Comnet vs NetSpeed

Comnet'in portu ayrı idi Millenicom'un portu ayrı. Portla alakalı değil bence bu durum, bulunduğum lokasyondaki dolabın yetersiz kaldığını düşünüyorum.
Zaten DSLAM uygulamak durumunda kalan dolabın hali ortada. İnşallah her şey dilediğiniz gibi olur. O dolap hakkında bir dilekçe verip belki iyileştirmeler yapmanız mümkün olabilir mi? DSLAM'dan rahatsız olduğunuzu ve dolabın yetersiz geldiği ile ilgili bir dilekçe bence güzel olabilir. İl bölge müdürlüğüne gidip nazikçe talep ederseniz sizi kırmazlar en azından gayret gösterirler diye düşünüyorum.
@nazario9 kablo sorunsuz. Modem ile Bilgisayar arasındaki bağlantı sorunsuz. Altyapısal bir problem mevcut ortada. Ama direk problemin ne olduğunu görmek imkansız. Bu arada nerede yaşıyorsunuz?

Zaten DSLAM uygulamak durumunda kalan dolabın hali ortada. İnşallah her şey dilediğiniz gibi olur. O dolap hakkında bir dilekçe verip belki iyileştirmeler yapmanız mümkün olabilir mi? DSLAM'dan rahatsız olduğunuzu ve dolabın yetersiz geldiği ile ilgili bir dilekçe bence güzel olabilir. İl bölge müdürlüğüne gidip nazikçe talep ederseniz sizi kırmazlar en azından gayret gösterirler diye düşünüyorum.

Hiç bulaşmaya değmez hizmetleri batsın. Zaten taşınacağım, mutlaka fiber altyapısı olan bir bölge bulacağım. Çilesini ben çekip düzelttireyim sonra Sefasını mahalledekiler sürsün? Var mı öyle dünya...

Zaten dslam uygulamak durumunda kalan dolabın hali ortada. İnşallah her şey dilediğiniz gibi olur. O dolap hakkında bir dilekçe verip belki iyileştirmeler yapmanız mümkün olabilir mi? Dslam'dan rahatsız olduğunuzu ve dolabın yetersiz geldiği ile ilgili bir dilekçe bence güzel olabilir. İl bölge müdürlüğüne gidip nazikçe talep ederseniz sizi kırmazlar en azından gayret gösterirler diye düşünüyorum.
@nazario9 kablo sorunsuz. Modem ile bilgisayar arasındaki bağlantı sorunsuz. Altyapısal bir problem mevcut ortada. Ama direk problemin ne olduğunu görmek imkansız. Bu arada nerede yaşıyorsunuz?

Mersin'de yaşamaktayım hocam.

Hiç bulaşmaya değmez hizmetleri batsın. Zaten taşınacağım, mutlaka fiber altyapısı olan bir bölge bulacağım. Çilesini ben çekip düzelttireyim sonra Sefasını mahalledekiler sürsün? Var mı öyle dünya...
Haklısınız :).
Hocam madem taşınıp fibere gidiyorsunuz öyleyse siz fibere geçince bunu kutlamalıyız bence 😊. Hemde böyle limitlemesiz 140 Mbps falan alırsanız bir de keyfinden yenmez. Ketçap Mayonez? :)

Kesintinin altyapınla alakalı olmadığına eminsin galiba DSL istatiklerin normal miydi? Evet fiyat artışına rağmen 94 TL'ye 75 Mbps internet alıyorum müşteri hizmetleri dahil. TurkNet eskiden ucuzken müşteri hizmetlerini fiyat düşürmek için koymuyoruz diye ünlendi. Ancak gel gelelim ki sesli bilgili (TurkNet'te bilgili birini bulmak ölümdür 2.5 yıl kullandım ayrı ayrı adreslerde) bir müşteri hizmeti dahil hizmet alıyorsun tercih meselesi herhangi bir altyapı sıkıntısında uğraşmak isteyen olursa geçebilir tabii ki ama ben önermiyorum müşteri odaklı asla çalışmıyorlar.

Hocam Haberleşme mühendisiyim. Altyapıyla ilgili olsa zaten çözerdim merak etmeyin. Ayrıca müşteri hizmetlerine katılmıyorum çünkü arıza olunca NetSpeed de Türk Telekom ekiperini gönderiyor türk.net te. İkisine bakanda aynı kişi yani. Ayrıca ben 95 TL'ye Türk.net te 100 Mbps kullanıyorum sen 75 Mbps.

Ayrıca türk.net IPv6 testlerine başladı ve teste bende alındım size cng verilirken ben IPv6 IP alıyorum. IPv4'te NetSpeed cng verirken, türk.net normal IPv4 veriyor bana. Ben bana göre en avantajlı ve en hızlısını kullanıyorum.

Not: NetSpeed kullanırken her gece genel kesinti yaşanıyordu Karadeniz ve bazı bölgelerde 1 saat çağrı merkezine ulaşmak için bekledim açan olmadı 1 gece değil 1 ay boyunca her gece. Birdaha NetSpeed derlerse uzak dururum.

Hangi adres hocam tam olarak ping atacağım yer?
Şuradaki gibi
Screenshot_20210130_231546_org.zwanoo.android.speedtest.jpg

Ekranda 2 tane Comnet yazıyor ya hocam. Üsttekinin olduğu yere tıklayın ordan siz de Comnet'i seçin.

Netspeed'in her bölgede pop noktası var Comnet'in ise sadece İstanbul'a pop noktası var. Mesela siz Mersin'desiniz Netspeed'in Adana Pop noktasına bağlanırsınız. Bu nedenle daha stabil hizmet alırsınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı