Corsair HS70 Carbon (Renewed) Model'i İzlenimlerim

Merhaba arkadaşlar.

Forumdaki bir çok arkadaşımın kafasına takılan bir soruyu bugün cevaplandırmaya çalışacağım. Kendimde üzerine araştırma yaptığım halde çok fazla bilgi bulamadığım amazonun renewed eşyaları hakkında kendi aldığım ürün üzerinden bilgi vermeye çalışacağım.

Haydi başlayalım! Öncelik olarak ürünün fotoğraflarını yükleyip üzerine yorumlar yapmak istiyorum.

414926
414927
414928

Ürün Amazon özel kutusunun içerisinde başka bir kutu içinde geliyor. Yukarıda koymuş olduğum şekilde iyi paketlenmiş bir halde çıkıyor. Kullanım kılavuzu üzerine 1 yıllık Corsair garantisi verdiğini belirten çıkartmalı bir yapışkan basmış. Daha sonrasında kutu içeriği;
414930

-1 adet Geri Dönüşüm Bilgilendirmesi
-1 adet Kullanım Kılavuzu
-1 adet HS70 kulaklık
-1 adet Mikrofon
-1 adet Wifi Bağlantı USB
-1 adet Sarj Kablosu

414932
414933
414934

Burada da ürünün çeşitli yönlerden çekilmiş fotoğrafları var. Ürünü bugün 12.31 sularında aldım ve açtığım gibi hemen bir inceleme konusu açıp fikirlerimi sizlerle paylaşmak istedim. Bir kaç saatlik kullanımım gelecek için küçük ipuçları verdi. Ses kalitesi mükemmel! Ev içerisinde özgürce gezebiliyorum herhangi bir şekilde kesinti, ses azalması vs. gibi bir problem yaşamadım. Çoğunluğun yaşadığı DİP ses sorunu benim kulaklığımda 'renewed' model olmasına rağmen çıkmadı. Yaklaşık olarak 380liraya aldım. TR piyasasında en ucuzu indirimlerle bile 599,99TL'ye geliyor. Ve ayrıca direk olarak 90gün Amazon Garanti programı kapsamında buna ek olarak bu sürenin tamamlanmasının ardından 1 yıllık Corsair Global garantisi altında. Herhangi bir problem yaşanılacağını düşünmüyorum fakat olurda yaşanırsa neler yapılabileceği konusunda bu bilgilendirmeyi yapmak istedim.

PUBG, CS:GO gibi FPS oyunlarında deneme fırsatı buldum. iCue ayarlaması bile yapmadan mükemmel ses aktarımı sağlıyor ve karşıdaki oyuncunun yerini neredeyse birebir veriyor diyebilirim.

Şu ana kadarki tek eksisi renewed modeli olmasından da kaynaklı güç tuşunun üstünde beyaz bir leke gibi bir şey var fakat çok dikkatli bakmanız gerekiyor görmeniz için. Bununla birlikte artık Renewed modellere yönelip gönül rahatlığıyla alabileceğime inanıyorum.

Kullanım sürem ilerledikçe, konuya eklemeler yapmaya çalışacağım. Sizinde kafanıza takılan sorular olursa ya da konuda eksik noktalar varsa söylerseniz cevaplamak, tamamlamak isterim. İyi günler diliyorum! :)

1- Gecikmeden kastınız nedir? Gayet olaylar yaşanırken sesini duyuyorsunuz herhangi bir delay yok ses üzerinde

2- PUBG oyununda örneğin alt kat ve üst kattan gelen iki farklı oyuncunun sesini ayrı ayrı algılayıp hangisinin daha önce geleceğini duyabiliyorsunuz. Burası biraz sizin kulağınıza ve oyunu ne kadar tanıdığınıza kalıyor.

3- Renewed modelin ne olduğunu önceki mesajlarda bahsettik. Kargoda hasar görmüş olabilir, kutuyu açıp iade etmiş olabilirler ya da farklı şekilde onarım geçirmiş olabilir ürün bu şekilde ürünü tamir edip ya da kutusunu düzeltip satıyorlar. Bana gelen ürünün üzerinde tek bir çizik bile yoktu :)

4- Araya 2 duvar girip 5 metre ilerleyince bile bazen kesiliyor, bazen kesilmiyor. Aynı oda içerisinde kesilmesi mümkün değil :)

Bu soruya cevap verir misiniz?, çok önemli.

Örnek verebilir misiniz? :)

Lütfen buna da :), Aklımı tırmalayan bir diğer soru.

---
Mesafesi ne kadar acaba, örneğin arkada yatağa gidip telefon alsam bağlantı kesilir mi? Bu da keza çok önemli 110Tl bütçe ile başladım aramaya 500'e kadar dayandırdım. Bir an önce almalıyım yoksa işler karışıcak. :)
-Gecikme yok hocam. İllaki ms ile ölçülen gecikme vardır bu gecikmeler kablolu kulaklıklarda da var ancak hisetmiyorsunuz. Ben gecikme konusunda aşırı hassas bir insanım özellikle mouse konusunda. Ancak beni hiç rahatsız etmedi, o kadar CSGO, PUBG gibi rekabetçi oyun oynadım.
-Ses performansını bizzat Sennheiser 350BT kulaklığım ile karşılaştırdım. Sennheiser 350BT'nin 1 tık ses kalitesi iyi. Ancak bu kaliteyi kesinlikle iki kulaklığı aynı anda karşılaştırma amaçlı kullanırsanız farkedersiniz. Bass konusunda HS70 yok EDER NET. Ekolayzır ayarı ile bassı en yüksek seviyeye çektiğim zaman yanaklarım gıdıklanıyor öyle diyim. Bas manyağı bir insanım beni muazzam mutlu etti. Ses kalitesi de gayet iyi.
-Renewed denen olay, siz kulaklığı herhangi bir sebeple iade ettikten sonra Corsair bu kulaklığın sıkıntısını giderip renewed adı altında satmakta. Normal dediğiniz kulaklıkla teoride farkı yok. Mesela iade gelen kulaklıkta batarya sorunu var, Corsair yeni batarya takıyor renewed olarak satıyor. E normal olanda da aynı batarya. Corsair yan sanayi kullanacak değil ya renewed üründe? Ama sonuçta "sıfır" olmadığı için ufak kusurları olabiliyor pratikte. Konu sahibi arkadaşın kulaklığında mesela görsel olarak tuşunda leke varmış. Benim kulaklık resmen hatasızdı görsel olarak. Ancak anten ve batarya kalibrasyon sorunu vardı bende. Şöyle ki program şarjın ne kadar kaldığını göstermiyordu ancak kullanım süresinde bir problem yok. Mesela program %50 şarj var diyor ama gerçek kullanımda şarjı bitme noktasına yaklaşmış. Ama problemsiz 10 saat kadar kullanıyordum ben. 2 el şarjda takılı LOL atıp sonra tekrar kablosuz kullanıma devam. :D
Anten sıkıntısını ise önceki mesajlarda bahsettim bu durumdan. Kulaklığın sanırım sadece sol hoparlör kısmında alıcı var. Mesela bilgisayardan uzaklaştım kafamda kulaklıkla. Eğer kafamın sağ tarafını bilgisayara doğru çevirirsem parazitlenmeler oluyor. Çünkü kafam bir duvar gibi sol kulaklığa yerleştirilen antene engel oluyor.

Bunlar şahsi yorumum. Tabi ki de post sahibi arkadaşında yorumlarını dinleyin değerli.

-Gecikme yok hocam. İllaki ms ile ölçülen gecikme vardır bu gecikmeler kablolu kulaklıklarda da var ancak hisetmiyorsunuz. Ben gecikme konusunda aşırı hassas bir insanım özellikle mouse konusunda. Ancak beni hiç rahatsız etmedi, o kadar CSGO, PUBG gibi rekabetçi oyun oynadım.
-Ses performansını bizzat Sennheiser 350BT kulaklığım ile karşılaştırdım. Sennheiser 350BT'nin 1 tık ses kalitesi iyi. Ancak bu kaliteyi kesinlikle iki kulaklığı aynı anda karşılaştırma amaçlı kullanırsanız farkedersiniz. Bass konusunda HS70 yok EDER NET. Ekolayzır ayarı ile bassı en yüksek seviyeye çektiğim zaman yanaklarım gıdıklanıyor öyle diyim. Bas manyağı bir insanım beni muazzam mutlu etti. Ses kalitesi de gayet iyi.
-Renewed denen olay, siz kulaklığı herhangi bir sebeple iade ettikten sonra Corsair bu kulaklığın sıkıntısını giderip renewed adı altında satmakta. Normal dediğiniz kulaklıkla teoride farkı yok. Mesela iade gelen kulaklıkta batarya sorunu var, Corsair yeni batarya takıyor renewed olarak satıyor. E normal olanda da aynı batarya. Corsair yan sanayi kullanacak değil ya renewed üründe? Ama sonuçta "sıfır" olmadığı için ufak kusurları olabiliyor pratikte. Konu sahibi arkadaşın kulaklığında mesela görsel olarak tuşunda leke varmış. Benim kulaklık resmen hatasızdı görsel olarak. Ancak anten ve batarya kalibrasyon sorunu vardı bende. Şöyle ki program şarjın ne kadar kaldığını göstermiyordu ancak kullanım süresinde bir problem yok. Mesela program %50 şarj var diyor ama gerçek kullanımda şarjı bitme noktasına yaklaşmış. Ama problemsiz 10 saat kadar kullanıyordum ben. 2 el şarjda takılı LOL atıp sonra tekrar kablosuz kullanıma devam. :D
Anten sıkıntısını ise önceki mesajlarda bahsettim bu durumdan. Kulaklığın sanırım sadece sol hoparlör kısmında alıcı var. Mesela bilgisayardan uzaklaştım kafamda kulaklıkla. Eğer kafamın sağ tarafını bilgisayara doğru çevirirsem parazitlenmeler oluyor. Çünkü kafam bir duvar gibi sol kulaklığa yerleştirilen antene engel oluyor.

Bunlar şahsi yorumum. Tabi ki de post sahibi arkadaşında yorumlarını dinleyin değerli.
Mükemmel, anlatım için teşekkür ederim. Mikrofon ses kalitesi olarak bahsediyorsunuz değil mi? Mikrofon olarak beni üzer mi sizce? Amatör şiir seslen söylüyorum, yazılım akademisyenliği yapıyorum o yüzden mikrofon ses kalitesi benim için gerçekten çok önemli.

Mükemmel, anlatım için teşekkür ederim. Mikrofon ses kalitesi olarak bahsediyorsunuz değil mi? Mikrofon olarak beni üzer mi sizce? Amatör şiir seslen söylüyorum, yazılım akademisyenliği yapıyorum o yüzden mikrofon ses kalitesi benim için gerçekten çok önemli.
Valla hocam ben kulaklığın ses kalitesinden bahsettim. Mikrofon kalitesi sizi üzebilir. Mikrofonu sadece Discord muhabbetlerinde kullanıyorum ben ve agresif bir gürültü engelleme filtresi olduğunu okumuştum. Ama muhtemelen istediğinizi veremeyebilir. Şu da var ayrılabilir mikrofon kısmı var. Bilmiyorum işinize yarar mı ama başka mikrofon takabilirsiniz.
@Gwiazdka Hocam bana 8 dolar iade yapmış 2 gün önce Amazon. Bir mailinizi kontrol edin çıldıyorum :D 180 liraya gelmiş oldu ahahah. "Reason for refund: Export fee reduced" diyor vergilerden dolayı sanırım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı