Corsair Sabre RGB Champion Series bağlantı kopması

  • Konuyu başlatan khd
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 918

khd

Decapat
Katılım
24 Ocak 2022
Mesajlar
370
Çözümler
3
Mouse'ı yaklaşık 1 yıldır sorunsuz kullanıyordum. Son 1 haftadır mouse rastgele aralıklarla kopuyor 1 saniye sonra pcye geri bağlanıyor. Windows usb giriş çıkış bildirim sesi geliyor.

iCUE ve mouse yazılımı dahil tüm yazılımlar güncel. Sorunun kabloda olduğunu düşündüm fakat elimle kabloyu sağa sola büktüğümde herhangi bir kopma olmuyor. Kabloda herhangi bir hasar da yok, sanırım sorun yazılımsal. iCUE'yi silip yükledim. Mouse yazılımını silip yeniden yükledim ama sorun düzelmedi.

Corsair destek ekibine ticket attım fakat 1 haftadır dönüş yapılmadı. Aynı sorunu yaşayan birkaç kişi daha gördüm ama o konular da çok eski ve cevapsız kalmış.

Farklı USB girişlerini ve mouse sensörünü temizlemeyi de denedim fakat sonuç yine aynı.
 
Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere Corsair Sabre Pro için Firmware güncellemesi sırasında oluşan brick olma sorununun çözümü anlatacağım.

Not: Dosyayı Corsair forumda @JakerT4 ile beraber bulmuştuk.

İlk önce bu dosyayı indiriyoruz:


Sonrasında da Corsair iCUE programını açıp şunu yapıyoruz.

Bu dosyayı Corsair iCUE yazılımından Firmware Update seçeneği üzerinden bilgisayarımdan aktar yaparak farenizi düzeltebilirsiniz. Bu bir Firmware güncellemesi sayılabilir, sorunu çözmektedir.

Şu konuya bir bakın.

Arama kısmına "Sabre brick" yazın çıkıyor.
 
Şu konuya bir bakın.

Arama kısmına "Sabre brick" yazın çıkıyor.
Merhaba, bu mesajmdaki dosya artık geçersiz. Yeni dosya sunduk. Ayrıca brick değil arkadaşın sorunu.
Çok uzun bir süre deneyemedim fakat kısa bir süre de olsa denedim. Sorunsuz çalıştı denediğim süre boyunca. Kopma sorunu rastgele aralıklarla olduğu için pek net bir sonuç alamadım.
Garantiye gönderin hocam.
 
Merhaba, bende de corsair sabre pro mouse var. Son 2 gündür aynı sorun bende de var. Durduk yere kopuyor geri bağlanıyor. Sinyal gidip geliyor. Çözebildiniz mi sorunu ?
 
Merhaba, bende de corsair sabre pro mouse var. Son 2 gündür aynı sorun bende de var. Durduk yere kopuyor geri bağlanıyor. Sinyal gidip geliyor. Çözebildiniz mi sorunu ?
Hayır çözemedim. Mouse başka bir PC'de sorunsuz çalışıyor. O yüzden sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Belki yeni bir firmware update gelir diye bekliyorum. Bazı kullanıcılar format ile sorunu çözmüş ama henüz denemedim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı