bedelini T.Telekom 12 ay süresince (hatta daha uzun bir sürede) acaba nasıl ve hangi parayla ödeyecekti?
Şimdi mağdurların içeride kalan günlerinin parası ödenecekmiş (kendi yazılı beyanlarına göre...); işit de inanma!
Ayrıca kaç tane Comnet var diye de merak ediyorum.
Tamam bir tanesi konumuz olan ISS pozisyonundaki Comnet. Ama ikincisi Data Center işi yapan Comnet ise ilki iflasını açıklar (toplanan paralar da bir şekilde hukuken geçerli sayılacak şekilde zulaya atılmışsa...) ve geride kalan kimse birşey alamaz. Diğer Comnet de sessiz sakin işine güzelce devam eder. Zaten başlangıçları DC'lık (ve de iyi ve modern bir DC olarak biliniyorlar!).
İflas, planlı kötü yönetim gibi varsayımları bir kenara koysak dahi sadece operasyonel nedenlerle ortada 2 ayrı Comnet'in olması idari, ticari ve teknik anlamda çok daha mantıklı!
NOT: Comnetzede değilim; sadece kafası ticarete biraz basan sade bir vatandaş olarak gözlemlerimi yazmış oldum.