Corsair Spec Delta fan hızı sorunu sorunu

yedwave

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
İncehesap'tan topladığım sistem geldi, lasam "Corsair Carbide Spec Delta". Önde 3 tane RGB fan var, bu fanlardan en yukarıdaki misal veriyorum %80 oranında çalışıyorsa diğer iki fan %50 oranında çalışıyor. Üstteki fan aşırı hızlı dönüyor diğer iki fana göre, sizce bir problem mi var? Fan hızını nasıl ayarlayabilirim? Cevaplar için teşekkürler.

7d5f68b8-c9ac-49ff-8186-b9accf4c62ca.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bios üzerinden kontrol ettiniz mi? Fan girişleri doğruysa mantıksız bir şeyden söz ediyorsunuz zira aynı kasa bende de mevcut ben biraz dönüş hızlarını kıstım ama hepsi aynı devirde çalışıyor. (tabi isterseniz yoksa ikisini durdurup birini de çalıştırabilirsiniz.)
Not: Auto (otomatik) olarak da bırakabilirsiniz.

Merak ediyorum fanı CPU Fan soketine takmış olma şansınız var mı ?

Montajı ben yapmadım incehesap yapıp gönderiyor

Bios üzerinden kontrol ettiniz mi? Fan girişleri doğruysa mantıksız bir şeyden söz ediyorsunuz zira aynı kasa bende de mevcut ben biraz dönüş hızlarını kıstım ama hepsi aynı devirde çalışıyor.
Not: Auto (otomatik) olarak da bırakabilirsiniz.

Hocam biostan nasıl ayarlayabilirim resim atabilir misiniz?

Farklı hızlarda çalıştığına emin misin? BIOS'da hiçbir ayar yapmadım diyorsun ve bu fanların PWM özelliği yok. Normal şartlarda(BIOS üzerinden ayar yapmadığın sürece) sürekli son hızda çalışmaları gerekiyor.

gigabyte b450m s2h
Gigabyte da "SmarFan" olayı olması lazım. Bios üzerinden bir kontrol ederseniz görürsünüz. Gigabyte anakart kullanma tecrübem pek olmadığı için arayüzü hatırlamıyorum. Bulamazsanız bios fotoğrafı paylaşırsanız yönlendirmeye çalışalım. Arkadaşın (@Silinen üye) dediği gibi siz hiç ayarları ellememişsiniz neye göre az çalışıyor dediniz? Bilmediğimiz bir şey yaptıysanız yanlış anlaşılma olmasın.

Farklı hızlarda çalıştığına emin misin? BIOS'da hiçbir ayar yapmadım diyorsun ve bu fanların PWM özelliği yok. Normal şartlarda(BIOS üzerinden ayar yapmadığın sürece) sürekli son hızda çalışmaları gerekiyor.
Gigabyte da "SmarFan" olayı olması lazım. Bios üzerinden bir kontrol ederseniz görürsünüz. Gigabyte anakart kullanma tecrübem pek olmadığı için arayüzü hatırlamıyorum. Bulamazsanız bios fotoğrafı paylaşırsanız yönlendirmeye çalışalım. Arkadaşın (@Silinen üye) dediği gibi siz hiç ayarları ellememişsiniz neye göre az çalışıyor dediniz? Bilmediğimiz bir şey yaptıysanız yanlış anlaşılma olmasın.

Hocam hiçbir değişiklik yapmadım bios üzerinde, benim herhangi bir müdahalem söz konusu değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı