Corsair MP510 480GB BIOS'da gözükmüyor

İnternette biraz araştırdım ve aynı anakartın BIOS nasıl kullanılır adlı bir video buldum, arkadaşın anakartın da M.2 bölümü yazmıyor, hani takmamış ondan yazmıyor olabilir dersen o zaman neden takılı olmayan SATA yuvalarının yanında "Not Present" yazıyor, M.2 yuvalarını yazar yanına "Not Present" yazardı diye düşünüyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O video biraz eski 4 senelik. O zamanlar m.2 genie dedikleri ayar yoktu henüz sanırsam. Ben her halde bir tane ayrı fan kontolcüsü alacam en azından fanlari sürekli bir ayardan birine atlamasını önlerim , veya direk %100 ayarlayıp hep o ayarda çalıştıracam. Şuan için şöyle bir çözüm buldum. Msi da command center var, pc açılınca command center i açıp fan ayarını yüklüyorum, ama bunu her açılışta yapmam lazım o zaman olması gereken ayarı alıyor kapatana kadar.
CrystalDiskMark testi yaptım, çıkması gereken hızlara çıkmıyor gibi.

Dosya Ekleri

• 15761088434692372886111922398517.jpg
    15761088434692372886111922398517.jpg
    1,4 MB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
BIOS da ayarladım ama pc kapanıp açılınca tekrar sıfırlanıyor. Nedenini bulamadım ama kayıt etmiyor. Kayıt etti diyor ama kapat aç sıfırlanıyor

BIOS pili hakkında hiç bir bilgim yok, ilk kez sizden duyuyorum. Vaktim olunca bir araştıracam. Teşekkürler :)
BIOS pili ile ilgili cok fazla faydali bir sey bulamadim. Dediklerini göre güncel Anakartlardaki BIOS Pilleri BIOS ile ilgili cok fazla bir sey yapmiyormus. Zamani Tarihi falan kayit etmeye falan yariyormus, yani eskiden oldugu gibi BIOS un bütün ayarlarini kayit etmiyor anladigim kadariyla.

Anladigim kadariyla MSI Anakartlariyla ilgili bir sorunmus bu Fan ayarini kayit edememe. BIOS dan Fan ayarini yapip Save and Exit dedin mi ayarlari kayit etmiyor. Bu sorunu cözecek sistemsel bir sey de bulamadim henüz. Sanirsam en mantiklisi Anakarta bagli olmayan bir Fan kontrolcüsü almak olacak. Benim NZXT H440 da basit bir Fan kontrolcüsü var ama o da Anakarta baglandigi icin BIOS tarafindan kontrol ediliyor.

Son düzenleme:
Dediklerini göre güncel anakartlar da BIOS pilleri BIOS ile ilgili çok fazla bir şey yapmıyormuş, zamanı tarihi falan kayıt etmeye falan yarıyormuş.
3 MSI anakart kullandım böyle bir problem yaşamadım, ayrıca bu da yanlış bir bilgi.

Son düzenleme:
Denedim az önce bir şey değişmedi. MSİ Command Center ile PC açıldıktan sonra kayıt ettiğim Fan profilini load sonrasında save ve apply dedim mi düzeliyor, ama dediğim gibi bunu her PC yeniden açıldığında yapmam gerekiyor

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı