Corsair HS70 Carbon (Renewed) Model'i İzlenimlerim

Merhaba arkadaşlar.

Forumdaki bir çok arkadaşımın kafasına takılan bir soruyu bugün cevaplandırmaya çalışacağım. Kendimde üzerine araştırma yaptığım halde çok fazla bilgi bulamadığım amazonun renewed eşyaları hakkında kendi aldığım ürün üzerinden bilgi vermeye çalışacağım.

Haydi başlayalım! Öncelik olarak ürünün fotoğraflarını yükleyip üzerine yorumlar yapmak istiyorum.

414926
414927
414928

Ürün Amazon özel kutusunun içerisinde başka bir kutu içinde geliyor. Yukarıda koymuş olduğum şekilde iyi paketlenmiş bir halde çıkıyor. Kullanım kılavuzu üzerine 1 yıllık Corsair garantisi verdiğini belirten çıkartmalı bir yapışkan basmış. Daha sonrasında kutu içeriği;
414930

-1 adet Geri Dönüşüm Bilgilendirmesi
-1 adet Kullanım Kılavuzu
-1 adet HS70 kulaklık
-1 adet Mikrofon
-1 adet Wifi Bağlantı USB
-1 adet Sarj Kablosu

414932
414933
414934

Burada da ürünün çeşitli yönlerden çekilmiş fotoğrafları var. Ürünü bugün 12.31 sularında aldım ve açtığım gibi hemen bir inceleme konusu açıp fikirlerimi sizlerle paylaşmak istedim. Bir kaç saatlik kullanımım gelecek için küçük ipuçları verdi. Ses kalitesi mükemmel! Ev içerisinde özgürce gezebiliyorum herhangi bir şekilde kesinti, ses azalması vs. gibi bir problem yaşamadım. Çoğunluğun yaşadığı DİP ses sorunu benim kulaklığımda 'renewed' model olmasına rağmen çıkmadı. Yaklaşık olarak 380liraya aldım. TR piyasasında en ucuzu indirimlerle bile 599,99TL'ye geliyor. Ve ayrıca direk olarak 90gün Amazon Garanti programı kapsamında buna ek olarak bu sürenin tamamlanmasının ardından 1 yıllık Corsair Global garantisi altında. Herhangi bir problem yaşanılacağını düşünmüyorum fakat olurda yaşanırsa neler yapılabileceği konusunda bu bilgilendirmeyi yapmak istedim.

PUBG, CS:GO gibi FPS oyunlarında deneme fırsatı buldum. iCue ayarlaması bile yapmadan mükemmel ses aktarımı sağlıyor ve karşıdaki oyuncunun yerini neredeyse birebir veriyor diyebilirim.

Şu ana kadarki tek eksisi renewed modeli olmasından da kaynaklı güç tuşunun üstünde beyaz bir leke gibi bir şey var fakat çok dikkatli bakmanız gerekiyor görmeniz için. Bununla birlikte artık Renewed modellere yönelip gönül rahatlığıyla alabileceğime inanıyorum.

Kullanım sürem ilerledikçe, konuya eklemeler yapmaya çalışacağım. Sizinde kafanıza takılan sorular olursa ya da konuda eksik noktalar varsa söylerseniz cevaplamak, tamamlamak isterim. İyi günler diliyorum! :)

İyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Bende klavye arayışı içindeyim, bulduğumda onuda bu konuya etiketleme yapacağım. @Xrated
Eğer benden önce bulursanız beni etiketleyerek sizde gönderebilirsiniz.
Tabi ki, çokmemnun olurum. Tekrardan güle güle kullanın. Amazon üzerinden Türkçe klavye bulma şansımız pek yok sanırım değil mi?

Klavye dizilimi olarak İngilizce klavye(QWERTY) şeklinde bulup Ğ,Ü gibi harflerin basılı olmadığı şeklinde bulabilirsin. Ancak sistemde Türkçe klavyeyi seçip o sondaki iki harfi Ğ,Ü gibi türkçe kullanabilirsin. Eğer klavyede ki tuşların yerini biliyorsan bunun çok sorun çıkartacağını düşünmüyorum :D

@Mahi

Klavye dizilimi olarak İngilizce klavye(QWERTY) şeklinde bulup Ğ,Ü gibi harflerin basılı olmadığı şeklinde bulabilirsin. Ancak sistemde Türkçe klavyeyi seçip o sondaki iki harfi Ğ,Ü gibi türkçe kullanabilirsin. Eğer klavyede ki tuşların yerini biliyorsan bunun çok sorun çıkartacağını düşünmüyorum :D

@Mahi
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim, tuşların yerini bildiğim için dediğin şekilde kullanabilirim. İyi haberlerini bekliyorum 😀

@M50B28 Sadece uçaktan atlarken ses bi artıp bir azalıyor ve yalnızca orada oluyor. Muhtemelen oyundan kaynaklı bir uyumsuzlukla ilgili problem ama yinede onu yorum olarak orada yazmak istedim. Rahatsız eden bir durum değil ama yinede bilginiz olsun.

-Tekrardan belirtmek istiyorum sadece uçaktan atlama esnasında oyun sesi ya artıyor ya azalıyor ama yerle temas ettiğiniz anda normale dönüyor. İlginç bir olay çözümünü bulamadım ama Corsair'in kendi forumlarında vs. de böyle bir sorunun varlığından bahsetmişler ama çözümü yok. Sizin için başlangıçta 10 saniyelik bir ses artıp azalmasının(genelde azalıyor) bir sıkıntı yaratmayacağını düşünüyorsanız alın.
Yere temas edince olmuyorsa hiçbir şey olmaz. Sanırım bir an önce ben de sipariş edicem. Elimdeki kulaklık temasızlık edip delirtiyor artık. Teşekkür ederim hocam.

Kargo ücreti değişkenlik gösterebiliyor. Neye göre hesaplandığını cidden bilmiyorum. Her halükarda türkiye fiyatından ucuza geliyor merak etmeyin. Hem de neredeyse yarı yarıya :)

Kargo ücreti değişkenlik gösterebiliyor. Neye göre hesaplandığını cidden bilmiyorum. Her halükarda türkiye fiyatından ucuza geliyor merak etmeyin. Hem de neredeyse yarı yarıya :)
Aynen öyle hocam. :) Son durum nasıl? Tek şarj ile kaç saat kullanıyorsunuz? Renewed gerçekten de mantıklı mı? Biraz sık boğaz ediyorum kusuruma bakmayın ancak merak ettim.

Hiç bir sıkıntı yok. 7.1 ile bilgisayarda kullanabiliyorum ama PS4 kullanacaksan 7.1 desteği yok fakat normal kullanabiliyorsun 7.1 e gerek kalmıyor zaten. Ortalama olarak sabah 10.00 kullanmaya başlarsam tek şarj ile gece yarısını buluyorum 23.30-24.00 civarı şarja takıyorum. Bu kullanımlarım ortalama ses düzeyi ile birlikte müzik + film + oyun kullanımları için geçerli zaman zaman 2 gün kullandığımda oldu :)

Ürünü gelir gelmez her tarafını incelemiştim herhangi bir çizik vs. bulamadım. Tertemiz gelmişti. Tek sıkıntım kulaklığı açmayı öğrenmek olmuştu. Kulaklığın wireless adaptörünü USB olarak bağlıyorsunuz bilgisayara daha sonrasında direk kendi sürücüsünü kurduğundan bilgisayarda ses var gözüküyor. Kulaklığın üzerinde bulunan açma kapama tuşuna uzun süre basmanız gerekiyor kulaklığın açılması için ben bilmediğim için bunu ilk başta bozuk sanmıştım :D Birde ses ayarlamak için kulaklığın üzerinde Roll-on var oda kapalı gelebilir oradanda sesini ayarlamanız gerekebilir.

Şimdilik verebileceğim öneriler bunlar. Sıra klavyede, yine renewed model bir klavye arıyorum eğer bulabilirsem onuda değiştireceğim :D

Hiç bir sıkıntı yok. 7.1 ile bilgisayarda kullanabiliyorum ama PS4 kullanacaksan 7.1 desteği yok fakat normal kullanabiliyorsun 7.1 e gerek kalmıyor zaten. Ortalama olarak sabah 10.00 kullanmaya başlarsam tek şarj ile gece yarısını buluyorum 23.30-24.00 civarı şarja takıyorum. Bu kullanımlarım ortalama ses düzeyi ile birlikte müzik + film + oyun kullanımları için geçerli zaman zaman 2 gün kullandığımda oldu :)

Ürünü gelir gelmez her tarafını incelemiştim herhangi bir çizik vs. bulamadım. Tertemiz gelmişti. Tek sıkıntım kulaklığı açmayı öğrenmek olmuştu. Kulaklığın wireless adaptörünü USB olarak bağlıyorsunuz bilgisayara daha sonrasında direk kendi sürücüsünü kurduğundan bilgisayarda ses var gözüküyor. Kulaklığın üzerinde bulunan açma kapama tuşuna uzun süre basmanız gerekiyor kulaklığın açılması için ben bilmediğim için bunu ilk başta bozuk sanmıştım :D Birde ses ayarlamak için kulaklığın üzerinde Roll-on var oda kapalı gelebilir oradanda sesini ayarlamanız gerekebilir.

Şimdilik verebileceğim öneriler bunlar. Sıra klavyede, yine renewed model bir klavye arıyorum eğer bulabilirsem onuda değiştireceğim :D
Yorumunuz için çok teşekkürler son derece bilgilendirici oldu hocam. Bilgisayar da kullanıcam ben de. Bu kablo karmaşasından bilgisayar başında bağlı kalmaktan bıktım. Arkadaşlarla muhabbete devam ederken mutfağa su almaya da gidebilmek istiyorum artık. Sabırsızlanmadım değil valla. :D

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı