Çözüldü Corsair H150i Elite sıvı soğutma pompası çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

goh

Centipat
Daha fazla  
Anakart
Asus Prime H610M-K D4 Intel H610 Soket 1700 DDR4
İşlemci
İntel i5-12600Kf
Bu ürünü Corsair H150i Elite henüz kurdum, radyatör fanları sorunsuz şekilde çalışıyor ancak BIOS da CPU fanı görünmüyor.
Şu uyarıyı alıyorum.
Ayrıca pompa hiçbir şekilde çalışmıyor, sıcaklık hızlı bir şekilde yükseliyor. Bağlantıları doğru yaptığımı sanıyorum.
CPU fan ve USB bağlantılarını yerlerine taktım SATA güç kablosunu doğrudan güç kaynağına bağladım. Kasanın altındaki SATA kablolarından birine.

Dosya Ekleri

• IMG_20250403_161404.jpg
    IMG_20250403_161404.jpg
    170,7 KB · Görüntüleme: 39
Çözüm
Çözüldü hocam, pompa üzerindeki kablo bağlantısı gevşekmiş, onu tam takınca sorun çözüldü.
Anakart marka model paylaşırsanız yardımcı olabilirim. Kullanım klavuzunda bile CPU fan a takılması gerektiğini belirtiyor ama AIO pump da denemekten zarar gelmez.
Hocam anakart şu

Anakartınızda AIO Pump soketi mevcut değil. Bir önceki mesajda da belirttiğim gibi Sıvı Sogutma nın montajında kablonun CPU Fan soketine takılması gerekiyor.

Kırmızı sekılde işaretlediğim 3 pine takılması gerekiyor en başta bulunan metal pin boşta kalacak. Baglantının dogru oldugundan emin olun.

kjkjlkjkl.png

Çözüldü hocam, pompa üzerindeki kablo bağlantısı gevşekmiş, onu tam takınca sorun çözüldü.

Çözüm
Birde bu kablonun tam olarak oturdugundan emin olun gerekirse el ile tutun ve tutulu şekilde deneyin.

Kullanım klavuzunde ve Corsairin resmi sitesinde verilen bilgiler bu şekilde. Birde BIOS sıfırlama seçeneceğini deneyin. Belki ayarlarınız bozulmuş karışmış olabilir.

Birde bu kablonun tam olarak oturdugundan emin olun gerekirse el ile tutun ve tutulu şekilde deneyin. Oysaki burada da belirtmiştim :) Neyse sorunun çözüldüğüne sevindim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı