Corsair VS650 650W Güç Dalgalanması ve Coil Whine Sorunu

Arkadaşlar mevcut PSU'da yük altında yüksek bir Coil Whine sorunu ve normal olmadığını düşündüğüm dalgalanmalar var. Bu dalgalanmalar normal mi? Özellikle ekran kartının %98-99 kullanıldığı oyunlarda takılmalar oluyor ve takılma olduğunda Coil Whine sesi kesiliyor. Microstutter tarzı takılmalar oluyor. OCCT PSU testinde restart atmadı. Bu takılmalar PSU'dan kaynaklı olabilir mi? Bu sorundan dolayı ekran kartını 5700 XT ile değiştirmeyi düşünüyorum ama sorun kartta değilse 2070'e bayağı üzülürüm. (Şu anda mevcut sorundan ekran kartıma değişim verilmiş ama sorunun ekran kartında olduğunu düşünmüyorum. Önceki 2070'de de aynı sorun vardı ona da değişim vermişlerdi. İki kart arka arkaya bozuk olamaz diye düşünüyorum. Tahminimce kart yeni olduğu için değişim vermişler.)
  • R5 3600
  • ASUS ROG RTX 2070
  • ASUS PRIME B450M-K
  • 2x8 Corsair 3200MHz Ram
  • 1 TB HDD
  • 120 GB SSD
  • Corsair VS650 650W 80+

Dosya Ekleri

• Güç.png
    Güç.png
    105,8 KB · Görüntüleme: 106
  • Güç3.png
    Güç3.png
    89,9 KB · Görüntüleme: 86
  • 20191209-202717-GPU3D.png
    20191209-202717-GPU3D.png
    44,9 KB · Görüntüleme: 87
Son düzenleme:
Aslında yazın aynı sorundan dolayı servise gitti ve bir sıkıntı çıkmadı ama ben sorunlu olduğundan ziyade acaba yeterli gücü sağlayamıyor mu diye düşünüyorum.
Görsel Asus'un sitesinden. Tavsiye edilen 550 Watt. Siz 650 Watt almışsınız. Gayet töleranslı.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20191227-020819__01.jpg
    Screenshot_20191227-020819__01.jpg
    104,2 KB · Görüntüleme: 50
Görsel Asus'un sitesinden. Tavsiye edilen 550 Watt. Siz 650 Watt almışsınız. Gayet töleranslı.
Yani artık her şeyden şüphelenir oldum. Bu sorundan dolayı işlemci ve RAM değiştirdim ama yok hiç bir faydası olmuyor. Bazı arkadaşlar 5700XT alarak durumu düzeltmişler ama RTX den vazgeçmek istemiyorum.
Bellekleri dediğim test ile test et, bellekler problemli parçalar listesinden çıksın.
Ekran kartım olmadan deneyebileceğim bir yok sanırım.

Siz bilirsiniz, fakat servis kartta problem görmüş ve iade veya değişim hakkı sunmuş, bence buda aklında bulunsun.
Hocam ben yeni aldığı karttan memnun kalmayıp 3 5 olmayan bahane uydurup servisten ücret iadesi kararı alan insanlar tanıyorum. O nedenle çokta güvenemiyorum. Birde ilk 6 ay içinde servise gelen ürünlerde bu kararın çıkması daha kolay oluyormuş. Ondan da böyle bir karar çıkmış olabilir.

Yani artık her şeyden şüphelenir oldum. Bu sorundan dolayı işlemci ve RAM değiştirdim ama yok hiç bir faydası olmuyor. Bazı arkadaşlar 5700XT alarak durumu düzeltmişler ama RTX den vazgeçmek istemiyorum.
Yani benim anlamadığım siz şuan güç kaynağının Coil Whine sorunu olduğunu düşünüyor musunuz? Gitti geldi servise sorun yok demişsiniz. Güç kaynağında dalgalanmalar olmasıda gayet normal. DC bir kaynak akımı sürekli değiştirir. Voltajı sabit tutar. Akım değiştiği için dalgalanmalar olması normal. Yani ben Makineciyim ama elektrik derslerinden hatırladığım bu yanlışta olabilir.

Anti parantez ülkemiz elektriği ne kadar stabil ki...?

Bende şöyle düşünüyorum servis 1 kere değişim verir anlarım da peş peşe 2 kere değişim iade veriyor olması mantıklı gelmiyor banada. Hangi satıcı bu kadar "melek" olmuş ülkemizde merak ediyorum. 😁

Ben sizin diğer konunuzda da cevap vermiştim. 5700 XT'ye bir şans verin.. 😁

Yani benim anlamadığım siz şuan güç kaynağının Coil Whine sorunu olduğunu düşünüyor musunuz? Gitti geldi servise sorun yok demişsiniz. Güç kaynağında dalgalanmalar olmasıda gayet normal. DC bir kaynak akımı sürekli değiştirir. Voltajı sabit tutar. Akım değiştiği için dalgalanmalar olması normal. Yani ben Makineciyim ama elektrik derslerinden hatırladığım bu yanlışta olabilir.

Anti parantez ülkemiz elektriği ne kadar stabil ki...?

Bende şöyle düşünüyorum servis 1 kere değişim verir anlarım da peş peşe 2 kere değişim iade veriyor olması mantıklı gelmiyor banada. Hangi satıcı bu kadar "melek" olmuş ülkemizde merak ediyorum. 😁

Ben sizin diğer konunuzda da cevap vermiştim. 5700 XT'ye bir şans verin.. 😁
Coil Whine olduğundan şüphelenmiyorum zaten var eminim sadece PSU böyle bir stutter, takılma sorunlarına sebep olabilir mi onu merak ediyorum. Başka forumda benzer bir sorun yaşayan biri PSU değiştirerek sorunu çözmüş. Bu nedenle bir şüphe oldu. Asus'u tercih etmemdeki en büyük sebeplerden biri de gerçekten satış sonrası destek ve servis işleri sistematik ve kullanıcı dostu olarak işliyor. Tabii ki yeni aldığım iki kartında servise gitmek zorunda olması hoş değil ancak birde bazı diğer firmalar gibi işi yokuşa sürseler hiç daha çekilmez. Yani sorun kartta değilse 2070 e yazık etmiş olacağım (Fanboyluk yapmıyorum.) ve teknolojik üstünlüğü olan bir karta yazık etmek istemiyorum.

Arkadaşınızın birinden PSU alıp deneme şansınız var mı? Tabi kart geldikten sonra.
Maalesef, yani arkadaşlarım var ama kimseye hani PSU'nu sök bana getir diyemem açıkçası. Hepsi gidip hazır sistem toplatmış, bu işlerden pek anlamayan kişiler. Diğer bilgisayarımın Rampage 500W 80+ PSU'su var ancak bunuda markaya güvenmediğim için sisteme takıp denemedim. Test amaçlıda olsa sisteme takmam bir sorun çıkarır mı sizce?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı